RainPharma Dry Energy en Dynamic Q10, de tandem die een cruciale rol speelt in onze vetverbranding.

Dry Energy is jouw ticket tot vetverbranding.

Het hoofdbestanddeel van Dry Energy is L-carnitine. Dit zorgt ervoor dat suikers, koolhydraten en vetten tot in de kern van je cel te geraken. Ons lichaam maakt L-carnitine aan uit de aminozuren lysine en methionine. Ook vitamine C heeft hierin een belangrijke functie. L-carnitine speelt een cruciale rol in de aanmaak van energie in onze  “mitochondriën” of eenvoudig gezegd: onze verbrandingsovens. We hebben dit allemaal in ons maar door het ouder worden neemt deze eigen productie geleidelijk af. Daardoor kan de carnitine voorziening dalen, dus kan Dry Energy helpen om ervoor te zorgen dat er voldoende basisstoffen in het voedingspatroon aanwezig zijn. 

Mitochondriën vinden we in bijna al onze cellen terug. In totaal zijn er wel biljoenen verspreid over het hele lichaam. Deze oventjes produceren energie zodat onze cellen kunnen functioneren. Mochten we deze structuurtjes niet hebben, dan zouden we zelfs niet bestaan.
Cellen die veel energie nodig hebben, bevatten veel mitochondriën. Zo vind je in een hartcel bijvoorbeeld veel meer mitochondriën dan in een huidcel. L-carnitine is de transporteur van suikers en vetten of dus jouw ticket om toegang te krijgen tot de kern van je cel, de mitochondriën.

Voor wie? 

L-carnitine zit voornamelijk in dierlijke producten zoals rood vlees en zuivelproducten. Plantaardig voedsel bevat bijna geen carnitine. Vegetariërs en veganisten kunnen hierdoor mogelijk tekorten ondervinden. 
De eigen synthese van L-carnitine neemt ook geleidelijk af met het ouder worden, waardoor de inname ervan uit voeding of voedingssupplementen een interessante aanvulling en ondersteuning kunnen zijn. ​​​​​​
Een lichaam kan, in het bijzonder tijdens het sporten of tijdens het afslanken, hier zeker baat bij hebben. Dit niet enkel als energie ondersteuning, maar ook voor de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.
Sporters verbruiken veel energie en kunnen snel door hun glucose/glycogeen voorraad zitten. Dan moeten ze goed kunnen overschakelen op vetverbranding en daar kan L-carnitine bij helpen .
Door extra vetverbranding tijdens een gezond voedingsprogramma bekomen we een idealer gewicht en ook een energieker gevoel.

Dus iedereen die sport, die een gezond lichaam wil houden tijdens de veroudering, en al wie een gezond gewicht nastreeft, kan Dry Energy gebruiken als extra ondersteuning. Ben jij vegetariër of veganist? Dan is Dry Energy ook voor jou geschikt.

De best opneembare vorm

L-Carnitine is de vorm die we vooral in onbewerkte voeding terugvinden, maar RainPharma voegde er nog een acetyl-groepje aan toe. Acetyl-L-carnitine is dus het hoofdingrediënt van Dry Energy. De extra Vitamine C in Dry Energy draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme. RainPharma koos bewust voor een goed opneembare vorm omdat deze als zeer werkzaam wordt beschouwd.  

Dry Energy kan extra hulp gebruiken.


​L-carnitine in Dry Energy speelt een rol bij het transport van langeketen-vetzuren in de mitochondriën. Vitamine C helpt ook bij de energieaanmaak.  Daarom zit vitamine C eveneens in deze formule. Voeg extra Dynamic Q10 toe en je lichaam krijgt een optimaal effect van deze samenwerking.

L-carnitine is de stof die ervoor zal zorgen dat langeketen-vetzuren door de celmembraan van de mitochondriën kunnen passeren, of anders gezegd jouw ticket tot de verbrandingsoven. Energie ontstaat dan door de verbranding van de vetzuren in de oven.  Co-enzym Q10 is als het ware de blaasbalg in de oven waardoor nog meer energie ontstaat en dus ook je stofwisseling een extra duwtje krijgt. Daarom combineren we dus altijd Dry Energy met Dynamic Q10.

