Bloemkoolsoep met broccoli

Ingrediënten

1 bloemkool
½ eetlepel olijfolie
1 kleine ui
1 l kippenbouillon
½ theelepel gedroogde tijm
2 blaadjes laurier
1 broccoli
bieslook
tuinkers
peper en zout

Bereiding

Bak de gesneden ui lichtjes in een pot met olijfolie.
Voeg de in roosjes gesneden bloemkool toe en overgiet alles met 1 liter
kippenbouillon.
Voeg tijm en laurier toe.
Laat dit 20 minuten zacht sudderen met een deksel.
Verwijder de laurier en mix tot een gladde soep.
Breng op smaak met peper en zout.
Voor de afwerking kan je de broccoli fijn raspen en/of enkele
broccoliroosjes toevoegen.
Snij de bieslook fijn en werk af met tuinkers.

TIP: Broccoli bevat sulforafaan, een antiaging product bij uitstek dat de cel kan herstellen.
RainPharma ontwikkelde om die reden twee huid- en haarproducten op basis van broccoli: broccolimasker en de broccoliolie

Bron: Receptenboekje RainPharma
Benne Bastin, kok
Foodlab Benne