De impact van corona op de werking van Corporella

Het is maar een griepje 

Eerlijk, in het begin hadden we zoiets van ach, het is maar een griepje. Zelfs onze huisarts die wist dat Tijs naar Azië vertrok lachte er toen nog mee.

Alex zou hem normaal gezien deze week vervoegen in Vietnam om daar samen twee weken op een brommer rond te trekken. Dit zou hét moment van het jaar worden voor hen.

De berichten werden echter alsmaar dreigender en spannender en Tijs is letterlijk op de loop moeten gaan voor een volledige lockdown op de Filipijnen. Weg droomreis, weg vader en zoon moment, maar wel veilig terug thuis. 

Handen wassen

In het begin van de maatregelen tegen Corona was het nog leuk. Iedereen werd verplicht handen te wassen. Voor sommigen kwam dit een beetje aanvallend over, anderen vonden het dan weer leuk om iedere keer een ander geurtje uit te testen.

Hoe meer in het nieuws over Corona werd gesproken, hoe strenger we werden op de hygiënische maatregelen. Bancontact en deurklinken werden ontsmet alsof we smetvrees hadden.

Klanten die hun bestellingen oppikten bleven op een veilige afstand of stonden buiten te  wachten tot wij een signaal gaven dat ze binnen mochten. Het leek wel alsof we met illegale praktijken bezig waren. 

Corona komt dichter en dichter

We werden ook verplicht workshops te annuleren en gelaatsverzorgingen af te zeggen. Risicoklanten mochten er al helemaal niet meer in, heel onwezenlijk allemaal.  

Toen we hoorden dat er kans was dat we moesten sluiten, dacht ik geen probleem. Dan doen we hier grote kuis, en kunnen we alles bijwerken wat zo lang is blijven liggen. 

Tot het verdict kwam en werkelijkheid werd. Ons Shopping Event waar we zo lang naar uitkeken viel in het water. Al die bestellingen die voor de ‘lockdown’  bij de juiste klant moesten terecht komen, een race tegen de klok om alles verwerkt te krijgen.

rainpharma leveringen

Klanten die  liever niet langs kwamen, om de begrijpelijke reden, kregen een persoonlijke thuislevering, waar ze ook woonden. We hebben ons echt kapot gewerkt om dit rond te krijgen.

Met grote dankbaarheid  naar ons team uit en ons jongens die allemaal uit hun sloffen geschoten zijn. Ik dacht echt, amai wat moeten onze klanten hiervan denken, zo’n chaotische bedoening.

De reacties, mails, telefoontjes en berichtjes  van begrip en dankbaarheid die we nadien kregen, waren echter zo hartverwarmend. Die zullen we zeker nog lang koesteren. 

Gesloten voor onbepaalde tijd

En toen moest de deur  dicht, helemaal buiten onze wil om. Dat de kine moest volgen was een evidentie. Met drie therapeuten en evenveel patiënten gelijktijdig in eenzelfde ruimte is totaal onverantwoord te noemen en druist tegen elke maatregel in.

Geen makkelijke beslissing als je gewoon bent om mensen te helpen en moeilijk neen kan zeggen. Veel patiënten durfden ook, helemaal terecht, niet meer langs te komen. Dus deur dicht, gedaan met werken. 

corporella gesloten corona

Een gedwongen sluiting is niet bepaald hetgeen we in gedachten hadden. Onze collega’s die nu verplicht thuis zitten, de leegte die we nu ervaren, het heeft er serieus ingehakt.

De eerste dagen was ik persoonlijk ook doodmoe door de hele organisatie, maar vooral zo’n emotioneel wrak. De tranen borrelden op bij het minste en mijn gezinsleden mogen blij zijn dat hun neus er nog aan staat… 

We doen hoe dan ook verder

We zijn nu een week later, heb mezelf terug bijeen gekeerd en sta helemaal terug paraat. We weten  nu al bijna met zekerheid te zeggen dat we binnen 2 weken nog niet terug zullen open zijn.

Dit is voor ons op alle vlak een grote dobber, maar anderzijds hebben we nu meer tijd om op een andere manier in contact te staan met onze klanten en patiënten.

We zullen ook de tijd nemen om nieuwe projecten uit te werken, workshops of lezingen voor te bereiden en zo veel meer wat al lang in ons hoofd speelt. Nee, ik ga nog niet alles verklappen…

thuiswerken

We hebben nu even geen live contact meer met onze klanten, maar we lossen het heel anders op. Telefoon, skype, Messenger, het maakt niet uit. Wat jij het liefst hebt, daar passen we ons naar aan. 

