Eendenfilet met boschampignons en knolselder

Ingrediënten

100 g eendenfilet
80 g boschampignons
80 g knolselder
1 eetlepels olijfolie
1 teentje knofLook
150 ml sojamelk
platte peterselie
peper en zout

Bereiding

Snij 50 g knolselder in kleine blokjes en kook beetgaar in een klein beetje gezouten water.
Kook de rest van de knolselder beetgaar met wat sojaroom en giet af.
Hou de room waar de knolselder heeft in gekookt bij. Mix deze knolselder tot een gladde crème. Voeg eventueel wat van de sojaroom toe.
Bak de eendenfilet in 1/2 eetlepel olijfolie met wat peper en zout. Deze mag nog net lichtjes rosé zijn vanbinnen.
Haal de eendenfilet uit de pan en giet het overtollige vet uit de pan.
Blus met de room waar de knolselder in is gegaard en zorg dat al de braadresten loskomen.
Doe 1/2 eetlepel olijfolie in een pan en voeg een gekneusd teentje knoflook toe. Haal de knoflook uit de olie wanneer deze begint te kleuren.
Kuis de champignons met een borstel, niet met water. Bak de champignons in de pan en kruid met peper en zout.
Werk het bord af met platte peterselie.

Bron: Receptenboekje RainPharma
Benne Bastin, kok
Foodlab Benne