Fast & Feast: Boost je Vetverbranding en Herstel je Balans.

Heb je ooit gehoord van Fast & Feast? Het is geen dieet, maar het kan wel een krachtig hulpmiddel zijn om je vetverbranding te stimuleren, je stofwisseling te verbeteren en je te helpen weer in balans te komen. Zowel na een vakantie bijvoorbeeld als tijdens programma’s zoals Smart Nutrition Project en Balance Program kan je een Fast & Feast Programma inlassen. In deze blog gaan we dieper in op Fast & Feast, waarom het effectief kan zijn en waar je op moet letten. Fast & Feast: Boost je Vetverbranding en Herstel je Balans

Waarom Fast & Feast?

  • Boost voor Vetverbranding: Fast & Feast helpt je lichaam om over te schakelen naar vetverbranding. Dit kan vooral handig zijn als je merkt dat je wat extra kilo’s hebt gekregen of als je gewichtsverlies wilt versnellen.
  • Na een Vakantie: Veel mensen gebruiken Fast & Feast na een vakantie om zich te ontdoen van vakantiekilo’s en zich weer fit te voelen.
  • Tijdens SNP en Balance Program: Als je bezig bent met het RainPharma SNP- of Balance-programma, kan Fast & Feast je metabolisme een boost geven en helpen bij het bereiken van je doelen. 

Hoe Werkt Fast & Feast?

Fast & Feast is gebaseerd op het afwisselen van ‘vasten- en feestdagen’. Op vastendagen consumeer je weinig calorieën, hoofdzakelijk bestaande uit groene groenten en eiwitshakes. Deze dagen zijn ontworpen om je lichaam in vetverbranding te krijgen.

  • Laag in Calorieën: Tijdens vastendagen beperk je je calorie-inname aanzienlijk. Dit kan een uitdaging zijn, maar het helpt je lichaam om vetreserves te gebruiken voor energie.
  • Belang van Groenten: Zorg ervoor dat je minstens 500 gram groenten consumeert op vastendagen om verzuring te voorkomen. Groenten bieden bovendien ook essentiële vezels, vitaminen en mineralen. Het is niet altijd evident om zoveel groenten op één dag te eten. Daarom is het maken van smoothies een handig hulpmiddel. 
  • Voldoende eiwitten: We eten even geen vis en vlees om de lage calorieinname niet te verstoren. Je hebt echter eiwitten nodig als bouwstof én je mag abslouut geen spieren verliezen. Daarvoor dienen de RainPharma shakes. 
  • Afwisseling is belangrijk: Belangrijk is dat je je voeding varieert tijdens de vastendagen. Je kan een groentensmoothie ook combineren met eiwitshakes zoals Brazilian Passion, Mango-Go of Golden Shake. Dit helpt je om af te wisselen wat smaak betreft.
  • Kauwen is cruciaal: Zorg er ook voor dat je niet alleen drinkt. We hebben tenslotte tanden gekregen om te bijten. Wist je dat de verwerking van koolhydraten al start in de mond? Dit helpt je trouwens een verzadigingsgevoel te verkrijgen. Kauwen is dus een belangrijk onderdeel van je vertering.
  • Maak het niet saai. Alleen smoothies drinken kan saai worden. Misschien mis je ook wel het knabbelen. Mix daarom je smoothie niet helemaal fijn. Ook als je soep maakt mix je deze niet helemaal door. Als je dit wel doet kan je, na het mixen, kleine stukjes groenten toevoegen en nog even laten doorkoken. Zo blijf je het gevoel van knabbelen behouden. Probeer ook gestoomde groenten te eten. Een soep of smoothie eten met een lepel en het gebruik van mes en vork zijn belangrijke tools om een verzadigingsgevoel te bereiken.

De ‘feestdagen’ bestaat uit het stelselmatig toevoegen van gezonde koolhydraatporties. Het is niet de bedoeling dat je in een vasten-modus blijft. Doe je dit te lang, kan je lichaam in een spaarstand belanden en dat is nu wat we net niet willen bereiken. Daarom is opvolging en begeleiding bij dergelijke programma ’s cruciaal. 

