Courgetti met pesto en gegrilde tomaatjes .

Ingrediënten voor 2 personen

4 courgettes

200g kleine trostomaatjes

200g gerookte zalm

Gedroogde tijm

Pijnboompitten

Olijfolie

Peper

Zout

Voor de pesto:

2 handenvol verse basilicum

1 teentje knoflook, fijngesneden

80g Pecorino in kleine blokjes

50g pijnboompitten

Olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°. Halveer de trostomaatjes, leg ze in een ovenschotel met het snijvlak naar boven, overgiet met olijfolie en bestrooi met peper, zout en gedroogde tijm. Zet de tomaatjes in de oven tot ze gaar zijn.

Snijd de courgetti met een spiraalsnijder (of koop voorgesneden courgetti). Bak de courgetti in olijfolie gaar. Giet het vrijgekomen vocht zeker niet weg.

Voeg alle vaste ingedriënten voor de pesto samen en mix ze met een scheutje olijfolie fijn. Is de pesto te vast, voeg dan nog wat olijfolie toe. Smaakt hij te zout door de Pecorino, voeg dan nog wat pijnboompitten en basilium toe.

Meng de pesto met courgetti in de pan. De pesto vormt nu met het kookvocht samen een smeuïge saus. Snijd de gerookte zalm in blokjes. Verdeel de courgetti over de borden, verdeel de zalm en de tomaatjes. Bestrooi met wat pijnboompitten.

Smakelijk, Vanessa

Mogen er bij jou ook een paar of veel kilootjes af? Kan je een reset gebruiken? Heb je nood aan energie? Heb je een doffe huid? Wil je beter slapen? … Boek dan snel je gesprek en we bekijken samen wat we voor jou kunnen betekenen, welk RainPharma voedingsprogramma voor jou geschikt is en gaan samen aan de slag. Je kan voor het RainPharma Dieet terecht bij Greet in Lier, bij Tijs in Mechelen, bij Vanessa in Lier en Mechelen. 

Boek je gesprek via [email protected] , [email protected] of [email protected]

Voor Lier: bel 03 488 02 74, Antwerpsesteenweg 212

Voor Mechelen: bel 015 43 33 64, Guldenstraat 27