Beter slapen en mooier wakker worden

Als dat nu eens kon.

Vroeger moesten dames overdag een dutje doen. Een schoonheidsslaapje was destijds een belangrijk beautyritueel.

Wat nu nog veel belangrijker is, is dat je na een nacht in bed opgewekt en uitgerust, vrij van stress en liefst nog zo stralend mogelijk voor de dag komt.

Het is niet zo eenvoudig om de slaap te vatten als je met een pak stress zit, je werk niet gedaan krijgt, en het huishouden langs alle kanten staat te dansen.

Als de menopauze je dan ook nog eens uit je slaap houdt dankzij die geweldige warmteopwellingen en zweetaanvallen, probeer dan maar eens happy in de spiegel te kijken bij het opstaan. Dit laatste geldt niet voor mannen, maar weet wel dat je misschien naast een vrouw ligt die jou mee wakker houdt.

Als je weet dat wel 20% van de bevolking slaapproblemen heeft, zijn slaaprituelen toch wel iets om bij stil te staan. In plaats van een bom slaappillen te nemen en met oordoppen en een oogmasker te gaan slapen, zijn er gelukkig nog wel andere hulpmiddeltjes.

Voorbereiding is alles

De uren net voor je gaat slapen zijn minstens even belangrijk als de uren dat je in je bed ligt. Wat je zeker niet moet doen is je druk maken voor je in je bed kruipt. Nog een berg was strijken, uren naar je computer staren en terwijl nog een pot ijs soldaat maken, zijn niet the way to go.

Zorg ervoor dat je ontspanning vindt voor je in je bed kruipt: neem een warm bad, vraag of je partner je een massage wil geven, kijk een toffe film, lees een boek…

Het maakt niet uit, zo lang jij het maar leuk vindt.

Creëer een badkamerritueel

Trek je eens terug in de badkamer en maak er een heus ritueel van. Neem een douche of bad met je favoriete douchegel en kies een geur die een ontspannend effect geeft. Lavendel, orange, lemongrass en cederhout zijn zeker aan te bevelen. Nu nog van kop tot teen inwrijven met een olie of bodylotion (of laat je insmeren, nog leuker), en klaar is kees.

Badkamerritueel

Gebruik een aroma diffuser

Voor je gaat slapen zet je een aroma diffuser op met je lievelingsgeur. Wedden dat je al in zwijm valt als je de kamer binnenstapt?

Slaap beter met een verstopte neus

Heb je een verkoudheid en kan je door die verstopte neus niet slapen? Maak dan een combinatie van eucalyptus, tijm en salie om in je slaapkamer te verstuiven. Het zet je neus open en heeft gelijktijdig een ontsmettend effect.

Zorg voor een geschikte houding

Verzorg je houding als je in je bed ligt. Makkelijk gezegd natuurlijk aangezien je niet weet wat je ‘s nachts allemaal doet. Een goede matras is belangrijk, maar een goed hoofdkussen misschien nog wel belangrijker.

Het Kanal kussen is zodanig vervaardigd dat het eigenlijk niet uitmaakt hoe je in je bed ligt. Hoe je ook keert of draait, je hoofd blijft in het verlengde van je wervelkolom liggen. Zeker een aanrader als je makkelijk nekklachten en hoofdpijn hebt.

Slaap makkelijker in met voedingssupplementen

Heb je het moeilijk om in te slapen? Dan kunnen we je helpen met voedingssupplementen. De ideale combinatie is het complex Yoga. Het helpt je niet alleen makkelijker inslapen, het zet de knop in je hoofd ‘uit’ en brengt je bijnieren tot rust.

Omdat het een relatief snel effect heeft, raden we je aan om dit te nemen op het moment dat je gaat slapen. Zit je bijvoorbeeld in een stressvolle periode zoals examentijd, neem dan een Yoga bij het slapengaan en je zal je cursus niet voortdurend voor je ogen zien flitsen.

Zeg die vervelende opvliegers gedag

Heb je ‘s nachts last van opvliegers? Sprenkel dan een paar druppels essentiële olie van salie op een zakdoekje naast je. Of verstuif met een roomspray die we voor jou kunnen vullen met salie. Salie heeft namelijk een oestrogene werking en helpt menopauzale klachten te temperen.