Recepten groene smoothies

Het is heel makkelijk. Je moet alleen de ingrediënten in een blender doen en mixen. Je neemt als basis bijvoorbeeld selder en spinazie en een scheutje water. Verder vul je aan met bijvoorbeeld broccoli, courgette, komkommer, … Je kan ook rucola toevoegen maar dat geeft dan een meer bittere smaak. Hou je niet zo van bitter? Voeg dan een halve citroen toe of een vierde van een groene appel. Je kan de smoothie ook op smaak brengen met Himalyazout. 

Opvolging en Begeleiding

Fast & Feast is niet iets om op eigen houtje te proberen zonder nauwlettende opvolging. Een nauwkeurige analyse van je lichaam en gewichtsverlies is van cruciaal belang. Na ongeveer twee weken moet je controleren of je vetmassa verliest in plaats van spiermassa. Je wilt tenslotte een gezonde en duurzame gewichtsvermindering. Tijdens deze consulten kan je bovendien al je vragen stellen, geven we je extra tips en kunnen we snel bijsturen.

Het resultaat

In het begin kun je een gevoel van energieverlies ervaren. Dit is niet anders dan bij een ander programma waarbij je werkt aan een nieuw voedingspatroon. Omschakeling naar gezonde voeding vraagt een aanpassing van je lichaam. Afkicken van suiker, alcohol, koffie geeft altijd wat nevenwerkingen. Alles hangt af van hoe je voorheen bezig was of hoe ontregeld je lichaam was. Het goede nieuws is dat van zodra je lichaam zich aanpast, je zal merken dat je een overvloed aan energie hebt. Veel mensen melden zelfs een euforisch gevoel dankzij de vetverbranding die in gang schiet. En het resultaat op de weegschaal is de kers op de taart.

Het experiment van Vanessa en Frauke

Vanessa en Frauke hebben dit programma zelf getest. Vanessa had een boost nodig voor haar vetverbranding en Frauke kon na haar vakantie wel een reset gebruiken. We werden door de arts van RainPharma uitgebreid ingelicht over dit programma en dat kwam voor ons net op een goed moment om het uit te proberen. Het werd aanvankelijk een experiment maar naarmate dat het programma vorderde werden Frauke en Vanessa zoals hierboven beschreven echt euforisch. Voor ons werd het snel duidelijk dat we deze methode extra zouden kunnen inzetten tijdens onze programma ‘s. Het werd dus veel meer dan een experiment. 

Misschien heb je Vanessa en Frauke gevolgd op Instagram waar ze dagelijks hun ervaringen deelden. Heb je dit gemist? Je kan hier terugkijken: 

Conclusie

Fast & Feast kan een krachtige strategie zijn om je lichaam te helpen in vetverbranding te komen, maar het moet zorgvuldig worden uitgevoerd en gevolgd. Het is niet geschikt voor langdurig gebruik, en opvolging door een deskundige is essentieel. Fast & Feast kan een tijdelijke boost zijn, maar vergeet niet dat een gebalanceerd en gevarieerd dieet altijd de sleutel is tot een gezonde levensstijl. Overleg daarom altijd met een professional voordat je aan een programma begint.

Ben jij net als Alex stiekem benieuwd of kan je ook een boost gebruiken? Vanessa en Frauke helpen je graag op weg.

Boek je gesprek en we bekijken samen wat we voor jou kunnen betekenen. Welke meerwaarde kan Fast & Feast voor jou betekenen? We bekijken het individueel. Je kan hiervoor zowel in Lier als in Mechelen terecht. 

Boek je gesprek via [email protected] 

Voor Lier: bel 03 488 02 74, Antwerpsesteenweg 212

Voor Mechelen: bel 015 43 33 64, Guldenstraat 27

Maak vandaag nog je afspraak met één van onze experten Vanessa of Frauke!