Doe iets aan je leefstijl en je immuniteit krijgt vanzelf een boost.

Immuniteit wordt in de eerste plaats opgebouwd van binnenuit. Aangepaste voeding en ondersteuning met extra voedingssupplementen kunnen wonderen doen. Door te bewegen wordt je immuniteit geboost. Dankzij aangepaste therapieën zoals accupunctuur, massage en aromatherapie kan je vat hebben op je immuniteit. Een natuurlijke huidverzorging is van cruciaal belang om je weerstand te ondersteunen. Daarnaast zijn er tal van aanpassingen mogelijk aan je leefstijl die je kunnen helpen om optimaal gezond door het leven te fietsen. Doe iets aan je leefstijl en je immuniteit krijgt vanzelf een boost.

Hoe begin ik hieraan?

Soms zit het in een klein hoekje en hoef je geen al te grote inspanningen leveren. Het zijn vaak kleine veranderingen die een wereld van verschil kunnen maken. Het is enkel een kwestie van ermee te starten en consequent te zijn.

Als je jaren lang slechte gewoontes hanteert, zal er meer werk aan de winkel zijn. Maar onthoud dat het geen verloren moeite is. Hoe klein of hoe groot de verandering ook is, je zal altijd een positieve bijdrage kunnen leveren aan je gezondheid en dus ook je immuniteit.

Dé tip die ik je hierbij kan geven is om een dagboek bij te houden. Nee, het is niet de bedoeling om lange epistels te schrijven. Het is eigenlijk heel eenvoudig dankzij een habit tracker.

foto: www.veerlez.nl

Wat is een habit tracker?

Een gewoonte- of habit tracker is een manier om bij te houden welke gewoontes je hebt en welke je ook uitvoert. Soms wil je jezelf een nieuwe gewoonte aanleren. Of je wilt je bewust zijn van een bepaalde gewoonte. Dan is de habit tracker een duidelijke manier om inzichten te krijgen of om je te motiveren.

Het duurt ongeveer 30 dagen om nieuwe gewoontes aan te leren of slechte gewoontes af te leren. Je kan dit bijhouden op papier of een app downloaden waar je dit afvinkt en meteen een stimulans krijgt om vol te houden.

Een voorbeeld.

Je vindt dat je teveel televisie kijkt maar uit gewoonte blijf je maar hangen in de zetel totdat je bed roept. Maak de afspraak met jezelf dat je bijvoorbeeld om 22u de buis uitzet en ontspanning zoekt op een andere manier.

Je wil een boek lezen maar het lukt maar niet om je er aan te zetten? Spreek met jezelf af dat je dagelijks tien bladzijden leest en vink dit af op je habitat tracker.

Poets je enkel ‘s morgens je tanden? Dwing jezelf om dit ook ‘s avonds te doen. Iedere keer je dit doet, zet je een kruisje in je boekje of app, en voor je het weet wordt dit een dagelijkse gewoonte.

Als je iets dagelijks begint toe te passen, denk je er na een tijdje zelfs niet meer bij na. Het is een nieuwe gewoonte geworden. Zo zijn er wel duizend zaken die je kan veranderen in je dagelijkse gewoontes. Ik ben benieuwd wat jij het eerst wil aanpakken.

Grote projecten

Tanden verzorgen, stoppen met roken, kwaaltjes oplossen, allergieën behandelen, …het zijn allemaal zaken die een belangrijke invloed hebben op je gezondheid. Maar hoe begin je daaraan?

Probeer iedere week een nieuwe gewoonte in te lassen en deze consequent toe te passen. Je bepaalt voor jezelf wat er bij jou moet veranderen en waar je prioriteit ligt. Vooraleer je de grote issues aanpakt, is het belangrijk dat je eerst kleine veranderingen toepast in je levensstijl. Als je een bepaalde routine krijgt in nieuwe gewoontes, zal de stap naar grote projecten makkelijker verlopen.

Dit boek, dat nu op onze salontafel ligt, kan heel verhelderend werken als je gewoontes wil veranderen

Nederlandstalige uitvoering: Elementaire gewoontes van James Clear.

Ik geef hier een paar voorbeelden waar wij jou kunnen bij helpen.

Verzorg wondjes

Het kan misschien belachelijk klinken maar een kloof in je hiel is een broeihaard van vuiltjes die kunnen ontaarden in een ontsteking. Bacteriën kunnen naar binnen trekken en op die manier je immuniteit aantasten. Je voeten laten verzorgen is dus niet bepaald een luxezaak. Hetzelfde trouwens met de verzorging van je handen. Heb je een wondje aan een vinger? Dan weet je hoe vervelend dit kan zijn en hoe snel dit rood wordt of begint te etteren. Dat is logisch, want we zitten met onze handen overal aan en in. De kans op besmetting met een vies beestje is dus snel daar. Een professionele handverzorging is ook dan zeker een must.

Wil je jezelf meer verzorgen aan handen of voeten? We hebben ook totaalpakketten voor jou die je helpen met de dagelijkse verzorging bij je thuis. Het zijn geen ingewikkelde processen, het zijn rituelen die je makkelijk kan inbouwen in je verzorging en dagelijkse routine. Start bevoordeeld met in de douche je hielen telkens te vijlen of te raspen. Je zal merken dat je voeten er glad van worden, het geeft ook een boost aan je doorbloeding en voor je het weet maak je er een dagelijkse gewoonte van om je voeten in te smeren en iedere dag op wolkjes naar je werk te vertrekken. Verzorgde voeten geven niet enkel een mooie aanblik, ze geven je een positieve mood. En iemand die gelukkig rondloopt krijgt automatisch zonder extra inspanning een boost aan z’n immuniteit.

