Courgetti met bloemkoolsaus

Ingrediënten

100 gr bloemkool
100 gr courgette
champignons naar wens
bouillon
peper en zout, andere kruiden

Bereiding

Kook de bloemkool in water aangelengd met groentebouillon tot ze helemaal gaar is.
Als de bloemkool gaar is, giet je deze af maar hou je de afgegoten bouillon apart.
Mix de bloemkool tot een puree, voeg bouillon toe tot de gewenste dikte.
Kruid af met peper, zout en nootmuskaat (feel free om andere kruiden te gebruiken).
Snijd de champignons in stukken en bak ze bruin met wat olijfolie en kruiden zoals peterselie, peper en zout.
Snijd de courgette in dunne reepjes, of met een spiraalsnijder.
Wok deze kort in wat kokosolie en serveer.

TIP: Bij wokken gebruik je best kokosolie. Wanneer je op hoge temperatuur bakt met olijfolie gaat deze oxideren wat in het lichaam een verouderingsproces in gang zet. Kokosolie kan wel tegen hoge temperaturen zoals dit het geval is bij wokken en frituren.

Courgetti bloemkoolsaus.

Bron: Jaimee Lee Spiessens, hobbykok