Van duursport tot hartritmestoornis: Het verhaal van Alex.

Alex is 55 jaar en heeft een passie voor actief leven. In ons gezin staat gezonde voeding centraal, maar Alex bezondigt zich ook wel eens graag aan een paar boterhammen met choco als ontbijt. Aangezien hij zelden ziek is en altijd vol energie aan de dag begint en even energiek eindigt heeft hij ook nooit het nut ingezien om extra voedingssupplementen te nemen. Maar daar is sinds enkele maanden wel verandering in gekomen.

Een leven vol energie.

Als kinesitherapeut ben ik gewend aan een druk en actief leven. Mijn dagen zijn gevuld met het helpen van mijn patiënten bij hun herstel en het bevorderen van een gezonde levensstijl. Maar ook in mijn vrije tijd ben ik zelf altijd in beweging geweest. Langeafstandslopen, twee marathons en intensieve fietstochten, mijn passie voor duursporten heeft mij door de jaren heen gevormd. Het ‘zot’ is er nu wel wat af. Ik beperk mij nu tot padel, basket en een toertje lopen of fietsen. Eerlijk, ik heb er zelf nooit veel bij stil gestaan hoe ik bij mijn sportieve activiteiten mijn voeding zou aanpassen, laat staan over het toevoegen van extra supplementen (tot ergernis van mijn vrouw…)

Een waarschuwing van zijn lichaam

Vorig jaar kreeg ik echter te maken met een onverwachte uitdaging. Tijdens een fietsvakantie merkte ik een onregelmatigheid in mijn hartslag op, waardoor ik moeilijker de bergen op geraakte, gevolgd door vermoeidheid en moeite met inspannende activiteiten. Ik heb normaal gezien een rustpols van 40 en nu zat deze voortdurend boven 100. Alleen wilde ik nog even niet onder ogen zien dat er misschien een probleem was.

Tijdens een padelsessie waar ik na een duidelijk signaal door mijn compagnon verplicht werd om te stoppen, kwam ik dan toch tot het verstand om naar de cardioloog te stappen. Enkele onderzoeken later kreeg ik te horen dat ik een hartritmestoornis had, hoogstwaarschijnlijk het gevolg van jarenlange intense duursporten.”

Een nieuwe benadering van zijn gezondheid

Deze diagnose en de bijhorende ingrepen betekenden toch wel een keerpunt. Ik besefte dat mijn lichaam extra ondersteuning nodig had, niet alleen om mijn sportieve activiteiten voort te zetten, maar ook om mijn algehele gezondheid te behouden. Ik heb dan ook het advies van de arts ter harte genomen en neem nu dagelijks op dokstersbevel extra magnesium en Q10.

De weg naar herstel

Na een periode van rust kon ik mijn sportieve activiteiten volledig hervatten. Ik zet nu bovendien ieder weekend mijn verdeeldoos klaar voor gans de week met aanbevolen supplementen, en neem ze zeer consequent in. Ik neem er zelfs op advies van mijn vrouw nog enkele extra en voel mij TOP!

Het leven zit echter vol verrassingen. Ik duik naar iedere bal tijdens padel en krak zei vorige week mijn Achillespees… Vanwege deze blessure heb ik nu terug een verplichte periode van sportieve rust. Daarom neem ik nu ook het Anti Aging Powder voor een beter herstel van mijn pees.

Het belang van ondersteuning bij herstel

Naast mijn dagelijkse portie supplementen kan ik gelukkig ook beroep doen op het Indiba-toestel en de goede zorg van mijn collega’s. De Indiba- behandelingen die ik zelf dagelijks toepas bij mijn patiënten, helpen mij nu het herstelproces te bevorderen en geven mij ongetwijfeld een verkorting van deze verplichte rustperiode. Tenminste daar reken ik op!

Wil jij ook de Switch maken na jouw diagnose of na sportblessure? Ik help je graag op weg met een kinesitherapiebehandeling en een extra boost met Indiba voor een sneller herstel. Ondersteuning nodig met extra suppletie en voeding aanpassen? Ook daarvoor kan je bij mij of mijn collega’s terecht.

Alex

Antwerpsesteenweg 212, LIER

03 488 02 74

[email protected]