Los acne op

Acne is een huidaandoening waar menig mensen mee sukkelen. Het is niet alleen een ontsierende aandoening, het is een haard van ontstekingen en bacteriën die in je lichaam zit en zo je immuniteit kan aantasten. Acne kan verschillende oorzaken hebben. Het kan hormonaal bepaald worden. Het is vaak gelinkt aan ongezonde voedingsgewoontes en teveel suikerinname. Het verwijst ook meestal naar een darmprobleem. Gebruik je agressieve producten? Ook dat kan een oorzaak zijn. Het is belangrijk dat we de oorzaak achterhalen. Alleen maar de verzorging veranderen zou makkelijk zijn. Helaas ligt de oorzaak meestal dieper.

Het is aan ons om te achterhalen waar die huiduitslag vandaan komt. We gaan in een gesprek op zoek naar de oorzaak en werken samen een behandelplan uit. Zelf zal ik je bijsturen in de aanpak van voeding en hormonale balans. Onze schoonheidsspecialisten kunnen je helpen met een aangepaste verzorging of huidkuur. Je thuis ook zelf aan de slag met onze natuurlijke producten. Het is absoluut niet ingewikkeld maar het vraagt wel om een dagelijkse discipline. Wij helpen je graag stap voor stap om je gewoontes te veranderen en zo kan je werken aan een gave, gezonde huid, maar ook aan je immuniteit.

Ontdekkingspakket gelaatsverzorging Let’s face it

Zorg voor een betere slaaphygiëne

Je geraakt niet in slaap, je bent zeer onrustig of je wordt moe wakker. Soms zijn het zaken die je makkelijk zelf kan oplossen. Eet je te laat? Heb je weinig beweging? Heb je een ongezellige kamer? Verlucht je de slaapkamer iedere dag? Kijk je teveel televisie? Zit je tot net voor je gaat slapen aan je computer of gsm gekluisterd? Dit zijn zaken waar je makkelijk zelf iets kan aan veranderen. Het is belangrijk dat je zelf eens nadenkt over wat je kan doen om beter te slapen en hoe je fris en monter aan een nieuwe dag kan beginnen.

Soms ligt de oorzaak van een slaapprobleem of -tekort veel dieper. Hoe kruip jij in je bed? Ben je ontspannen of ben je helemaal opgedraaid? Wat maakt dat je zo gespannen bent? Heb je stress? Heb je nachtmerries? Zijn je hormonen in balans? Ben in de menopauze? Heb je overgewicht? Zit je relatie goed? Heb je problemen op je werk? Ben je verslaafd aan slaappillen?

Er zijn nog veel meer oorzaken van slacht slapen, maar je begrijpt vast dat dit niet meteen opgelost is. Heb je overgewicht? Dan zou het inderdaad wel eens kunnen zijn dat je zonder het te weten heel onrustig bent ‘s nachts. Misschien lig je wel te snurken of heb je een slaapapnoe zonder dat je het weet. Ook daarom is gewichtscontrole zo belangrijk. Heb je problemen met je menopauze en krijg je de ene opvlieger na de ander? Logisch dat je niet goed slaapt. Los dit op of je wordt letterlijk gek van die slapeloze nachten.

Weg met stress

Makkelijker gezegd dan gedaan. Ben jij een echte stresskip? Trek je dit aan of zit het gewoon in jou ingebakken? Het belangrijkste bij stress is dat je uitzoekt waarom dit zo leeft in jou? Als je die oorzaak gevonden hebt is er iets aan te doen. Hoe dikwijls hoor ik niet de uitspraak ‘ ik ben een emo-eter’. Ik heb nieuws voor je: alles is emotie, zowel in de negatieve als positieve zin. Krijg je leuk nieuws en heb je iets te vieren? Dan eten we en drinken we ook te veel. Is dat dan ook emo-eten?

Het is vooral belangrijk hoe je omgaat met negatieve emoties . De ene drinkt een glas wijn, de andere rookt een sigaret en teveel snoepen is dan ook een klassieker bij stress, slecht nieuws, negatieve emoties. Je kan echter ook op een gezonde manier reageren. Je kan naar buiten trekken, een stevige wandeling maken of een toertje gaan lopen om de zenuwen en de stress de baas te kunnen. Je kan ook een vriendin opbellen (niet om te klagen, hou het gezellig). Denk en handel positief en de rest volgt vanzelf. Denk je altijd dat het glas half leeg is, zal je makkelijker in een neerwaartse spiraal terecht komen en de stress blijven voeden. Hou vooral in gedachten dat er voor alles een oplossing is, het komt altijd goed.

Zoveel problemen, zoveel oorzaken, maar er is voor alles een oplossing!

Heb jij graag een afspraak voor een gezondheidsgesprek? Er zijn zoveel zaken waarmee ik je kan helpen. Aanpassing van voeding, werken aan een gezond gewicht, aanpak van een huidprobleem, managen van je hormonen, minder stress, beter slapen, noem maar op. Samen kunnen we hieraan werken. Alles voor een betere gezondheid en een beter gevoel. Alles voor je immuniteit.

Maak hier een afspraak

☎️ 03 488 02 74

💻 [email protected]

Tot snel,

Greet