Corporella Challenge 4 Fun

Iedereen is het er ondertussen over eens dat een goede basisgezondheid je helpt om het virus te overwinnen. Meerdere wetenschappelijke artikels en interviews met belangrijke professoren, die we eerder al deelden, staven ook deze bewering. Niet alleen de lichamelijke gezondheid maar ook ons mentaal welzijn, wordt de laatste tijd serieus op de proef gesteld. Slecht slapen, eenzaamheid, depressieve gevoelens, angstaanvallen enz … steken meer en meer de kop op. Psychologen hebben hun handen vol met het terug opkrikken van mensen die in deze negatieve spiraal beland zijn. 

Door de lockdown 2.0 en het daaruit voortvloeiend aantal telefoontjes,  voelden we vaak een gespannen sfeer. Iedereen wil enerzijds wel meewerken aan de nieuwe maatregelen, maar hebben het anderzijds ook echt gehad met het doelloos thuiszitten en een gebrek aan uitdaging. 

Ook voor ons is deze periode weer één  van creatief zijn en je zelf  nog maar eens heruitvinden. Wij zijn een team dat steeds vooruit kijkt. Daarom hebben we samen beslist om deze periode met evenveel positiviteit als dat je van ons gewoon bent, aan te pakken. 

Wij dagen onszelf uit

4 weken lang gaan wij onze persoonlijke uitdaging aan. Meer sporten, meer rust nemen, een paar kilo verliezen,  de fiets nemen in plaats  van de auto, beter slapen, geen alcohol drinken, nieuwe recepten uitzoeken, spieren kweken,  een dagelijkse wandeling maken,  …

Ieder van ons zal zijn  of haar persoonlijke ervaring delen. Het zijn speciale tijden, die vragen om een aparte aanpak. We gaan niet zitten kniezen of wegkwijnen in een hoekje. Wij zijn  een team dat houdt van actie en werkt aan het waarmaken van onze dromen. Onze dromen, onze doelen, onze werkpunten zullen wij gedurende 4 weken samen met jou delen. 

Doe jij graag mee met ons? Jij bent zeer welkom onze groep.  

We gaan als volgt tewerk.  

Elk van ons deelt z’n uitdaging, de ene al wat extremer dan de andere. Ieder stelt een doel voor zichzelf. Wij delen dan onze aanpak, hoe we ons daarbij voelen en jij mag ons tips geven of ons mee uitdagen. Heb jij ook een uitdaging waar je al lang mee zit? Aarzel niet, vervoeg je bij onze groep en laat ons weten waar jij naar wil streven. 

Vier weken

We hebben als doel gesteld dat we gedurende 4 weken onze persoonlijke uitdaging zullen waarmaken.  Ieder van ons heeft een uitdaging voor ogen die we NU zullen aanpakken. Concreet wil dit zeggen dat we maandag 16 november starten. 

Maak je daarom nu alvast lid van onze groep en bereid je mee voor op een frisse start samen met ons. 

Onze uitdagingen

Greet gaat voor meer balans

Ik slaap slecht, heb een continu stressgevoel en ik weeg te veel. Veel heeft te maken met de hormonale fase waarin ik al geruime tijd zit. Daardoor is mijn gewicht de hoogte in gegaan, slaap ik slechter dan ooit en dit brengt stress mee. Toegegeven, de periode waarin we nu in leven, doet er ook niet veel goed aan. Toch blijf ik dit een flauw excuus vinden. Ook ik heb het eigenlijk wel zo’n beetje gehad. 

Ik ga in de eerste plaats voor minder kilo’s. Het is goed voor mijn algemene gezondheid en immuniteit, ik zal beter slapen en vlotter bewegen. Alleen zo zal ik ook de vicieuze cirkel waar ik in zit kunnen doorbreken.  Ik heb alleen een megagroot probleem. Ik val door de hormonale fase alsook mijn genetische aanleg en vertraagde stofwisseling, zeer moeilijk af. Het zal dus zeker niet makkelijk zijn, maar daarom ga ik net NU deze uitdaging aan. Het is fijn om iets te delen zodat anderen mij kunnen steunen. 

Mijn persoonlijke uitdaging: 

Op 4 weken tijd val ik 5 kilogram af. De Balance Box van RainPharma zal mij hierbij helpen. 

