Eindelijk een oplossing voor Evelien dankzij het RainPharma Dieet: 35 kilogram later.

Evelien was al geruime tijd op zoek naar een definitieve oplossing voor haar gewichtsprobleem. In het verleden had ze namelijk al veel diëtisten geraadpleegd. Het probleem was steeds dat Evelien wel afviel maar dat ze na haar gevolgde traject meer kilo’s bij kwam en soms zelfs het dubbel van wat ze verloren was. Toen belde ze naar Corporella. Eindelijk een oplossing voor Evelien dankzij het RainPharma Dieet.

“Opnieuw was ik op zoek naar een oplossing en zocht op Google mijn heil. Ik had nog nooit van Corporella of RainPharma gehoord, maar door alles wat ik over jullie en het RainPharma Balance Program las was mijn interesse wel gewekt. Toch kwam ik naar jou zonder te weten wat ik mocht verwachten. Ik maakte de afspraak met mezelf dat ik het eerste gesprek zou afwachten om te beslissen.”

Evelien had nood aan een rechte lijn. 

Het is voor mij altijd even afwachten welke persoon ik voor me krijg bij een eerste gesprek. Sommige mensen hebben een strenge aanpak nodig. Soms moet je zelfs bijna letterlijk iemands hand vasthouden en anderen moet je dan weer met losse teugels begeleiden. Daarom neem ik tijdens het eerste gesprek ruim de tijd om naar je verhaal te luisteren maar ook om te ontdekken wat voor persoon er voor me zit. Evelien maakte me meteen duidelijk dat ze een directe aanpak verkoos. 

“Ik had zeker twijfel bij aanvang van mijn traject bij jou Greet. Ik had al zoveel geprobeerd. Gaat het weer zo aflopen als in het verleden? Waarom zou het nu wel lukken?” 

“Ik had bij mijn eerste afspraak echter direct vertrouwen in jou en het Balance Program van RainPharma dat mij werd voorgesteld. De analyse van mijn lichaam en de gedetailleerde uitleg erbij vond ik heel leerrijk. Ik maakte ook meteen duidelijk dat voor mij een strikt schema belangrijk was alsook de begeleiding. Ik heb liever all the way te gaan in plaats van maar iets proberen of te soepel te zijn en af en toe toch iets extra toe te laten. Ik had nood aan een rechte lijn zonder al te veel zijwegen.”

Afkicken was niet evident voor Evelien. 

In het begin van een dieet of overstap naar gezonde eetgewoontes kan het zijn dat je lichaam even schrikt. Dit kan enkele dagen duren. Hoe ongezonder je voorheen bezig was, hoe meer je lichaam moet afkicken en hoe langer het kan duren. Dan komt het erop aan dit even te doorstaan. Ook voor Evelien was deze afkickperiode niet evident.

“Ik heb mij echt 100 % geconcentreerd op mijn dieet. Ik wist waar ik voor stond en legde al mijn focus op mijn programma. Ik liet dan ook geen enkele fout toe.” 

De eerste twee weken waren echt moeilijk. Ik moest duidelijk afkicken van suikers en andere ongezonde leef- en eetgewoontes. Ik at ook zeer veel koolhydraten. Mijn lichaam was al die suiker en rommel zo gewoon dat het nu extreem protesteerde. Het was letterlijk in shock, maar ik beet door die zure appel heen! Hoofdpijn en duizeligheid waren toen mijn meest voorkomende klachten. Pas na twee weken was ik echt helemaal afgekickt en kon ik er tegenaan. Daarna voelde ik me helemaal top!

Waarom neem je vitaminen? 

Eén van mijn stokpaardjes zijn de voedingssupplementen waar ik mee werk. Ik ga er prat op dat dit één van de belangrijkste pijlers is om je lichaam te ondersteunen tijdens het dieet. Ook hamer ik steeds op het belang van preventie naar onder andere gewichtsbehoud en immuniteit dat we kunnen bekomen met de inname van de voedingssupplementen. 

“Ondersteuning van vitaminen was nieuw voor mij. Vroeger was het enkel minder en gezonder eten. Toen jij me uitlegde waarom dit zo belangrijk was, kon ik mij hier meteen in vinden en zo nam ik dagelijks mijn voedingssupplementen zoals voorgeschreven. Nu nog steeds neem ik trouw mijn dagelijkse dosis.”

Rugklachten en andere kwalen. 

