Zorg voor een voldaan gevoel als je van tafel komt.

Ik heb nooit genoeg.

Als ik van tafel kom wil ik
een vol gevoel in mijn maag.

Ik kan het niet verdragen dat ik niet voldaan ben na een maaltijd.

Anders ga ik daarna, als ik in de zetel zit, toch nog snoepen. 

Als je lege calorieën eet, heb je snel terug honger. Denk maar eens aan een stevige maaltijd met een dubbeldikke giant hamburger. Je voelt je overladen door dergelijke voeding maar snel daarna heb je toch weer honger. Als je een ongezonde maaltijd eet, zorg er dan voor dat er toch altijd een portie groenten bij zitten. De vezels die voornamelijk in groenten zitten, geven je dat verzadigd gevoel. 
In vlees zitten er geen vezels. Dat is vaak een misvatting. Die hamburger met rubberen pistolet heeft dus geen enkele voedingswaarde. Daarom noemen we dat lege calorieën. Het enige dat ze doen is vullen in plaats van voeden. 
In fruit zitten er ook vezels, maar hier moeten we zoals we eerder al aanhaalden, oppassen met de fruitsuikers. Als je geen of weinig fruit eet, zal je makkelijker afvallen en zal je meer verzadigingsgevoel hebben. 

Als je tijd neemt om aan tafel te gaan, zal je veel meer kauwen. Van zodra je begint te kauwen komt er een mechanisme in actie waarbij een enzym vrijkomt. Dat noemen we amylase. Dit enzym zorgt ervoor dat er meteen koolhydraten kunnen verteerd worden. Als je weinig of niet kauwt, zal je verzadigingsgevoel niet snel optreden. Let op, een verzadigingsgevoel treedt pas 20 minuten na de maaltijd op. Eet dus niet meer dan nodig. Je vermijdt hierdoor een overladen gevoel dat vaak na de maaltijd optreedt. 

TIP

Kies voor vezelrijke voeding.

Hierdoor heb je een langer verzadigingsgevoel.

Je hebt al één week overleeft. Hoe gaat het met je?
Loopt er iets naar jouw gevoel niet juist?  
Neem dan nu je telefoon. Ik stuur je graag snel bij. 

☎️ 03 488 02 74

💻[email protected]

Greet