Ik neem extra supplementen om mijn hormonale disbalans en slaappatroon te reguleren. 

Tijdens de weekdagen stap ik minstens 10 000 stappen. In het weekend doe ik 2 maal een wandeling van telkens minimaal 3 uur. 

Greet

Doe jij graag mee? Ik zou het heel fijn vinden dat we mekaar kunnen steunen. Maak je lid van onze besloten Facebookgroep en we kunnen samen aan de slag. 

Charlotte moet zich herpakken

In maart heb ik deelgenomen aan de lockdown detox en ik was grote fan van dit initiatief. Hoewel de challenge toen vlot gelukt is merk ik dat ik herval in oude gewoontes.
Mijn doelen voor de komende vier weken zijn daarom elke dag 2 liter water drinken en geen frisdrank meer consumeren. Verder ga ik de komende vier weken geen chocolade, chips, snoep en koeken eten.
Tenslotte heb ik mezelf ook een sportief doel opgelegd waar ik al langer naartoe werk. Sinds vorige maand tracht ik maandelijks een halve marathon te lopen en in totaal 100 kilometer af te leggen.
Ik vind mezelf uitdagen leuk en ik merk dat dit me enorm stimuleert. Hopelijk voelen jullie dit ook!

Charlotte

Ben jij op zoek naar een gelijkaardige uitdaging? Ik zou het heel fijn vinden om een paar gelijkgestemden in onze groep te hebben. Ik kijk er al naar uit.

Tijs wil meer spieren

Ik hou ongelooflijk veel van de natuur maar vooral van bewegen.

Joggen is het liefste wat ik doe. Tijdens mijn loopmomentjes droom ik heerlijk weg en zet ik mijn verstand op nul. Vooral nieuwe omgevingen doen hierbij ontzettend veel deugd.

Doordat ik voornamelijk lange uithoudingstrainingen doe verlies ik spiermassa. Daarom is mijn uitdaging de volgende 4 weken om meer spiermassa te creëren maar toch ook te blijven joggen. Bij mijn bio -impedantie meeting is vastgesteld dat ik 900 gram spieren tekort heb. Ik wil streven naar één extra kilo spiermassa in 4 weken tijd. Krachttraining en eiwitshakes gaan me hierbij helpen. Een uitdaging wordt het sowieso maar dat geeft me juist meer ‘mood’ om er tegenaan te gaan.

Tijs

Let’s do this!

Ga jij ook voor meer spieren? Ik zoek nog een bondgenoot. Maak je snel lid van onze groep zodat we mekaar kunnen inspireren.

Alex loopt een halve marathon

Tot voor een paar jaar ging ik een paar keer peer week lopen en fietsen, zowel met mountainbike als racefiets. Zo kwam ik toe tot gemiddeld vier maal sporten op weekbasis. De dag van vandaag is dit herleid tot 1 maal basketten en 1 maal lopen per week. Door de nieuwe lockdown is het wekelijkse basket uurtje ook weg gevallen en rest nu nog enkel het toertje lopen. Onder het voorwendsel van ‘geen tijd hebben’ is mijn sportfrequentie hervallen van 4 naar 1 maal per week. Iedere week neem ik me voor om te frequentie terug op te drijven, maar telkens opnieuw ‘geen tijd’. Larie en apekool!

Je kent ongetwijfeld het zalige gevoel wanneer je een voornemen hebt uitgevoerd. Wel, uit dit zalige gevoel zal ik mijn motivatie putten om mijn uitdaging aan te gaan. Eerder had ik niet echt een motivatie en dus ook niet het karakter om frequenter te sporten.

Volgende maand loop ik een halve marathon. Die 21 km is niet het doel op zich maar een middel om frequenter te sporten. Het hadden evengoed ook zwemmeters of fietskilometers kunnen zijn.

Veel werk dus aan de winkel. Progressief trainen, lichaam verzorgen, anders zou door hard trainen mijn weerstand kunnen dalen. Daarom zal ik ook extra vitamine C nemen maar ook Omega 3, antioxidanten en andere supplementen om mijn vrije radicalen te neutraliseren om er niet plots ouder uit te zien … Dit samen met mijn motivatie is de doping om mijn doel te bereiken.

