Feestmenu van Corporella.

Lekker en feestelijk eten zonder schrik te moeten hebben voor de weegschaal achteraf? Het kan! Met veel plezier stelden we twee feestelijke en gezonde menu’s samen. Voor iedereen die houdt van lekker eten en zeker ook voor wie bij Corporella een RainPharma voedingstraject volgt.

Voor wie het Smart Nutrition Project volgt.

Oosters soepje van tomaat met citroengras en koriander

Risotto met pompoen en kabeljauw op z’n vel gebakken

Smeuïge crème van witte chocolade met een frisse toets van munt en kokos

Voor wie het Balance Program volgt.

Deze menu kan tijdens het RainPharma Balance Program met de feestdagen gegeten worden. Voorgerecht en hoofdgerecht en dessert samen komen niet boven de 5g koolhydraten!

Romige soep van paddenstoelen en truffel

Kipfilet in een krokant jasje met een crème van postelein en paksoi

Smeuïge crème van witte chocolade met een frisse toets van munt en kokos

De feestelijke recepten vind je hieronder. Het dessert kan tijdens beide programma’s gegeten worden.

Laat het je smaken!

Menu 1

Oosters soepje van tomaat met citroengras en koriander

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • Enkele stengels citroengras
  • Handvol koriander
  • Pezo
  • Optioneel: 2 scampi’s

Doe de tomatenblokjes, kokosmelk, water en kippenbouillonblokjes samen in een kookpot. Voeg er een stengel citroengras aan toe. Laat alles samen een 10-tal minuutjes koken op een matig vuur.

Breng op smaak met peper en zout.

Vlak voor het serveren hak je wat koriander fijn en meng je dit onder de soep.

Serveer de soep in borden of kommetjes en leg in elk bord een stengel citroengras. Wil je nog iets extra bij je soep? Bak dan een scampi gaar en prik deze op de stengel citroengras.

Risotto met pompoen en kabeljauw op z’n vel gebakken

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 g pompoen
  • 200 g bloemkoolrijst
  • 100 g Pecorino
  • Wilde paddenstoelen (zoals bv. paddenstoelenmengeling van Albert Heijn)
  • 1 teen knoflook
  • Takje tijm
  • Takje rozemarijn
  • 2 stukken kabeljauw van +- 150 g
  • Pezo

Snijd de pompoen in blokjes en stoom of kook deze gaar. Intussen kan je de bloemkoolrijst stoven in een beetje olijfolie op een matig vuur. Als de pompoen gaar is, rasp je de Pecorino erover en mix je tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout. Zodra de bloemkool gaar is, meng je de pompoencrème eronder. Deze smeuïge risotto kan je eventueel op voorhand maken. Zo heb je hem maar op te warmen vlak voor het serveren.

Snijd een teentje knoflook fijn en fruit in wat olijfolie. Snijd de paddenstoelen in kleinere stukken. Voeg de paddenstoelen, tijm en rozemarijn aan de look toe en laat even op een hoog vuur garen. Roer regelmatig zodat de paddenstoelen niet aanbakken. Na enkele minuten zet je het vuur wat zachter en voeg je zwarte peper en zout naar smaak toe.

Kruid de kabeljauw en bak eerst de kant zonder vel in een pan met wat olijfolie op een hoog vuur. Draai de vis om (voorzichtig zodat hij niet uit elkaar valt) en zet dan het vuur wat zachter. Laat de kabeljauw rustig garen.

Als alles gaar is, dresseer je de groenten en vis op een mooi bord. (gebruik eventueel een ring om daar de risotto in te presenteren). Vervang de kabeljauw door Halloumi dat je kort aanbakt in wat olijfolie, voor een vegetarisch hoofdgerecht.

