Kabeljauw met asperges en gepocheerd ei

Ingrediënten

150 g kabeljauw
1 ei
8 verse asperges
nootmuskaat
sojamelk
enkele druppels citroensap
1 eetlepel azijn
enkele blaadjes jonge spinazie
waterkers
peper en zout

Bereiding

Schil de asperges. Snij 2 asperges in stukjes, leg ze in een pot en laat garen op een zacht vuur met wat sojamelk (tot de asperges ondergedompeld zijn).
Giet de overtollige sojamelk weg, kruid met wat nootmuskaat, peper en zout en mix tot een gladde crème.
Gaar de andere 6 asperges beetgaar in de stomer of in een pot met water.
Breng voldoende water tot net onder het kookpunt en giet wat azijn in het water.
Breek het ei en breng het in een draaiende beweging in de pot met water of zorg dat het water ronddraait. Laat twee minuten garen. Haal het ei voorzichtig uit de pot met water en snij het eiwit tot een ronde vorm.
Stoom of bak de kabeljauw op een zacht vuur gaar tot deze glazig is vanbinnen.
Kruid de kabeljauw met wat peper, zout en citroensap.
Werk het bord af met jonge spinazie en waterkers.

TIP: asperges op z’n Vlaams .
Ook een ideaal gerecht binnen de afslankingsfase van het RainPharma dieet.

Bron: Receptenboekje RainPharma
Benne Bastin, kok
Foodlab Benne