Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
100 g kalkoen
100 g witte kool
1 grote stronk witloof
1 ui
100 ml groentebouillon
1 theelepel Chinees 5-kruiden poeder
4 blaadjes koriander
peper en zout
Bereiding
Hak de koriander fijn en meng het met het Chinees 5-kruiden poeder, de peper en het zout.
Snij de witte kool en het witloof in gelijke slierten van 5 cm lang en 1 cm breed.
Snipper de ui in kleine blokjes en snij de kalkoen in blokjes.
Bak alles samen in een zeer hete pan met wat olie. Bestrooi na 2 minuten met het kruidenmengsel en blus met de groentebouillon.
Laat nog ongeveer 4 minuten verder garen.
Kruid eventueel verder af met peper en zout of meer Chinees 5-kruidenpoeder.
Garneer met de blaadjes koriander.
Bron: Receptenboekje RainPharma
Benne Bastin, kok
Foodlab Benne