Carpaccio van sint-jacobsnoten

Ingrediënten

1 eetlepel olijfolie
2 Sint-Jacobsnoten
3 Radijsjes
1 eetlepel limoensap
handvol verse Basilicum
waterkers
1 sneetje parmaham
40 ml witte wijnazijn
grof zeezout
peper
zeste van limoen

Bereiding

Laat de Sint-Jacobsnoten 2 uur in de diepvries in plastiekfolie zodat ze
gemakkelijk te snijden zijn. Snij er dunne plakjes van.
Mix de basilicum met 1 eetlepel water. Breng op smaak met peper en zout.
Laat de radijzen 20 minuten marineren in een mix van 40 ml witte wijnazijn met 60 ml water.
Snij de radijzen in fijne plakjes.
Laat de ham uitdrogen in een hete lucht oven van 180°C. De ham moet zeer krokant zijn. Dep het overtollige vet af met wat keukenpapier. Plet de ham tot een crumble.
Schik de radijsjes en de Sint-Jacobsnoten. Werk af met wat olijfolie, limoensap en zeste van limoen (geraspte schil). Leg een klein handvol waterkers op de carpaccio en bestrooi met de crumble van de ham.
Werk af met de basilicummix en enkele blaadjes basilicum.

Bron: Receptenboekje RainPharma
Benne Bastin, kok
Foodlab Benne