Voel je super met vitamine C!

Vitamine C is één van onze basisvitaminen. Waarom kiest RainPharma voor een ontzuurde vorm? Voel je super met vitamine C!

Ontzuurde vitamine C. 

Een synoniem voor vitamine C is L-ascorbinezuur. Maar in de RainPharma Super C Boost maken we gebruik van mineraalascorbaten zoals calcium- en magnesiumascorbaat in plaats van de zure vorm L-ascorbinezuur.
Ik leg je even uit waarom. 
Bij de verwerking van vitamine C in het lichaam worden mineralen gebruikt om vitamine C beschikbaar te maken voor de verschillende processen. 
Wanneer deze mineralen niet meteen voorhanden zijn gaat ons lichaam deze uit onze eigen voorraden halen. 
Vandaar dat onze vitamine C op voorhand gebonden is aan een mineraal, of anders gezegd ontzuurd. Zo wordt deze eerder benut én sparen we onze eigen voorraden aan mineralen. 

Met citrus bioflavonoïden? 

Aan de RainPharma formule zijn ook citrus bioflavonoïden toegevoegd. Bioflavonoïden zijn de natuurlijke compagnons van vitamine C. Ze worden dus meestal samen in natuurlijke voedingsbronnen aangetroffen. Door het combineren van beide ingrediënten in Super C Boost trachten we dus zo veel mogelijk de natuur te volgen. 

Waar is vitamine C goed voor? 

Vitamine C is een vitamine die in heel wat lichaamsprocessen gebruikt wordt. Zo speelt vitamine C een rol in ons energiemetabolisme, de aanmaak van collageen (onder meer voor de stevigheid van de huid), de immuniteit, de bescherming tegen oxidatieve stress en zoveel meer. 

De link tussen vitamines en onze immuniteit?

Voor sommige van deze actieve stoffen zijn via wetenschappelijk studies aangetoond dat ze het immuunsysteem gaan ondersteunen. Bijvoorbeeld vitamine C, D, A, B6, B9 en B12, maar ook mineralen zoals selenium spelen een rol in ons afweersysteem. Deze stoffen vinden we wisselend terug in de onze Daily Boost, Mighty Nine, High Tech AOX, Super C Boost en Delightful D-fence. 

De belangrijkste effecten van vitamine C in Super C Boost:

  • Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem.
  • Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid, de bloedvaten, de tanden, het tandvlees, het kraakbeen en de botten.
  • Vitamine C draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme, tot de normale werking van het zenuwstelsel en tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid.
  • Vitamine C verhoogt de ijzeropname en draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

Waarom Super C Boost tijdens het Balance Program?

Tijdens de afslankingsperiode van het RainPharma Balance Program vermijden we tijdelijk fruit en is er een beperking op sommige groenten. Met Super C Boost kunnen we dan eventuele tekorten aan vitamine C aanvullen. Tijdens een voedingsprogramma waarbij we ook gewicht verliezen is het ook belangrijk dat we onze huid ondersteunen. Vitamine C draagt bij tot collageenvorming, dus onze huid wordt sterker en zal ook tijdens een dieet z’n stevigheid kunnen bewaren.

Voel je super met vitamine C! Dosering:

1 tot 2 capsules per dag (= 500mg- 1 gram). 
Vitamine C is een wateroplosbare vitamine, het teveel aan vitamine C wordt niet opgeslagen in het lichaam maar verwijderd via de urine. 
 
We raden aan om je capsules te spreiden over de dag en ze niet allemaal in één keer ‘s morgens in te nemen. Het lichaam kan bij het innemen van 1g vitamine C moeilijk de volledige dosis opnemen. Spreiden is dus de boodschap: bijvoorbeeld 1 capsule bij je ontbijt en een tweede capsule bij je middag- of avondmaal.

Voel je super met vitamine C! Wil jij ook tips?

Wij helpen je graag op weg!

☎️ 03 488 02 74 voor LIER , 015 43 33 64 voor MECHELEN

💻 [email protected]

PS: Wil je RainPharma online bestellen? Ontdek alle RainPharma producten in onze webshop:

RainPharma Super C Boost vind je ook terug in onze RainPharma webshop