Klachten tijdens de menopauze: Hoe gezond eten een transformatie teweegbracht bij Christel.

Het is een gekend probleem: de worsteling met gewicht en gezondheid tijdens de menopauze. Voor velen lijkt het een onvermijdelijk pad vol obstakels. Maar voor Christel was dit het begin van een reis naar transformatie, dankzij de begeleiding van een menopauzeconsulente, een orthomoleculair therapeut en het RainPharma Balance Program van Corporella.

Christel komt liever niet in beeld. Zo bescheiden ☺️

Een nieuwe weg

Christel herinnert zich nog levendig hoe ze zich niet langer goed voelde in haar eigen lichaam. “Ik voelde me als een olifant”, zegt ze eerlijk. Maar in plaats van zich over te geven aan de menopauze, besloot ze actie te ondernemen. Ze kwam in contact met Greet, onze menopauzeconsulente, via Facebook en maakte een afspraak. “Ik dacht dat ze me kon helpen”, legt Christel uit.

Bij haar eerste ontmoeting met Greet, ontdekte Christel echter iets verrassends: haar klachten waren niet alleen te wijten aan de menopauze, maar ook aan haar gewicht en voedingspatroon. “Ik was altijd al bezig geweest met gezond eten en leven, maar blijkbaar kon het toch nog beter”, erkent Christel.

Een nieuwe levensstijl

Dankzij het programma, de begeleiding en de juiste aanpak slaagde Christel erin om 10 kg te verliezen zonder zich uit te hongeren. “Ik heb geen honger, dat is een gevolg als je het programma juist volgt zoals jullie me adviseren”, zegt ze. Haar nieuwe levensstijl omvat regelmatige shakes, gezonde voeding en het vermijden van bijvoorbeeld brood ten gunste van voedzamer alternatieven zoals noten-zadenbrood. “Als ik nu tussendoor of ’s avonds eens zin heb in iets, dan neem ik wat plantaardige yoghurt met shake, want ook dat leerde ik hier.”

Zelfs tijdens haar vakantie in Italië hield Christel vast aan haar nieuwe gewoonten. “De week voor ik op vakantie vertrok, had ik mijn gesprek met Greet. Ik had toen de knop omgedraaid en wilde me echt heel graag beter voelen. Dat ging op zich heel goed. Het vroeg wel wat organisatie en ik heb ook alles van het programma meegenomen naar Italië omdat ik het ook daar juist wilde doen” benadrukt ze.

Een nieuwe balans

Voor Christel draait het nu allemaal om balans en bewustzijn. Ze geniet nog steeds van een kop koffie en een glaasje wijn, maar doet dit met mate en met volle teugen. “Zolang het niet terug gewoontes worden”, voegt ze eraan toe. Haar nieuwe levensstijl waarbij ze de 80/20-regel toepast, stelt haar in staat om te luisteren naar haar lichaam en valkuilen te vermijden.

“Als er een collega jarig is, zal ik eens van de traktatie proeven. Thuis snoep ik niet en eet ik ook geen pasta. Alleen als we op restaurant gaan geniet ik van die echt lekkere verse pasta. Ik heb nu een andere levensstijl. Ik ben me bewust dat ik moet opletten voor de valkuilen, maar ik leerde hier hoe ik het anders kan aanpakken en hoe ik kan luisteren naar mijn lichaam. Het gaat echt goed!”

Een nieuwe inspiratie

Nu Christel succes heeft gevonden in haar eigen transformatie, heeft ze anderen aangemoedigd om ook het Rainpharma programma bij Corporella te volgen. Haar nichtje werd geïnspireerd door haar vastberadenheid, zelfs tijdens vakanties, en volgt nu ook begeleiding bij mij.

Een leuke bijwerking

“Mijn nichtje en ik zijn intussen al samen gaan shoppen. Het is wel een leuke bijwerking, dat al mijn kleren te groot geworden zijn.” voegt ze er nog aan toe.

“Die 80/20-regel is echt goed vol te houden. Het zit in kleine gewoontes. Ik weet dat suiker voor mij echt wel de grote boosdoener is. Mijn lichaam heeft dat niet nodig! Door die 80/20-regel gaat er zelfs een beetje vetmassa af. De recepten van de website zijn hierbij trouwens ook een grote hulp.

Tot slot

Christel’s verhaal is een krachtig voorbeeld van hoe een verandering in levensstijl niet alleen gewichtsverlies kan bevorderen, maar ook een algeheel gevoel van welzijn en zelfvertrouwen kan brengen. Met de juiste begeleiding en een toewijding aan gezond eten, kan ook de menopauze geen obstakel zijn voor een gezonder en gelukkiger leven.

Bedankt dat ik je mocht begeleiden Christel!
Vanessa,
Orthomoleculair therapeut

Wil jij ook een paar of meer kilootjes kwijt? Heb je te weinig energie? Heb je last van opvliegers? Slaap je slecht? Ik heb je graag mee balans te zoeken. 

Afspraak kan in LIER, 03 488 02 74 , Antwerpsesteenweg 212

Afspraak in MECHELEN, 015 43 33 64, Guldenstraat 27

💻 [email protected]