Het geheim van verandering

Socrates : ” Het geheim van verandering is om al je energie niet te richten op het bestrijden van het oude, maar op het bouwen van het nieuwe “

Het is nog steeds een speciale periode van gemis aan familie en vrienden, van quarantaine, van afscheid nemen van mensen, van eenzaamheid, van vrijheidsberoving, van zoveel zaken die anders dagelijks kost zijn en nu niet meer zo vanzelfsprekend. Iedereen is het beu, heeft er genoeg van, maakt zich letterlijk en figuurlijk dik, is boos of eerder gelaten of laat zich gaan. Het is een periode in ons leven die veel heeft teweeg gebracht en waar we ook nog lang zullen op terug kijken. We verlangen met z’n allen naar het einde van deze klucht en wensen hierbij gezond en vol goede moed uit deze periode te komen.

Als er één ding is wat het afgelopen jaar ons geleerd heeft is het wel het belang van een goede gezondheid, een betere controle van het gewicht en meer beweging. Vooral voor jou die al een jaar thuis werkt heeft dit laatste veel veranderd. Alleen al het wegvallen van het woon-werkverkeer maakt dat zoveel mensen veel minder bewogen hebben. Zeker als je te voet of met je fiets naar het werk ging, heeft dit ongetwijfeld een belangrijke impact gehad op je bewegingsniveau. We merken wel dat meer mensen bewust een wandeling hebben ingepland, maar we merken ook dat deze regelmaat aan het slabakken is en ook weer minder volk naar buiten brengt dan enkele maanden geleden. 

Of ben jij zo iemand die erin gevlogen is en teveel is beginnen fietsen of lopen? Ook dat is een fenomeen dat zich nu afspeelt. Beweging verjaagt stress, maar ineens overdreven bewegen zorgt dan weer voor blessures en kwetsuren die je had kunnen vermijden. Misschien ben mee je in de rage gevlogen van het padellen? Je kan en mag iets doen waarbij je kan sporten en vrienden mag zien. Super, maar je had je dit nog nooit eerder gedaan, je hebt je geforceerd en een blessure opgelopen. Daar zit je dan, terug aan je stoel en zetel gekluisterd. Zelfs wandelen kan nu even niet meer. 

Soms was het ook heel gezellig

Het thuis of in quarantaine zitten en niet meer mogen doen wat we willen heeft ook gemaakt dat we het thuis gezelliger zijn beginnen maken. We zijn meer gaan genieten van onze eigen gezinsbubbel en dat brengt ook meer eten en drinken mee natuurlijk. Samen nieuwe recepten klaarmaken, take-away bestellen van je favoriete restaurant, taarten bakken met de kinderen, er is veel lekkers gegeten het afgelopen jaar. Ook alcohol heeft menig gevloeid. Er was altijd wel een speciale gelegenheid die zich voordeed om een flesje te kraken. Wat ik ook veel gehoord heb is dat veel koppels nu dagelijkse begonnen te aperitieven. Dat flesje wijn bij de maaltijd zou het nu ook weer niet maken. De rest van de fles drinken we morgen wel op. Of nee toch niet, dat beetje drinken we wel uit als we in de zetel zitten. Hoeveel bedrijven hebben geen aperitiefpakketten opgestuurd naar hun medewerkers om online de week gezellig af te sluiten. 

Inderdaad heel gezellig allemaal. Er is echter ook een keerzijde aan de medaille. Burn out, bord out en depressies steken meer dan ooit de kop op. Het gemis aan familie en vrienden maakt het er niet makkelijker op. Er heerst veel stress, frustratie, ergernissen  en negativiteit. Iedereen is het kortweg beu en sommigen beginnen zelfs te rebelleren. 

Een jaar is lang, té lang. 

Exact een jaar geleden riepen we de lockdown detox in het leven, weet je nog? Massaal veel mensen hebben toen deelgenomen aan ons gezondheidsprogramma. Nog een paar weken doorbijten en dan zijn we er vanaf. Tenminste daar gingen we toen vanuit. In mei mochten we terug open. We kregen er met Corporella zelfs een reportage over op het VRT nieuws. Blij dat we waren dat iedereen terug binnen mocht, dat we jou verder mochten helpen met je kwaaltjes en ons advies of behandeling. We mochten toen zelfs even terug workshops geven. Wat een plezier was het niet om terug iets in een groepje te mogen organiseren. 

