Eef en haar gezondheid waren lange tijd geen vrienden. Lees hier haar verhaal over de ommekeer en de rust die ze vond.

Eef schreef enkele maanden geleden dat ze heel graag bij ons wilde komen werken. Een inspirerende motivatiebrief met uitgebreide CV kwam in mijn mailbox. Ik was niet op zoek naar een nieuwe collega en ons team was voltallig, maar toch was er iets dat me triggerde om Eef uit te nodigen voor een gesprek. Ik ben niet meteen overstag gegaan, maar Eef heeft subtiel volgehouden tot ik ‘ja’ zei

Haar drijfveer en haar enthousiasme waren bijzonder groot om zich aan te sluiten bij Corporella. Omdat ik haar verhaal zo boeiend vind, kwamen we tot het idee dat ze haar verhaal hier zelf zou vertellen. 

Ik laat Eef zelf aan het woord

Eef: “Deze laatst aangeworven werknemer heeft al een heel pad afgelegd vooraleer ze bij Corporella belandde. Het was echt niet altijd gemakkelijk om mijn leven zo aangenaam als vandaag te hebben. Maar dat is het nu dus wel. Daarom deel ik vandaag graag mijn verhaal met jou.”

Het aangenaam hebben, het ‘leuk’ hebben. Daar draait het toch om? Het simpelste waar het leven om gaat, en toch verliezen we dit soms uit het oog. Dit voorgaande klinkt misschien makkelijk, maar dat was het voor mij zeker niet. 

Ik begin meteen met een tip

Als er iets intern of extern fout loopt of tegenwerkt, heb je volgens mij twee opties. Je verandert wat je kan én je aanvaardt wat je niet kan veranderen. OF je klaagt voortdurend, maar doet er voor de rest geen sikkepit aan. Laten we beleefd vaststellen dat voor jezelf en je omgeving de eerste optie de winning deal is. Je bent nu eenmaal zelf de kapitein van je zinkende schip. Ja, deze weg is confronterend en het kost tijd. Maar confrontatie is nodig wanneer je op een fout spoor zit.

Mijn persoonlijk verhaal. 

Waarom zit ik nu eigenlijk een beetje de raadgever te spelen? 
Wat heb ik persoonlijk meegemaakt? Wel, mijn gezondheid en ik waren lange tijd geen vrienden.

Ik maakte 9 jaar geleden mijn switch van de traditionele haar- en huidverzorging, een volle werkplanning, synthetische kleding, klassieke medicatie, voeding enz. naar de meer natuurlijke aanpak. Eerst noodgedwongen, maar nu bekijk ik mezelf al jaren met plezier als een ruimer denkend iemand.

Het pad dat ik bewandelde tot de diagnose


Na mijn vers behaalde bachelordiploma in de verpleegkunde ging ik meteen voltijds werken op een psychiatrische afdeling die vooral verslaving en depressie behandelde. