Minestrone

Ingrediënten

½ eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
1 ui
1 l groentebouillon
50 g snijbonen
50 g aubergine
80 g courgette
50 g witte kool
½ groene paprika
½ eetlepel tomatenpuree
4 theelepels pecorino kaas ( optioneel vanaf de regel van 2)
peper en zout

Bereiding

Bak de zeer klein gesneden ui kort in de olijfolie.
Voeg de tomatenpuree toe. Laat heel kort meebakken.
Voeg de groentebouillon toe samen met een gekneusd teentje knoflook.
Haal het vel van de paprika. Snij de paprika, courgette en aubergine in gelijke blokjes.
Snij de snijbonen en de witte kool in slierten van +/- 4 cm.
Voeg alle gesneden groenten bij de soep.
Laat de minstrone minimum 30 minuten zacht pruttelen.
Breng op smaak met peper en zout.
Werk net voor het opdienen af met een 1 theelepel geraspte pecorino per portie ( optioneel vanaf de regel van 2)

Bron: Receptenboekje RainPharma
Benne Bastin, kok
Foodlab Benne