Feestmenu 2024

Menu voor het Smart Nutrition Program

De ingrediënten zijn berekend voor 2 personen

Toast champignon

Ingrediënten 

  • Zakje Stone Age Bread van Okono (+4 eieren, zout en olijfolie)
  • Bakje gemengde champignons
  • Truffelolie
  • Teentje knoflook
  • Peterselie

Bereiding

Bak het Stone Age Bread van Okono volgens de instructies op de verpakking. Snijd de knoflook fijn en stoof deze zacht in een scheutje olijfolie. Borstel de champignons proper en bak ze in hun geheel gaar in de pan met de knoflook. Als het notenbrood klaar is, laat je het afkoelen. Snijd 2 fijne plakjes en rooster ze even in de toaster. Leg ze op een bord en besprenkel met enkele druppels truffelolie. Als de champignons gaar zijn, dresseer je ze op de toast. Hak een beetje peterselie fijn en strooi dit over de toast champignon.

Fazant met spruitjes en gratin van zoete aardappel

Gratin 

Ingrediënten 

  • 25g echte boter of ghee
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 takje rozemarijn, fijngehakt
  • 150ml plantaardige melk
  • 150ml sojaroom
  • 500g zoete aardappel in fijne sneedjes 
  • 200g Peccorino, geraspt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°

Smelt de boter op een zacht vuur en voeg look en rozemarijn toe. Neem een grote kom en meng de melk, room, kaas (houd nog een beetje kaas over om te gratineren)  en het botermengsel in. Voeg de sneetjes aardappel toe en hussel alles goed door elkaar.

Doe de aardappelsneetjes in een ovenschotel en overgiet met de rest van het mengsel. Bestrooi met een beetje kaas en zet de schotel ongeveer 50 minuten in de oven. Begint de kaas te verkleuren, dek dan de ovenschotel af met aluminiumfolie zodat hij niet te donker wordt. Dit gerecht heeft tussendoor dus ook wat aandacht nodig, maar eens het op je bord ligt, is het dat allemaal waard! Als de gratin klaar is, haal je het uit de oven en steek er een serveerring in. Laat even afkoelen, zet dan de ring op het bord en duw er voorzichtig de gratin uit.

Spruiten 

Ingrediënten 

  • 500g spruiten
  • 100g gedroogde ham
  • 1 koffielepel echte boter of ghee
  • Peper
  • Himalayazout
  • Snuifje kaneel

Bereiding

Was de spruiten, verwijder ‘het poepje’ en snijd de spruiten in 2 of 4 naargelang de grootte. Snijd de gedroogde ham in reepjes en bak ze krokant in een pan. Smelt de boter en roerbak de spruiten tot ze beetgaar zijn. Voeg de ham toe. Breng op smaak met peper, zout en kaneel. Een verrassende maar heerlijke combinatie!

Fazant 

Ingrediënten 

  • 600g verse fanzantfilet
  • 1 eetlepel echt boter, ghee of olijfolie
  • Peper
  • Himalayazout

Bereiding

Laat de fazantfilet afgedekt 30 min. op kamertemperatuur komen. Verhit de boter of olijfolie in een pan en bak de fazantfilet ca. 2 min. per kant op hoog vuur. Laat op laag vuur nog 3-4 min. per kant garen. Haal uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten op een voorverwarmd bord. 

Snijd de fazant is plakjes van ongeveer 2cm breed en dresseer ze op het bord. Duw de gratin voorzichtig uit de ring op het bord. Dresseer de spruitjes errond. Laat het smaken!

Tiramisu maar dan anders 😉

Ingrediënten 

Bereiding

Meng de mascarpone en sojaroom tot een gladde massa, doe er daarna de RainPharma shake bij. Laat even staan en roer regelmatig zodat al het poeder goed oplost. Verkruimel een stukje van de energy bar om de bodem van een mooi glas, lepel hierover een laagje van de tiramisu. Herhaal dit tot alles op is. Zorg dat je eindigt met een laagje tiramisu, strooi hierover rijkelijk de Golden Dream granola.

Menu voor het Balance Program.

De ingrediënten zijn berekend voor 2 personen

Broccoli poffertjes met scampi en curry

Ingrediënten 

  • 100g broccoli, fijngehakt
  • 30g gemalen peccorino
  • 1 ei
  • 8 scampi’s
  • Peper
  • Himalayazout
  • Olijfolie
  • Madras currypoeder

Bereiding

Meng de ingrediënten in een kom en mix tot een fijne massa met de staafmixer. Doe een scheutje olijfolie in een pan en zet het vuur op een lage stand. Plaats een serveerring in de pan en schep daar wat van het broccolimengsel in. Laat rustig garen. Als het stevig genoeg is, snijd je het poffertje los van de ring en draai je het voorzichtig om met een spatel. Meng intussen wat olijfolie met de currypoeder. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Bestrooi ze met wat peper en zout en bak in wat olijfolie op een hoog vuur gaar.

Leg de poffertjes op een bord, schik er de scampi’s op en laat de olijfolie met curry als parel rond de poffertjes druppelen.

Kabeljauw met een pestokorstje van salie en walnoot 

Ingrediënten 

  • 300g kabeljauw

Pesto

  • 2 handenvol salie
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 80g Pecorino in kleine blokjes
  • 50g walnoten
  • Olijfolie
  • Peper
  • Himalayazout
  • Bakje koningsoesterzwam
  • 100ml bouillon

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°. Mix alle ingrediënten voor de pesto tot een gladde massa. Leg de vis in een ovenschaal, besprenkel met een klein beetje olijfolie, en strooi er wat peper en zout over. Breng de pesto royaal aan op de bovenkant van de kabeljauw en zet deze in de oven tot hij gaar is. Intussen snijd je de stelen van de koningsoesterzwam tot aan de hoed in schijfjes. Bak zowel de hoed als de schijfjes kort aan in wat olijfolie en voeg de bouillon toe, laat op een zacht vuurtje garen. Als de vis gaar is, leg je hem op een bord. Dresseer de oesterzwam errond en overgiet ze met de rest van de bouillon. 

Tiramisu maar dan anders 😉

Ingrediënten 

Bereiding

Meng de mascarpone en sojaroom tot een gladde massa, doe er daarna de RainPharma shake bij. Laat even staan en roer regelmatig zodat al het poeder goed oplost. Verkruimel een stukje van de energy bar om de bodem van een mooi glas, lepel hierover een laagje van de tiramisu. Herhaal dit tot alles op is, Zorg dat je eindigt met een laagje tiramisu, strooi hierover rijkelijk de Golden Dream granola.

Mogen er bij jou ook een paar of meer kilootjes af?

Kan je een reset gebruiken? Heb je nood aan energie? Heb je een doffe huid? Wil je beter slapen? Heb je stress? Zijn je hormonen uit balans? Klaar voor een nieuwe start?

Boek dan snel je gesprek en we bekijken samen wat we voor jou kunnen betekenen, welk RainPharma voedingsprogramma voor jou geschikt is en gaan samen aan de slag. 
Je kan voor het RainPharma Dieet en Smart Nutrition Project terecht zowel in Lier als Mechelen. 

Boek je gesprek via [email protected] 

Voor Lier: bel 03 488 02 74, Antwerpsesteenweg 212

Voor Mechelen: bel 015 43 33 64, Guldenstraat 27

Stralend Fit met Corporella

Een afspraak maken of meer info nodig?

Via onderstaand formulier neem je gemakkelijk contact op met ons.

Je kan me ook telefonisch bereiken op 03 488 02 74 of een mailtje sturen naar [email protected].

Corporella