Vissoep

Ingrediënten

1 eetlepel olijfolie
200 g verse mosselen (gewicht met schaal)
3 calamares ringen
3 scampi
50 g venkel
1 dikke ui
1 steranijs
100 ml visbouillon
2 stengels witte selder
2 theelepels tomatenpuree
1 tomaat
takje tijm
cayennepeper
⅓ theelepel paprikapoeder
peper en zout

Bereiding

Was de mosselen en doe ze in een pot met ⅓ van de ui en een ½ selderstengel. Voeg een eetlepel water toe. Zet op een stevig vuur met een deksel op de pot. Haal de pot meteen van het vuur wanneer alle schelpen open zijn. Zeef het sap en hou opzij.
Snij de venkel, de resterende ui en selder en bak glazig in een beetje olijfolie. Voeg daarna de tomaat en de steranijs toe samen met het paprikapoeder.
Blus met het vocht van de mosselen en de visbouillon.
Voeg nu ook de tomatenpuree toe en laat alles 1 uur met deksel op een zacht vuur sudderen. Nu mag ook de tijm in de soep.
Bak de calamares en de scampi. Zet ze niet te lang op het vuur, anders drogen ze uit.
Zeef de soep en breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.
Serveer de soep met de mosselen, de calamares en de scampi.

Bron: Receptenboekje RainPharma
Benne Bastin, kok
Foodlab Benne