Aspergesoep met garnaaltjes

Ingrediënten

½ eetlepel olijfolie
3 kleine bussels witte asperges (750 g)
1 ui
tijm
2 blaadjes laurier
1 l kippenbouillon
100 g ongepelde garnalen
peterselie
peper en zout

Bereiding

Pel de garnalen.
Laat de garnaalschalen weken in de kippenbouillon voor ongeveer 20 minuten op een zacht vuur.
Bak de gesneden ui lichtjes in een pot met olijfolie.
Voeg de gezeefde kippenbouillon toe in de pot. Er mogen geen garnaalschalen in de soep zitten.
Schil de asperges en verwijder het onderste harde stuk.
Voeg de asperges en de tijm en laurier toe aan de soep.
Laat 20 minuten zacht koken.
Verwijder de laurier en mix tot een gladde soep.
Voeg zout en peper toe naar smaak.
Werk af met fijngesneden peterselie en garnalen.

TIP: Schaaldieren bevat een kleine hoeveelheid koolhydraten. Kijk maar eens in de voedingsmiddelentabel bij garnaal, scampi’s, mosselen en oesters. Hou hier rekening mee wanneer je zelf een receptje uitzoekt.

Bron: Receptenboekje RainPharma
Benne Bastin, kok
Foodlab Benne