Kalfsvlees met witloof en pompoen

Ingrediënten

100 g kalfsvlees
80 g butternut pompoen
1 stronk witloof
150 ml sojamelk
peper en zout
1 eetlepel olijfolie

Bereiding

Snij de helft van de pompoen in kleine blokjes en kook dit 2 minuten in water.
Kook de overige pompoen gaar in de sojaroom. Giet de sojaroom af, maar hou de room nog even bij. Mix nu de in sojaroom gegaarde pompoen en voeg
eventueel wat sojaroom toe zodat je een smeuïge puree krijgt. Breng op smaak met peper en zout.
Snij het witloof in de lengte in twee, haal het bittere gedeelte eruit en laat beide kanten bruin kleuren in een pan. Voeg wat water toe en laat verder stomen met een deksel. Kruid met peper en zout.
Bak het kalfsvlees in de olijfolie. Deze mag nog licht rosé zijn in de kern.

Bron: Receptenboekje RainPharma
Benne Bastin, kok
Foodlab Benne