Gebakken tong met knolselder.

Benodigdheden voor 1 persoon.

  • 1 tongfilet
  • 100 gram spinazie
  • 2 schijven knolselder
  • 100 gram champignons
  • 3 kleine groene asperges
  • look
  • olijfolie
  • peper en zout
  • verse peterselie
  • citroen

Bereidingswijze

Maak een marinade van olijfolie, fijn gesneden look en peterselie, peper en zout. Bestrijk de schijven knolselder met het mengsel en laat gedurende 2 uur marineren.

Leg daarna de schijven in een voorverwarmde oven van 180 graden. Draai ze na 10 minuten om en laat verder garen. Ze mogen gerust een beetje knapperig zijn.

Ondertussen kan je de groene asperges bakken in olijfolie, kruiden met peper en zout. Laat ze niet te lang bakken zodat je nog beet hebt op deze heerlijke groente.

Bak de met dille, peper en zout gekruide tong kort langs beide zijden. Leg ze in een vuurvaste schotel en hou deze mee warm in de oven. Leg er de asperges bij en een paar schijven citroen op de tong. Zo kan de frisse smaak nog doordringen in de vis.

Bak nu in de bakresten de champignons. Als deze bijna gaar zijn voeg je de spinazie toe. Alles kruiden met peper en zout. Je kan eventueel ook een beetje curry poeder toevoegen om het wat pittiger te maken. Spinazie mag echt niet lang bakken. Anders slinkt het volume ook heel snel.

Haal alles uit de oven en dresseer je bord.

Dit gerecht is ontstaan door voor de koelkast te staan zonder inspiratie. “Wat zullen we vandaag eens klaar maken.” En echt, dit zijn de lekkerste maaltijden … zeggen mijn huisgenoten …

Eet smakelijk!

Greet

PS: Heb jij een recept idee? Laat het me zeker weten! Ik publiceer het hier graag.

Stuur je een mail naar [email protected] ? Voeg gerust ook een fotootje bij van je gerecht of van jezelf 🤩 Je krijgt dan een eervolle vermelding op onze blog!

Corporella Lier, Antwerpsesteenweg 212, LIER

Corporella Mechelen, Guldenstraat 27, MECHELEN