De pret was echter snel voorbij. Terug naar binnen allemaal, gedaan met lekker uit eten of gezellig gaan winkelen. Iedereen liep ook rond met de meest weelderige haardos … Ook voor Corporella heeft dit veel teweeg gebracht. We hebben echter niet stil gezeten met ons team. We zijn er toen in geslaagd om meer dan 100 mensen te motiveren en deel te nemen aan onze Corporella Challenge 4 Fun. Iedereen ging een uitdaging voor zichzelf aan. Gezond koken, een paar kilootjes eraf, meer wandelen, leren parkeren, huis opruimen, belangrijke beslissingen nemen, … Iedereen had voor zichzelf een persoonlijk doel vooropgesteld. Het was een periode waarin we ondanks de sluiting van onze schoonheidszorgen een zeer positieve vibe mochten ervaren, zowel binnen ons team als van onze klanten uit. We ervoeren deze periode écht als ‘samen sterk’. 

De euforie was dan ook groot en we stonden meer dan ooit sterk in onze schoenen om er terug in te vliegen toen de praktijk en winkel terug volledig open mocht. Tot amper nog geen maand later het verpletterende nieuws kwam dat we terug dicht moesten. De vreugde van enkele weken terug en het plezier dat we mochten ervaren tijdens onze 3-daagse lente shopping sloeg om als nooit tevoren. Het was voor ieder van ons totaal onverwacht en het kwam ook heel fel binnen. Of het terecht is of niet, die discussie gaan we hier beter niet aan. Als er iets is dat we nu kunnen missen zijn het frustraties en ergernissen. Meer dan ooit kijken we dan ook uit naar het einde van deze impasse. Een jaar van te veel stress, te weinig bewegen, ongezond eten, teveel alcohol, binnen zitten, geen familiefeesten, … het mag nu echt eens gedaan zijn. Dus ja, voor de derde en hopelijk ook laatste keer, smijten we ons samen met jou om uit deze lockdown te komen. 

We vliegen er terug in

Het belang van een goede gezondheid is zowel fysiek als mentaal welbevinden. Een gezond gewicht, sporten zonder pijn, een goede nachtrust, bewegingsvrijheid, je goed in je vel voelen, sociale contacten en positiviteit staan bij iedereen op de prioriteitenlijst. Niet verwonderlijk dus dat zoveel mensen het afgelopen jaar hebben deelgenomen aan onze detoxprogramma’s. Daarom gaan we er nu ook terug tegenaan. Tenminste daar werken wij met ons gezin en ons team aan en ook hopen wij jou hierbij te kunnen helpen. We staan je niet alleen graag bij met advies maar laten ook graag zien hoe wij hier mee omgaan. Daarom gaan we onze Facebookgroep Corporella Challenge 4 Fun terug activeren, we delen onze eigen ervaringen en hopen van jou dat je dit ook doet, net zoals vorige keer. De stimulans die we daar uitgehaald hebben was zowel voor ons als voor jou zo fantastisch. Dat willen we terug ervaren en voelen. We streven naar één en al positiviteit en willen samen met jou stralen als nooit voorheen.  

Waar ik zelf aan wil werken? Ik zoek rust in mijn hoofd en in mijn lichaam. We zijn nu twee weken geleden verhuisd naar onze nieuwe stek. We zitten nu bijna op ons plaats, dus nu is het ook voor ons hét moment om alles terug op de rails te zetten. We hebben het de afgelopen weken bijzonder druk gehad, waardoor gezonde voeding al eens vergeten werd. Ja, ik beken… wij zijn ook niet heilig hoor. Ik bewoog ook veel te weinig en zat tot ’s avonds laat te werken, soms met klanten of anders gewoon aan mijn bureau. Bovendien ben ik de afgelopen weken geplaagd geweest door een bijzonder pijnlijke rug. Dozen versleuren, stress en slecht slapen zijn niet echt topvoorwaarden voor mijn gestel, blijkt nu. 