Smeuïg dessert van witte chocolade met een frisse toets van munt en kokos 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 ml ongezoete kokosyoghurt
  • 2 schepjes RainPharma White & Minty shake
  • Enkele bosbessen
  • Blaadjes verse munt
  • Witte chocolade

Meng de yoghurt goed met de shake. Zorg dat je geen ‘brokjes’ poeder meer ziet in het mengsel, snijd enkele muntbladen in fijne reepjes en meng dit mee onder de yoghurt. 

Verdeel over 2 potjes en laat een uurtje opstijven in de koelkast. 

Vlak voor het serveren strooi je enkele bosbessen op het dessert en voeg je enkele blaadjes verse munt toe. (tijdens het RainPharma Balance Program gebruik je geen bosbessen)

Voor wie geen RainPharma voedingsprogramma volgt, kan je nog wat witte chocolade kneuzen en over het dessert strooien.

Menu 2

Romige soep van paddenstoelen en truffel

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 g champignons
  • 0,5 l ongezoete sojamelk
  • Scheutje water
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • Zwarte peper
  • Olijfolie met truffelsmaak

Snijd de champignons in 4 en doe ze in een kookpot, heb jij graag wat “knabbel” aan je soep? Hou dan enkele champignons apart en snijd ze in kleine blokjes

Voeg de sojamelk toe aan de champignons. Staan ze niet volledig onder? Voeg dan nog een scheut water toe (heb je graag een dikkere, vollere soep dan hoeft dit niet)
Voeg ook de bouillonblokjes en zwarte peper naar smaak toe en laat alles gedurende 15 minuten koken op een matig vuur.
Mix de soep en voeg eventueel de blokjes champignon toe om ze even laten mee te garen.

Serveer de soep in mooie borden of kommetjes en werk af met een scheutje olijfolie met truffelsmaak.

Kipfilet in een krokant jasje met een crème van postelein en paksoi

(geïnspireerd door Pascale Naessens)

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Halve paksoi
  • 200 g postelein
  • 8 groene olijven
  • 4 kleine stronken witloof
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 hele kipfilet
  • 4 takken verse rozemarijn
  • Mosterd (zonder suiker)
  • 4 sneden gedroogde ham
  • Pezo

Zet de hetelucht oven aan op 160°. Snijd de kipfilet in 4 repen en bak kort aan in een pan met wat olijfolie. Smeer dan de kip in met een laagje mosterd, leg er een tak verse rozemarijn op en omwikkel met een snede gedroogde ham. Doe dit met de 4 stukken en laat dan de kip verder garen in de oven.

Haal de bittere kern uit de witloof en stoom de stronken beetgaar. Stoof ze daarna gaar en een beetje bruin in de pan waar je de kip in gebakken hebt. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de paksoi en postelein fijn en stoof gaar op een matig vuur. Als er veel kookvocht vrij komt, giet je dit weg. Wanneer de groenten gaar zijn, voeg je er een lepel mosterd en de olijven aan toe en mix je ze tot een romige crème. Voeg nog wat peper en zout toe indien gewenst. 

Als zowel de kip als de groenten gaar zijn, dresseer je alles op een feestelijk bord. Van de crème mag je onbeperkt eten!

Eet je liever een vegetarisch hoofdgerecht, vervang het vlees dan door 150 à 200g tofu of 100 à 150g tempeh.

Ook dit menu kan afgesloten worden met het smeuïg dessert van witte chocolade met een frisse toets van munt en kokos.

Eet smakelijk en geniet van de feestdagen

Vanessa

Graag begeleid ik jou naar een fleurig, licht en fit 2023. Doe je mee?

Bel 03 488 02 74 voor Lier of 015 43 33 64 voor Mechelen

💻 [email protected]

PS: Ik ben heel veel met gezonde voeding bezig en ben voortdurend op zoek naar nieuwe recepten. Heb jij een lekker gerecht dat we zouden kunnen gebruiken in een RainPharma dieet, Smart Nutrition of Balance Program? Ik kan alle inspiratie gebruiken voor onze menu’s.