Sporten en het RainPharma dieet, zo heeft Marte het ervaren.

Afgelopen zomer belde de mama van Marte vanop haar zuiders vakantiebestemming. Of ze samen met haar dochter een afspraak kon maken voor het RainPharma dieet. Ik hoorde dat ze in de auto zaten en heel veel plezier hadden. De positiviteit en motivatie van beide dames kon ik tot hier voelen. Mama in de menopauze en studerende, sportieve dochter hebben ondertussen een fantastisch parcours afgelegd en zijn simultaan 15 kg afgevallen.

Marte heeft haar verhaal hier neergeschreven en haar evolutie vastgelegd op foto. Ik laat haar dan ook graag zelf aan het woord.

Hoe is het zo ver gekomen?

Als studente kinesitherapie ben ik altijd iemand geweest die aandacht spendeerde aan sport en een actieve levensstijl, maar gedurende de lockdown door Covid-19 was dit niet mogelijk. Mijn baskettrainingen waren de enige manier om mijn gewicht stabiel te houden, maar toen deze ineens wegvielen begon mijn gewicht snel te stijgen. Gedurende die periode had ik ook examens en waren er dagen dat ik niet meer dan 1.000 stappen per dag haalde. Mijn eetgedrag paste ik echter niet aan. Laten we zeggen dat mijn gezin erg Bourgondisch leeft en dat porties ‘verkleinen’ niet voor de hand liggend was. Het was ook moeilijk om me die zoete snackjes of die chips in de avond te ontzeggen. Door dit alles voelde ik me al een tijdje niet goed in mijn vel. Ik ben in twee jaar vele kilo’s bijgekomen en op een gegeven moment durfde ik gewoon niet meer op de weegschaal te gaan staan.

De introductie

Mijn mama had de menopauze bereikt en was hierdoor ook flink bijgekomen. Ze zei al enkele maanden dat ze op dieet wou. Als solidaire dochter zou ik haar daarin steunen en mee op dieet gaan, want samen staan we sterk en kunnen we sneller ‘nee’ zeggen tegen die Bourgondische levensstijl van ons. 

Ik werd voor het eerst geïntroduceerd tot het dieet van RainPharma via een vriendin van mijn moeder, met wie ik al jarenlang op vakantie ga. Ze zag er fantastisch uit en had meer dan 20 kg verloren. Ik kon me niet herinneren dat ik haar ooit zo had gezien en ik was verbluft door het succes van het dieet.

Marte met haar mama, beiden 15 kilogram minder

Beginnen dan maar?

Op diezelfde vakantie belden mijn mama en ik naar Greet van Corporella in Lier. We legden een datum vast zodat we niet meer terug konden krabbelen. Zogezegd, zogedaan, 11 augustus naderde al snel en we waren beiden super gemotiveerd!

Greet legde ons de verschillende fasen uit en de spelregels die daarmee gepaard gingen. We gingen naar huis met twee Balance Boxen en we zouden de dag nadien er mee starten. 

Mijn startgewicht was 88,6 kg en ik meet 1m78 lang. Mijn doel: 15kg afvallen zodat ik tussen de range van de 73kg – 75kg zou terecht komen. 

Daar gaan we

12 weken lang zou ik de eerste fase doorlopen, zodat ik mijn doel zou bereiken. De eerste dagen waren best een aanpassing. Er kwamen enkele ongemakken bij kijken zoals hoofdpijn, constipatie en dan weer diarree, vermoeidheid, maar geen honger. Geen nood, hiervoor had Greet ons gewaarschuwd. De eerste dagen waren de hardste. Nadien was ik enkel nog flauw en had ik ‘goesting in zoetigheden’. 

In het begin was het wegen van de groenten en niet elke dag vlees/vis/… eten best moeilijk, omdat je het zo gewoon bent om alles à volonté te eten. Het is dus echt afkicken…

Het eerste weegmoment

Twee weken later kwamen mijn moeder en ik weer bij Greet om ons te laten wegen. Ik ben gedurende die periode niet op de weegschaal gaan staan, omdat ik me daar niet te fel op wou focussen. Ik woog 3,3kg minder. Dit was pas motivatie om verder te gaan! We konden met al onze vragen bij Greet terecht en met opgeheven hoofd vertrokken we weer naar huis!

Bewegen, bewegen, bewegen

Ik kreeg groen licht van Greet om terug te trainen en dat deed ik dan ook. Ik volgde een programma om mijn spieren drie dagen van de week te versterken. Daarbovenop mochten de trainingen weer doorgaan en kon ik eindelijk weer basketten. 

Mijn eerste training was wel weer afzien. Ik geraakte moeilijk vooruit en moest vaak even de muur vast houden terwijl ik zwarte stippen zag. Als grapje vertelde ik mijn teamgenoten: “Ja lap, al mijn suikers zijn op” toen iemand vroeg of ik een druivensuiker wou, reageerde ik er op, “nee hoor, ik heb mijn limiet aan suikers al bereikt vandaag!”

De volgende trainingen waren geen probleem meer en ik voelde mezelf steeds sterker en fitter worden. Na elke training dronk ik mijn laatste shake om zo mijn spierbehoud en -opbouw te bevorderen. 

Heb je je supplementen al genomen?

Het fijne van het samen volgen van het dieet met mijn mama, was dat je elkaar kan steunen en helpen. Maar ook dat je elkaar kan controleren. Soms vergeet je gewoon dat het tijd is voor een shake of dat je je supplementen moet nemen en dan herinnerden we elkaar daaraan. 

Ook wanneer er bezoek over de vloer kwam en er lekkere hapjes klaar stonden, konden we met één blik naar elkaar laten weten: “Hey, ik voel het ook, maar het is het allemaal waard!”.  

We leerden creatief zijn met onze gerechten, maakten heerlijke groentesoepen en werden ongelofelijke fan van avocado’s. 

Het resultaat

De volgende wegingen lieten merken dat ik gemiddeld 3kg per twee weken verloor. Dit was uiteraard niet allemaal vet, maar ook wat vocht en een beetje spiermassa. Dit laatste is heel normaal, maar zolang je oefeningen doet om je spieren te versterken en een extra shake neemt, zal dat niet al te veel zijn. 

Na die eerste weging werden onze nieuwe spelregels al snel gewoonten en ook iedereen in onze omgeving begon ze te begrijpen en ons er in te steunen. 

Het fijne aan het dieet is dat je snel je resultaat ziet en dat je elke keer jezelf kan blijven verbazen met hoe goed je het wel niet doet. Dat is super motiverend! 

Mijn laatste weging van de Afslankingsfase was 10 weken verder in het dieet. Ik woog exact 74kg (- 14, 6kg). 

En nu?

En nu ga ik verder naar de volgende fase, de Verzilveringsperiode. Hierin leer ik voedingsmiddelen terug eten. Beginnende bij het herintroduceren van rood fruit en plattekaas en onbeperkte hoeveelheid aan groenten eten. 

Nog altijd even gemotiveerd en al super trots op de weg die ik heb afgelegd!

To be continued…

Heeft Marte jou geïnspireerd?

Het was zalig voor mij om deze eerlijke getuigenis te mogen lezen. Je bent echt een inspiratie voor velen die ook enkele kilootjes kwijt willen. Bedankt hiervoor Marte! Ook voor de evolutie die je op foto vastlegde en met ons wilde delen. Echt super!

Wil je het voorbeeld van Marte volgen? Ik help je graag op weg!

Mail naar [email protected]

Of bel 03 488 02 74 en vraag naar Greet