Wat ik mij eerder al voorgenomen had was sowieso meer bewegen, ’s avonds laat niet meer werken en dagen inplannen om van thuis uit te werken. Concreet betekent dit dat ik mijn fiets terug van stal haal. We wonen nu meer in het groen, en dat is voor mij een belangrijke voorwaarde om een wandeling te maken. Dat gaat nu zeker lukken. Het gevecht met de kilo’s blijft een issue, dankzij mijn hormonen die op hol geslagen zijn. Daar ik nu al meer rust ervaar in onze nieuwe thuis, voel ik dat mijn hormonen hier heel blij om zijn. Dus, mijn Balance Box staat hier al te blinken. En wat super is, ik heb een buddy gevonden. Collega Sylvie doet mee. Zij wilde een jaar geleden een marathon lopen, maar door de lockdown is dit niet kunnen doorgaan, met ‘coronakilo’s’ tot gevolg. Ben je benieuwd naar haar verhaal? Volg ons dan zeker in onze Facebookgroep. 

Tijs controleert mee de weegschaal en motiveert Sylvie en Ellen

Ellen en Lynn zijn ook mekaars buddy’s. Zij volgen samen het Smart Nutrition Project. Ellen zou graag een paar kilootjes kwijt willen en vindt hierbij steun bij Lynn. Zij is op zoek naar energie, een detox voor haar lichaam en een kilootje minder is ook leuk meegenomen. 

Sharon en Marian moeten leren voorbereiden, plannen, eetpauzes inlassen en maaltijden vooraf leren klaarmaken. Ook zij vinden bij mekaar een bondgenoot en wisselen graag tips uit hoe ze dit gaan aanpakken. Ben jij ook zo’n chaoot? Alle tips zijn welkom. 

Tijs is het al jaren gewoon dat hij zijn huid reinigt en verzorgt. Het is zo dat hij zijn eczeem onder controle gekregen heeft.  Alleen zou het nog een beetje grondiger mogen. Alex, die gebruikt niets! Een echte man smeert niks, volgens hem 🤭

Nochtans, als je sport krijg je meer rimpels, maar hij veroudert niet graag. Een dagelijks ritueel zit er dus aan te komen. Samen met Tijs gaat hij nu de uitdaging aan om dagelijks de huid te verzorgen zoals we het hen geleerd hebben. Wedden dat hij het verschil snel zal merken? 

Mannen met een masker. Zo erg vinden ze het toch precies niet...

En jij, wat zou jij graag willen aanpakken, veranderen of verbeteren?

Heb je een blessure of zit je met een kwaal die al lang aansleept? Aarzel niet en bel één van onze kinesitherapeuten. Hoe sneller je handelt, hoe beter je de draad kan oppikken wanneer je terug kan sporten met vrienden. Slaap je slecht, ervaar je veel stress, heb je energie tekort? We bespreken samen hoe je een ommekeer kan maken en je je op korte en lange termijn terug beter kan voelen. 

Ben je het rechte pad even kwijt en moet je terug op de rails gezet worden, dan kan je met het Smart Nutrition programma je weg al vinden. Wil je werken aan een totale gezondheidsaanpak? Kies dan voor het programma met de Balance Box. Met dit traject kan je ook overbodige kilo’s verliezen, een paar maar ook heel veel.

Stel niet uit. Binnenkort pikken we terug de draad op naar het normale leven en dan wil je er toch ook staan? Meer energie dan ooit, uitgeslapen, stralende huid, fris en monter en met een maatje minder, … Stralend als nooit tevoren. Dat is ons doel. 

Wat is jouw doel? Vertel het ons en wij helpen je graag mee op pad. Doe je mee? Sluit je dan aan bij onze Facebook groep. Kijk terug naar de filmpjes met oefeningen die onze kinesitherapeuten gemaakt hebben. Het zijn er 3 per week. Makkelijk uit te voeren bij je thuis, kort, laagdrempelig, leuk en heel doeltreffend. 

Start jij met de Smart Nutrition of Balance Box? Maak snel een afspraak bij Greet voor de opstart en volg mekaar in onze groep. Samen sterk, motiveren, uitwisselen van recepten, een bemoedigend woordje, het kan er allemaal. 

Volg je ons ook al op Instagram? Ook hier vind je leuke filmpjes terug die je kunnen motiveren. Dagelijks delen we daar ook onze tips, zowel in de feed als onze stories. 

Wil jij mee stralend uit dit corona tijdperk komen? Aarzel niet en laat ons snel weten waar wij je kunnen mee helpen. Wij zijn alvast klaar voor de nieuwe fase in ons leven waar we naar uitkijken, een tijdperk zonder corona!

The secret of change is to focus all of your energy not on fighting the old, but on building the new

Socrates

Make the Change!