Laat het ons maar weten. Zeker voor onze diëters is dit nu even heel raar. Je mag van mij thuis niet op de weegschaal staan, en nu moet het door onze gedwongen ’scheiding’.  Ik zal dus nu wat soepeler moeten zijn en veel door de vingers zien, maar wacht maar tot je terug naar hier moet komen. 

Wil jij nu op dieet?

Het is eigenlijk nu het uitgelezen moment om aan je dieet te beginnen, niet?  Je mag niet op restaurant of café. Je kan geen vrienden uitnodigen, dus het excuus van ‘ik heb een heel druk sociaal leven’ gaat nu even niet op. 

En als je van thuis uit werkt kom je niet in de verleiding van traktaties van collega’s.  Twijfel je nog? Bel me gerust op! Trouwens…ik doe ook mee! Dan kunnen we mekaar wat in het oog houden. 

Voor de nieuwe starters. Jullie intakegesprek gaat dus helemaal digitaal. Misschien een beetje raar, maar ja alles went. 

Per uitzondering zullen we daarom de Balance Box bij je thuis leveren. Dit valt volledig buiten de regels van de begeleiding maar om deze periode te overbruggen zien we dit als enige oplossing.

Deze Box kan je dus nu ook  telefonisch, per mail of zelfs via de webshop bestellen. Alles is inbegrepen en je kiest zelf welke smaken er in je box mogen. Gewoon even bij de opmerkingen vermelden als je afrekent of een mail sturen. 

Bestel hier je Balance Box

Langs de webshop producten aankopen heb ik altijd een beetje raar gevonden omdat ik dan geen advies kan geven. Als ik iets verstuur naar een webshopklant, waar ik nooit live contact mee gehad heb, vind ik dit altijd wel een beetje mysterieus.

Ik wil weten wie die mensen zijn, waarvoor ze de producten gebruiken, of ze alles wel juist gebruiken en ja, ik wil eigenlijk ook wel weten hoe die klant eruit ziet.

Nu we geen live contact kunnen hebben via de winkel, is dat natuurlijk onze enige manier om je lievelingsproducten bij jou te krijgen.

Gelukkig worden de producten die wij in huis hebben, als essentieel beschouwd en mogen ze ook nog geproduceerd en geleverd worden.

Onze stock is na het Shopping Event weer helemaal aangevuld, dus je zal zeker niets tekort komen. 

Ben je geen held om via de webshop te bestellen? 

Bel ons op 03 488 02 74  of stuur een mail naar [email protected] en wij regelen het zelf voor jou. 

Ons volledige aanbod vind je hier.

Ook de workshops minerale make up liggen nu volledig stil. Cent pur Cent geeft nu elke dag een live tutorial via hun Facebook pagina. Zeker kijken!

Gebruiken de dames producten die je interesseren? Je vindt hiervan ook weer alles terug in onze webshop. 

Tijdelijke actie: alleen je handen wassen is niet voldoende. Ook je handen verzorgen, is van essentieel belang. Daarom geven wij een gratis handcrème weg bij een bestelling vanaf €75. Deze aanbieding is beperkt geldig zolang de winkel gesloten blijft.

rainpharma hand cream

Tip: koop je voor meer dan €100 producten aan in de webshop? Dan krijg je nog een gratis linnenmand bij, zolang de voorraad strekt. 

linnen mand

Zit je met vragen – over gelijk wat – dan mag je ons altijd contacteren. Of het nu gaat over een specifiek product of over je bestelling, wij zijn altijd bereikbaar.

Ook voor advies blijven we paraat staan voor onze klanten. Het is niet omdat we niet in de praktijk zijn, dat we continu in onze ligstoel zitten te luieren.

Al geef ik toe dat we toch al een paar keer genoten heb van de rust en de zon. En ons huis zal ook aan een grote schoonmaak moeten geloven. Dat is er dan weer positief aan.

De tijd die vrijgekomen is nuttig gebruiken, durven rust te nemen, genieten van het samenzijn met ons gezin (alhoewel die veel liever eens goed op café zouden willen gaan), nieuwe recepten uittesten of gewoon eens even niets doen. 

Heel benieuwd hoe jij je nieuwe manier van leven nu invult. 

Hou je haaks en hopelijk tot heel snel

Greet