“In ben al enkele jaren rug patiënt waarvoor ik wekelijks bij de kinesitherapeut zit. Andere lichamelijke letsels lagen bovendien voortdurend op de loer. Ik was ook door deze ongemakken echt niet tevreden met mijn lichaam.

Mijn sessies bij de kinesitherapeut gaan nu veel makkelijker. Ik kan mijn oefeningen ook uitvoeren in een veel vlotter tempo. Bovendien zweet ik niet meer zo. Vroeger was iedere kleine inspanning een oorzaak van een zweetaanval. Dat heb ik nu volledig onder controle.” 

Het verschil met een klassiek dieet

“Toen ik vroeger een klassiek dieet volgde liep het altijd mis op het moment dat ik mijn streefgewicht behaalde. Er was geen verdere opvolging en voor ik het wist ging het terug de foute weg op. Nu word ik nog steeds opgevolgd. Ik mag zelf bepalen hoe dikwijls en wanneer ik graag langskom. Heb ik het nodig kom ik sneller terug en bespreken we opnieuw de mogelijke valkuilen die op de loer liggen. Ik besef ook dat afvallen op zich eigenlijk niet zo moeilijk is. De opdracht om het gewicht te behouden is een veel grotere opgave. Daarom ben ik zo blij met die blijvende ondersteuning.” 

“Ik vind het ook zeer boeiend om telkens de lichaamsanalyse terug te zien en te bespreken. Wat is er veranderd? Welk zijn mijn werkpunten? Zo kan ik snel terug bijsturen en mijn nieuw gewicht behouden

Onze opvolggesprekken zijn voor Evelien cruciaal voor haar gewichtsbehoud.

Na 6 maanden nog steeds stabiel. 

Evelien is op 6 maanden tijd maar liefst 35 kilogram afgevallen. We zijn nu 8 maanden later en haar gewicht is nog steeds stabiel. 

“Toen ik vroeger op dieet ging was ik wel mijn kilo’s kwijt maar ik leerde niet hoe ik het kon houden en wat nu eigenlijk gezonde voeding is. Ik besef nu dat het daardoor is dat ik steeds snel terug bijkwam. Nu ben ik veel bewuster bezig met mijn eten en dagelijks voedingspatroon.”

“Ik ben alleenstaand. Dat maakt dat ik eerder niet echt veel moeite deed om dagelijks te koken. Gezonde zaken op tafel te zetten voor mezelf gebeurde zelden. Voor mij was het in het begin dan ook enorm zoeken maar ik heb hier helemaal mijn weg in gevonden. Nu ben ik veel creatiever en maak ik graag eenpansgerechten klaar.

Terwijl ik vroeger veel pasta at, mis ik dit nu helemaal niet. Ik eet nu bijvoorbeeld pasta van kikkererwten. Deze is voor mij veel lichter te verteren. Ik vind het ook gewoon lekker én ik kan mijn gewicht onder controle houden.”

Evelien komt nog maandelijks op controle

Na het volgen van het Balance Program nodig ik je op regelmatige basis uit voor een controle of opvolggesprek. Je mag zelf het ritme bepalen hoe snel deze afspraken zich opvolgen. Ik forceer niets maar ik kan je garanderen dat dit één van de succespijlers is van het gewichtsbehoud. 

“De controles bij jou zijn mijn back-up. Ik ben altijd blij dat ik mag langskomen voor mijn analyses of de vragen waar ik mee zit. De afspraken op zich zijn ook een doel om het goed te blijven doen. Die sociale controle is voor mij heel belangrijk. Ik leef er echt naar. Die 35 kilogram mogen er echt nooit meer bij.” 

Je mag heel trots zijn op jouw traject Evelien. Bedankt voor deze mooie getuigenis!

Greet

Mogen er bij jou ook een paar of veel kilootjes af? Boek dan snel je gesprek en we bekijken samen wat we voor jou kunnen betekenen, welk RainPharma voedingsprogramma voor jou geschikt is en gaan samen aan de slag. Je kan voor het RainPharma Dieet terecht bij Greet in Lier, bij Tijs in Mechelen, bij Vanessa in Lier en Mechelen.

Boek je gesprek via [email protected] , [email protected] of [email protected]

Voor Lier: bel 03 488 02 74, Antwerpsesteenweg 212

Voor Mechelen: bel 015 43 33 64, Guldenstraat 27

Vanessa
Tijs

Greet