Kippenbout met ham en wortel 

Ingrediënten voor 2 personen

4 tot 6 kippenbouten

4 tot 6 sneden gedroogde ham

4 tot 6 takjes verse rozemarijn

Mosterd 

1/2 kg wortelen

2 grote uien

Gedroogde rozemarijn

Olijfolie

Peper en zout

Optioneel: bakje champignons

variante zonder ham

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°.

Bak de kippenbouten kort aan in een beetje olijfolie op een hoog vuur. Draai regelmatig om zodat de bouten niet aanbranden. Wanneer ze een kleurtje hebben, haal je ze uit de pan en laat je ze even afkoelen. Smeer de bouten in met mosterd, leg er een tak rozemarijn op en omwikkel met een sneetje gedroogde ham.

Was de wortels en snijd ze in fijne schijfjes (ze hoeven niet geschild te worden). Leg de schijfjes in een grote ovenschotel, overgiet met olijfolie, bestrooi met peper, zout en gedroogde rozemarijn. Leg de omwikkelde kippenbouten op de wortels en plaats in de oven tot alles gaar is. 

Heb je graag nog iets extra op je bord in plaats van aardappelen of pasta of rijst? Snijd dan champignons in blokjes en bak ze gaar in wat olijfolie met peper en fijngesnipperde look. Zout voeg je pas toe op het einde van het gaarproces, anders verliest de champignon snel veel vocht.

Smakelijk, Vanessa

Mogen er bij jou ook een paar of veel kilootjes af? Kan je een reset gebruiken? Heb je nood aan energie? Heb je een doffe huid? Wil je beter slapen? … Boek dan snel je gesprek en we bekijken samen wat we voor jou kunnen betekenen, welk RainPharma voedingsprogramma voor jou geschikt is en gaan samen aan de slag. Je kan voor het RainPharma Dieet terecht bij Greet in Lier, bij Tijs in Mechelen, bij Vanessa in Lier en Mechelen. 

Boek je gesprek via [email protected] , [email protected] of [email protected]

Voor Lier: bel 03 488 02 74, Antwerpsesteenweg 212Voor Mechelen: bel 015 43 33 64, Guldenstraat 27