Wondermiddelen voor stresskippen

Ben je een echte stresskip? Combineer dan Yoga met Omega zen en Water Relax. Omega zen bevat saffraan, wat een rustgevend kruid is. Water Relax bevat magnesium, wat je helpt los te laten. Met deze combinatie boek je gegarandeerd resultaat op korte, maar ook op lange termijn. Waag het erop en geef het een kans. Ze zijn veel beter dan die slaappillen waar je misschien al zo lang verslaafd aan bent.

Let wel op, wij begeleiden je in deze situatie stap voor stap. Het is niet de bedoeling dat je zomaar alle medicatie overboord gooit. Alhoewel ik moet toegeven dat er enkele gevallen zijn die dit wel degelijk op eigen houtje geavontuurd hebben, en nu van kwellende nachten verlost zijn.

Zorg dat ook je kinderen een welverdiende nachtrust krijgen

Vergeet je kinderen niet. Ook voor hen is een goede nachtrust van groot belang om uitgeslapen in de klas te zitten. Op tijd gaan slapen, niet teveel spelletjes spelen op dat onafscheidelijke gsm scherm blijken toch steeds weer naar voor te komen bij slechte slapers.

Het gebruik van suikers na het avondeten blijkt ook nog een belangrijke trigger te zijn om een kind wakker te houden.

Laat ook hen tot rust komen met een geurtje bijvoorbeeld.

Je kan natuurlijk ook nog een slaapliedje zingen.

Slaap met een nachtmasker

Terug even over dat schoonheidsslaapje. Je huid herstelt ’s nachts en maakt dan dubbel zoveel cellen aan als overdag. Dat verklaart meteen waarom men vroeger regelmatig een dutje deed. Als je nu ook nog eens een nachtmasker op je huid aanbrengt, zal je nog meer resultaat boeken.

We hebben 3 maskers voor ’s nachts, onze Treatments tegen acne en de droge huid, maar ook eentje dat veroudering tegenwerkt of toch tenminste afremt.

Bestrijd acne tijdens je slaap

Heb je last van acne? Volg dan het volledige A tot F stappenplan en ga slapen met Clearing Night Remedy. ’s Morgens gebruik je dan de Flawless Day Fluid onder je dagcrème om het plaatje compleet te maken.

Doe dit niet zo maar een keertje. Zie dit als een kuur van 1 à 2 maanden en je acne verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Hetzelfde doe je met de dorstige, droge huid. Gebruik in dit geval je Comforting Night Remedy voor ’s nachts en Freshening Day Fluid als serum voor overdag.

Jonger wakker worden met het Anti Aging Powder van Rainpharma

Ouder worden, rimpels krijgen, niemand is er echt tuk op. Start er zeker ook vroeg genoeg mee. Hierdoor voorkom je een snelle veroudering. Gebruik hiervoor onze Clever Night Remedy tijdens de nacht en Fine Day Fluid voor overdag.

In eerste instantie werk je van binnenuit aan de anti-veroudering. Laat dat duidelijk zijn. Als ik ga slapen neem ik daarom Anti Aging Powder, het summum van de voedingssupplementen van RainPharma. Het werkt niet alleen op je huid, maar ook op je gewrichten, aders, spieren, haar, nagels, … Echt een topper van formaat.

Zelf ben ik al van kleins af aan een slechte slaper geweest. Weinig uren, onrust en veel nare dromen zijn dus niet vreemd voor mij. Nu ik in de menopauze zit en met hormonale disbalans te kampen heb, is het natuurlijk terug van dat. Alle supplementen passeren hier dus dagelijks de revue, en het badkamermoment is een echt ritueel geworden om ontspannend in bed te kruipen. Met een man in mijn  buurt die een echte avondmens is, is dat ook wel een must. Ah ja, mijn kussen sleur ik ook overal mee naartoe. Een nacht op hotel of op reis? Ik spaar nog liever kleding uit in mijn valies dan mijn kussen te moeten missen.

Er zijn natuurlijk nog zoveel meer tips en maatregelen die je zou kunnen nemen om beter te slapen, maar met deze zal je al een heel eind op weg komen om beter te slapen en mooier wakker te worden.

Slaap kindje slaap

Greet