Alex

Ik hou je op de hoogte! Of doe je mee met mij? Daar kan ik ook nog motivatie uithalen en jou mee stimuleren. Ik zit zelf niet op Facebook maar mijn vrouw zal me dit wel aanleren 😉

Sharon zet de auto aan de kant

Thuis deel ik de auto met mijn broer en ben ik snel geneigd om deze dan ook te gebruiken. Aangezien ik binnenkort verhuis en de auto niet mee kan, zal ik wat meer moeten trainen om alles met de fiets te doen. Daardoor is mijn doel voor de komende maand, door weer en wind de fiets te nemen om daar al wat aan te wennen. Natuurlijk draagt dit ook bij aan de revalidatie van mijn knie, mooi meegenomen! Naast het fietsen, moet ik ook veel meer water drinken dus wil ik, net zoals Charlotte, mijn doel van 2 liter water per dag halen. Aan de hand van een app, hou ik mijn water inname bij om zo elke dag mijn doel te bereiken.

Sharon

Ik deel vanaf volgende week maandag mijn ervaring in onze Facebook groep. Volg je mij of doe je mee?

Ellen wil af van pasta

Waarom ik mee doe aan deze challenge is omdat ik mij fitter wil voelen. Ik ben iemand die graag kookt en zeker met veel en verse groenten. Er is echter iets dat ik niet kan missen in mijn gerechten. Je kan het wel een beetje een verslaving noemen. Die verslaving is pasta in al zijn vormen. Pasta is een dikmaker en bovendien voel ik aan mijn lichaam dat mijn energiepeil vermindert als ik pasta eet.

Daarom ga ik de uitdaging aan om 4 weken een Ketokuur te volgen . 4 weken veel groenten, gezonde eiwitten en beperking van koolhydraten zal mij hier bij helpen. Dit boek van Pascale Naessens wordt mijn leidraad tijdens mijn challenge.

Ellen

Wie doet er met mij mee? Ik zal nog wel wat inspiratie kunnen gebruiken voor recepten. Ook ik zal jou inspireren met mijn kookkunsten. Ik zal dan ook geregeld een receptje delen in onze groep.

Marian werkt aan haar conditie

Normaal gezien zou ik nu elk weekend hockey spelen. Niet op een hoog niveau, meer voor de fun. En ook wel een beetje voor de gezondheid,  want sporten houdt een mens gezond. In deze tijden eens zo belangrijk! Nu de competitie en trainingen zijn stilgelegd, moet ik op zoek naar een alternatief. Daarom is mijn doel voor deze 4 weken in totaal 50 kilometer lopen. Zo blijf ik in conditie tegen dat we terug het veld op mogen!

Marian

Wie doet er mee? Ik zoek nog iemand die mij mee kan motiveren. Wil jij ook meer lopen? Ik steun je mee in onze groep.

Pieter wil fitter worden.

Buiten mijn job en studies ben ik heel de tijd bezig met krachttraining. Met zware gewichten trainen is wel goed voor mijn lichaam maar om fit te blijven kan ik toch wat meer beweging gebruiken. Voor mijn challenge ga ik de komende 4 weken dagelijks een wandeling maken met mijn hond Pinky. Zo heb ik mijn beweging en kan hij zijn verveling kwijt. Samen kunnen we dan een extra luchtje scheppen en werken we meteen aan onze conditie en uithouding.

Pieter

Wil jij ook fitter worden en meer op stap gaan met je huisdier? Volg mij dan in onze groep. Ik kan af en toe wel een duwtje gebruiken. Jij ook?

Wil je ook niet stilzitten en meer actie brengen in je leven de komende weken? 

Heb je in deze bizarre periode nood aan connectie met andere mensen en wil je meer plezier beleven? Mis je uitdaging of heb je een zetje nodig om iets vol te houden? Maak je dan lid van onze besloten  groep en ontdek de uitdagingen van anderen. Laat je gedurende 4 weken inspireren, bepaal je persoonlijke challenge  en  haal meer fun uit deze fase in je leven. Het is geen wedstrijd, je doet dit enkel en alleen voor jezelf.

Je kan natuurlijk wel iemand anders uitnodigen voor onze groep en deze mee uitdagen om zijn of haar persoonlijke challenge waar te maken.

Naar de groep

Klik hier als je ons wenst te volgen: Corporella Challenge 4 Fun