Chips van knolselder, rode biet en pastinaak

Ingrediënten

1 pastinaak
1 dikke rode biet
1 kleine knolselder
zout
kokosolie

Bereiding

Vul de friteuse met kokosolie en verhit tot 160°C.
Snij de groenten in zo dun mogelijke plakjes, best met een mandoline.
De pastinaak kan met een dunschiller. Dep de plakjes droog met een keukenhanddoek of
keukenpapier.
Bak elke groente apart tot ze knapperig zijn.
Dep alle olie van de groenten na het bakken.
Bestrooi de chips zo snel mogelijk met wat zout.

TIP: Kant-en-klare chips horen niet thuis in een gezonde voeding. Dit recept biedt echter een gezonder alternatief voor mensen die graag een zout knabbeltje lusten. Overdrijf hier echter niet mee. De samenstelling is gezonder, de ingrediënten verser en bewaar- en smaakmiddelen worden hier achterwege gelaten, maar gefrituurde gerechten zijn uiteraard altijd energierijk en dus te beperken tot een minimum.