Zonnebaden of niet?

De zon is nodig voor de aanmaak van vitamine D, maar als we smeren met zonnecrème zal je zelf geen vitamine D kunnen aanmaken. Als je niet smeert kan je dan weer verbranden en huidkanker uitlokken. Vitamine D helpt net kanker te bestrijden. Heel ingewikkeld en tegenstrijdig en dus moeilijk om een compromis te vinden tussen wel of niet smeren. 

Het belang van vitamine D

Vitamine D is belangrijk voor de kalkomzetting en aldus voor de mineralisatie van botten en tanden. Vitamine  D is ook belangrijk bij spiercontracties en de regularisatie van de spiersterkte. Heb je last van spierzwakte? Dan is dit vaak een teken van vitamine D tekort. 

Vitamine D heeft invloed op zowat alle weefsels in het lichaam. Het wordt ook vaak ingezet in de strijd tegen auto-immuunziekten, borstkanker en osteoporose. Volgens de nieuwste onderzoeken wordt ook een gunstig effect waargenomen op de darmbarrière, bloeddruk, hersenen, en de regulatie van de glucosehuishouding. Vandaar dat Vitamine D heden ten dage ook wordt ingezet in de strijd tegen diabetes. 

Ik zit veel buiten en eet gezond. Heb ik dan een extra supplement nodig?

Als je vitamine D zelf wil aanmaken moet je met je blote huid, zoals armen en hoofd, in de zon komen. Onze huid zorgt namelijk voor deze aanmaak. Dit betekent wel een dagelijkse portie zon van ongeveer een half uurtje, waarbij de schaduw korter moet zijn dan de lichaamslengte, dus tijdens de middag wanneer de zon het hoogst staat. In de winter kan je dus maar weinig aanmaken, ook al schijnt de zon.

Maar als je in de zon komt moet je weer oppassen voor verbranding en moet je zonnebescherming smeren. Anders heb je weer meer kans op huidkanker. Door het smeren van een zonnecrème kan je dus geen vitamine D aanmaken. 

Je zou kunnen denken om vitamine D uit de voeding te halen. Echter zit er in onze voeding helaas maar een dagelijkse dosis van 3 à 4 microgram, terwijl je minstens ongeveer 25 microgram of 1000 IE zou moeten binnen krijgen. 

Er is dus eigenlijk maar één oplossing en dat is extra suppletie innemen. 

Een unieke formule


Als je alleen vitamine D inneemt kan het zijn dat er teveel calcium wordt opgeslagen in de bloedbaan, in spieren, gewrichten, pezen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom werd er in de Delightful D-fence van RainPharma K2 bijgevoegd, wat er voor zorgt dat calcium op de juiste plaats terecht komt, zoals in de botten. Dit is dan weer vermengd met MCT olie waardoor de opneembaarheid wordt geoptimaliseerd. RainPharma is er in geslaagd om als enige in België deze unieke formule te ontwikkelen, Vitamine D3 met K2 en dat in MCT olie.


Iedereen heeft extra vitamine D nodig. 


Het is niet alleen nodig, het is gewoon noodzakelijk! 

Preventie osteoporose, verbetering immuniteit, preventie borst- en andere kankers, 
strijd tegen overgewicht en diabetes zijn maar enkele indicaties. Vitamine D is niet zo maar een vitamine, het is een prohormoon waaruit tal van processen uit voortvloeien. Een tekort heeft ook een impact op stress, huid en hart- en vaatziekten? Als er 1 supplement is dat je moet kiezen, neem dan zonder twijfel Vitamine D!

70% heeft een tekort


Normaal gezien zou je een waarde van minstens 75 nanomol moeten hebben in je bloed. Zit deze onder de 30? Dan heb je een heel belangrijk tekort en neem je best een boost kuur van 6 softgels per dag. Als onderhoudskuur neem je er 2 per dag . 

De formule van RainPharma vind je onder de vorm van een softgel. De Vitamine D die gebruikt wordt is niet, zoals de meeste afkomstig van wolvet, maar van algenolie. Daarom is deze ook geschikt voor veganisten. 

Vitamine D bestellen? 

Klik hier

Verkrijgbaar in een doosje van 80 softgels of in een Family Pack met maar liefst 720 stuks. Handig voor je Boost kuur, voor een gans jaar of voor de hele familie.

Geniet van de zomer, maar wees verstandig als je in de zon komt 😎