Pokébowl met bloemkoolrijst. 

Ingrediënten voor 1 persoon.

100 g bloemkool(rijst)

150 g courgette 

100 g gemengde sla

1 eetlepel pijnboompitten

1 el Provençaalse kruiden

Peper en zout

Olijfolie

Bereiding

Snijd de bloemkool zo fijn als rijst. Je kan deze eventueel ook kant en klaar kopen in de groentenwinkel. Bak de bloemkoolrijst even aan in een beetje olijfolie, peper en zout. Hou je van een knapperige salade? Dan kan je de bloemkoolrijst ook rauw eten. 

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgettes doormidden en in halve maantjes. Meng deze met peper, zout en de Provençaalse kruiden. Leg de courgettes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet in de oven voor ongeveer 15 minuten. De courgetteschijfjes zijn klaar als ze lichtbruin en nog net knapperig zijn. Schud de groenten halfweg even op.

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan tot ze lichtbruin zijn. 

Meng 1eetlepel olijfolie onder de gemengde sla. 

Nu kan je de pokébowl garneren. Start met een laagje bloemkoolrijst en leg daarop de sla met de geroosterde courgettes. Dresseer met de pijnboompitten. 

Tip

Met een pokébowl kan je eindeloos variëren met allerlei groenten. Heb je er ook graag een stukje vis of kip bij? Kies dan voor zalm, kip, forel, kalkoen of dergelijke. In een later fase van het Balance program kan je ook bijvoorbeeld fetakaas of burrata toevoegen.

Smakelijk, Greet

Mogen er bij jou ook een paar of veel kilootjes af?
Kan je een reset gebruiken? Heb je nood aan energie? Heb je een doffe huid? Wil je beter slapen? Heb je stress? Zijn je hormonen uit balans? Klaar voor een nieuwe start?… 

Boek dan snel je gesprek en we bekijken samen wat we voor jou kunnen betekenen, welk RainPharma voedingsprogramma voor jou geschikt is en gaan samen aan de slag. 
Je kan voor het RainPharma Dieet terecht bij GreetTijsVanessa of Frauke, zowel in Lier als Mechelen. 

Boek je gesprek via [email protected] , [email protected] , [email protected] , [email protected]

Voor Lier: bel 03 488 02 74, Antwerpsesteenweg 212

Voor Mechelen: bel 015 43 33 64, Guldenstraat 27