Very Dynamic


Dynamic Q10 is een voedingssupplement dat als actieve stof 50 mg co-enzym Q10 bevat. Onze eigen energieproductie is grotendeels gebaseerd op het verbranden van koolhydraten en vetten in de oventjes (mitochondriën) van onze cellen. Co-enzym Q10 is een centrale speler in dit proces aangezien deze stof betrokken is bij de aanmaak van ATP, onze energie-moleculen. 
Co-enzym Q10 voorziet het lichaam zowel door eigen productie als door inname via de voeding. We vinden deze stof voornamelijk terug in vlees (vooral orgaanvlees), gevogelte en vis. Ubiquinol of ubiquinone? 


Een synoniem voor co-enzym Q10 is ubiquinol.  
Vaak bevatten voedingssupplementen de vorm ubiquinone. Dit is de niet-actieve vorm van co-enzym Q10. Ubiquinone zet zich in theorie na orale inname grotendeels om in ubiquinol, de actieve vorm. Helaas kunnen we dit na een bepaalde leeftijd niet meer zelf omzetten.
Sommige producenten kiezen echter toch voor de niet actieve vorm (lees goedkoop) omdat deze gemakkelijk oxideert. De actieve vorm is dus moeilijker in productie en bewaring. 
RainPharma koos echter wel bewust voor ubiquinol. Zij vonden hierin een stabiele formule die ook effectief is meteen na inname.Waarom co-enzym Q10 tijdens het Balance Program?


Tijdens het Balance Program ligt de focus op een gezonde, evenwichtige levensstijl, en dat houdt ook voldoende lichaamsbeweging in.
Door overmatig lichaamsvet te verbranden verkrijgen we een idealer gewicht.
Door voldoende lichaamsbeweging en voldoende eiwitten te eten ondersteunen we ook de spiermassa. Spieren bevatten ten slotte veel meer mitochondriën dan vetmassa. In dit soort cellen waar veel energie beschikbaar dient te zijn, kan je dan ook de hoogste concentraties co-enzym Q10 vinden.Voor wie? 


Ons lichaam kan zelf ubiquinone aanmaken, en we vinden het vaak in onze voeding terug. Echter gaat het vermogen om ubiquinone om te zetten in ubiquinol achteruit vanaf een leeftijd van 40 jaar.
In sommige omstandigheden, zoals bij intensief sporten of bij langdurige stress, kan men zeker baat hebben met aanvulling van ubiquinol.


Een ideaal duo


L-carnitine, de actieve stof die we o.a. terug vinden in Dry Energy, transporteert vetten naar de oventjes van de cellen. Eens die vetten zich in de mitochondriën bevinden, dan kan de stof ubiquinol haar rol spelen in de omzetting van die vetten in energie-molecules, ook wel ATP genoemd. 
L-carnitine en ubiquinol kan je dus zien als een nauw samenwerkend duo.

Hoe neem je het duo dan juist in? 


Neem altijd 2 capsules Dry Energy voor 1 capsule Dynamic Q10. Tijdens het Smart Nutrition Program nemen we bijvoorbeeld 4 capsules Dry Energy + 2 capsules Q10 per dag. De juiste dosering waar jij nood aan hebt, bespreken we uiteraard individueel tijdens je bezoek of gesprek.
Heb je een acuut energietekort of zit je in een dipje en kan je wel een stevige boost gebruiken? Dan kan je MOOD nemen als kuur. Neem dan 1 zakje MOOD samen met 3 capsules Dynamic Q10. 1 zakje MOOD bevat maar liefst de zelfde hoeveelheid als 6 capsules Dry Energy. Gedurende jouw MOOD-kuur, kan je dus even de Dry Energy on hold zetten.

PS: Dynamic Q10 is ook geschikt voor vegetariërs!

Heb jij ook energietekort? Ben je op zoek naar een hulpmiddel om je verbranding te stimuleren? Heb je een dipje? Kan je een boost gebruiken?

Wij helpen je graag op weg!

☎️ 03 488 02 74 voor LIER , 015 43 33 64 voor MECHELEN

💻 [email protected]

PS: Dry Energy en Dynamic Q10 vind je terug in onze RainPharma webshop