Barbecue recept voor tijdens het RainPharma Balance Program en Smart Nutrition Project

Barbecue recept: papillot van zalm met gegrilde Romeinse sla en champignons op een stokje.

Ingrediënten 

PapillotChampignonsRomeinse sla
150g zalm5 champignons½ eetlepel misopasta
2 schijfjes citroen1 teentje knoflook1 eetlepel boter
5 groene olijvenBlaadjes van 1 takje verse tijm1 (kleine) Romeinse sla
6 kerstomaten1 teentje knoflook½ eetlepel fijngesneden bieslook
1 eetlepel kappertjes1 eetlepel ongezoete sojasaus¼ citroen
Takje rozemarijnOlijfolieOlijfolie
Handvol rucolaPeperPeper
Peper Himalayazout
Himalaya zout  
Scheutje olijfolie  
Zilverpapier  

Barbecue recept: Bereiding

Paddestoelen op een stokje

Snijd de knoflook fijn. Doe de champignons in een kom, overgiet met een flinke scheut olijfolie, voeg de look, sojasaus, tijm en een vleugje peper toe. Meng goed en laat een nachtje trekken in de koelkast. Leg vooraf een houten stokje in water, laat het even trekken, zo verbrandt het niet op de barbecue. Rijg de champignons op het stokje en gril ze op de barbecue tot ze goudbruin en gaar zijn.

Gegrilde Romeinse sla

Snijd de sla middendoor (laat het ‘poepje’ eraan)en bestrijk de snijkant met olijfolie en wat peper en zout. Grill de sla op de barbecue gedurende 5 minuten, draai regelmatig om. Smelt intussen de boter en meng met de miso. Breng op smaak met een beetje citroensap. Serveer de gegrilde sla warm, giet de misoboter erover en besprenkel met de fijne bieslook.

Papillot

Halveer de kerstomaten en snijd de olijven in schijfjes. Leg de zalm in het midden van het zilverpapier, overgiet met een scheutje olijfolie, bestrooi met peper en zout. Leg de tak rozemarijn op de vis, alsook de schijfjes olijf, kerstomaten en citroen. Maak een gesloten buideltje van het zilverpapier, waarbij er bovenaan de vis nog wat ruimte is om te stomen. Leg 8 tot 10 minuten op de barbecue. Vlak voor het serveren open je het zilverpapier en strooi je wat rucola over de zalm. Serveer samen met de paddestoelen op een stokje en de gegrilde sla.

Smakelijk, Vanessa

Mogen er bij jou ook een paar of veel kilootjes af? Kan je een reset gebruiken? Heb je nood aan energie? Heb je een doffe huid? Wil je beter slapen? Heb je stress? Zijn je hormonen uit balans? Klaar voor een nieuwe start?… Boek dan snel je gesprek en we bekijken samen wat we voor jou kunnen betekenen, welk RainPharma voedingsprogramma voor jou geschikt is en gaan samen aan de slag. Je kan voor het RainPharma Dieet terecht bij GreetTijsVanessa of Frauke, zowel in Lier als Mechelen. 

Boek je gesprek via [email protected] , [email protected] , [email protected] , [email protected]

Voor Lier: bel 03 488 02 74, Antwerpsesteenweg 212

Voor Mechelen: bel 015 43 33 64, Guldenstraat 27