Eindejaarsmenu 2023 Smart Nutrition Project

Voorgerecht: 

Heldere vissoep. 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500ml visbouillon
  • 100g (vaste) vis naar keuze
  • 100g garnalen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel gedroogde dragon
  • Scheutje olijfolie
  • Peper en Himalaya zout

Bereiding:

Snijd de ui en knoflook fijn. Warm olijfolie op in een kookpot en fruit de ui glazig op een matig vuur. Voeg de ui en dragon toe en laat even, al roerend, meestoven. Schep de tomatenpuree onder het warme mengsel en overgiet met de visbouillon. Laat zachtjes koken. Snijd intussen de vis in kleine blokjes en laat deze meekoken met de visbouillon tot de vis gaar is. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Vlak voor het serveren voeg je de garnalen toe zodat deze even kunnen opwarmen.

Hoofdgerecht: 

Lamsfilet met pastinaakfrietjes, rode ui, en een pittige puree van zoete aardappel

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200g lamsfilet
  • 3 pastinaken
  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • Enkele takken verse rozemarijn
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en Himalayazout
  • Chilipoeder 
  • ½ el limoensap
  • Klein handvol verse koriander
  • Puntje echte boter

Bereiding:

Warm de heteluchtoven voor op 180°. Schil de pastinaken en snijd in frietjes. Doe ze in een kom en overgiet met wat olijfolie. Rits de blaadjes van de rozemarijn takjes en meng onder de frietjes samen met wat peper en zout. Schil de rode ui en knoflook en snijd in partjes. Meng deze ook onder de frietjes en laat samen ongeveer een half uurtje trekken. Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier. Spreid de frietjes goed open. Bak in ongeveer een half uurtje gaar. Roer om de 10 minuten om zodat de frietjes langs alle kanten kleuren.

Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes. Kook gaar. Hak de koriander fijn. Plet de zoete aardappel, meng er een scheutje olijfolie onder, daarna het limoensap, een snuifje chilipoeder naar smaak en de fijngehakte koriander.

Kruid de lamsfilet langs 2 kanten met peper en zout. Zet een pan op een hoog vuur met een klontje boter. Als de boter lichtbruin ziet, schroei dan de lamsfilet langs 2 kanten dicht. Haal het vlees uit de pan en laat verder garen in de oven, onder een stukje zilverpapier. (zo droogt het vlees minder snel uit) Let op, als je het lamsvlees graag rosé gebakken hebt, laat het dan niet langer dan 10 minuten in de oven staan. Haal uit de oven en snijd in stukjes. Doe de aardappelpuree in een serveerring en duw goed aan. Schik de stukjes vlees onderaan het bord in een waaier en leg de frietjes naast de puree. 

Nagerecht: 

Mousse van passievrucht.

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 3 schepjes Brazilian Passion Shake
  • 1 eetlepel ongezoete kokosyoghurt (Het huismerk van Albert Heijn is vast van textuur)
  • 2 eiwitten
  • Eventueel 1 ananaskers voor de afwerking

Bereiding:

Doe de shake in een mengkom. Voeg aan het poeder de ongezoete kokosyoghurt toe en meng tot er een dik mengsel ontstaat. Klop 2 eiwitten op tot sneeuw en roer deze voorzichtig door het mengsel.

Giet alles in een mooi kommetje en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Werk af met de ananaskers of blauwe of andere bessen en verdeel met een zeefje nog wat shakepoeder over het geheel vooraleer op te dienen.

Een heel fijn eindejaar gewenst van gans het Corporella team!

Smakelijk.