Wees slim voor je aan de feesten begint.

Overmorgen is het Kerstmis, volgende week Nieuwjaar. Misschien heb je ook nog een last-minute vakantie geboekt. Heel leuke vooruitzichten, maar ook een overdosis eten en drinken en onregelmatig slapen kondigen zich aan. Daarna moeten we dan weer een even op de rem gaan staan of willen we een paar kilootjes kwijt. Ik voel het nu al komen…de nieuwe voornemens zijn al in de maak.

Wees voorbereid en maak een goede planning. Het zal je zeker helpen om het niet zo ver te laten komen.

9 Tips om de feestdagen slim af te zijn:

1. Ga naar de winkel met een goed voorbereid lijstje. Zo voorkom dat je teveel koopt. Als je voor jezelf al een lijstje maakt van wat je allemaal nodig hebt, creëer je rust in je hoofd. Wanneer je rust in je hoofd hebt kan je ook veel doelgerichter winkelen en laat je je minder makkelijk verleiden door overbodige extra’s.

2. Zorg voor gezonde hapjes (olijven, kerstomaatjes in de oven,…) Vermijd chips en ander snelle snacks.

3. Vul je bord aan de feestdis vooral met groenten. Hoe meer groenten je eet, hoe minder nood je hebt aan andere voeding zoals brood, pasta en andere geraffineerde koolhydraten. Zo heb je ook veel langer een verzadigd gevoel.

4. Beperk je hoeveelheden. We kennen allemaal wel het gevoel dat je jezelf naar huis kan rollen na een feestmaaltijd. Probeer dit zeker te vermijden. Je lichaam gaat vooral bezig zijn met je verteringsproces. Wanneer je teveel eet wordt er heel veel opgeslagen in onze vetcellen, wat we toch liever niet hebben.

5. Drink veel water. Zo voorkom je een kater en zuiver je je lichaam. Alcohol bevat veel toxische stoffen die ook je immuunsysteem overhoop kunnen gooien. Bovendien zorgt een kater voor een veel trager herstel.

6. Probeer alcoholische dranken te beperken. Los van het feit dat alcohol slecht is voor de lever is bevat het vaak ook veel suiker. Suikers zijn dikmakers, beperken is de boodschap.

7. Denk ook eens na over originele niet-alcoholische dranken. Bij een feest horen ook feestelijke drankjes. Maar niet alles moet alcoholisch zijn. Je kan perfect leuke, gezonde mocktails maken. Maak hierbij gebruik van vers fruit of kruiden en drink uit een leuk feestelijk glas.

8. Zorg voor een goede nachtrust. Ontspan je nog even voor het slapen gaan en neem eventueel nog een groot glas water. ’s Nachts gaat je lichaam zichzelf herstellen. Het is dus heel belangrijk dat je voldoende slaapt en een kwalitatieve nachtrust hebt.

9. Plan zeker ook één of meerdere dagen rust in tijdens de kerst periode. Plan die dagen iets in dat jij echt graag doet of plan gewoon helemaal niets. Zo heb je minder de kans om je lichaam te forceren. Je kan een dag gaan wandelen. Kook iets lekker voor jezelf of voor je gezin. Neem de tijd om een boek te lezen. Speel een gezelschapsspel. Kijk naar een leuke film,… Het hoeft niet altijd een mega groot feest te zijn. Er zijn zoveel zaken die je kan doen om rust en plezier te vinden.

10. Geniet! Wees slim voor je aan de feesten begint 😉

Ben je toch all the way gegaan? Heb je je echt laten gaan? Heb je teveel gedronken? Heb je teveel gegeten? Start je moe en uitgeput aan het nieuwe jaar? Spannen je kleren na de feestdagen of je weekje verlof? Wij hebben voor alles een oplossing.

Ik kan je alvast aanraden om snel na de feestdagen te starten met een detoxprogramma, het Smart Nutrition Project.

Wil je een paar kilootjes of meer kwijt? Dan gaan we jou helemaal ondersteunen met het Balance Program, een volledig op maat gemaakt programma. Wil jij de stap zetten naar een gezondere levensstijl en weet je niet hoe je er moet aan beginnen? Wij helpen je op weg met een gezondheidsgesprek.

Ben je nu al van plan één van onze programma’s te volgen? Maak snel je afspraak en jij kan meteen na de feestperiode aan de slag.

☎️ 03 488 02 74

💻 [email protected]

Fijne feestdagen,

Ellen