Gebakken aubergines met chilisalsa

Ingrediënten:

  • 100 g aubergine
  • 4 amandelen, grof gehakt
  • 1 el gehakte koriander

Voor de chilisalsa

  • 1 chilipeper, fijngehakt
  • 100g tomaat
  • 1 el ciderazijn

Voor de knoflook-gemberolie

  • 40ml olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 cm gemberwortel, fijngesneden

Bereidingswijze

Zet voor de salsa een koekenpan op hoog vuur. Doe zodra de pan warm is de chilipeper erin en bak 5 minuten. Roer ze regelmatig om. Leg ze in een kleine schaal en laat afkoelen. Doe daarna de tomaten, azijn en 1/4 tl zeezout erbij. Roer door elkaar.

Zet voor de knoflook-gemberolie alle ingrediënten met 1/2 tl zeezout in een kleine pan op een zo laag mogelijk vuur. Laat ze ca. 8 minuten smoren en roer af en toe tot de knoflook en gember zo zacht zijn dat je ze met de bolle kant van een lepel kan pletten. Neem zodra de olie borrelt de pan van het vuur.

Snijd de aubergine in dunne schijfjes. Doe wat olijfolie in een pan en bak er de aubergines in. Doe een beetje zout over de aubergines tijdens het bakken.

Neem een kleine pan en bak er de amandelen droog in.

Schik de aubergines op het bord, giet er de knoflook-gemberolie over. Werk af met de gebakken amandelen. Doe ook de tomatensalsa op het bord. Tot slot kruid je het bord met de gehakte koriander.

Smakelijk!

Jolien, nu 13 kilogram minder dankzij het Balance Program 💃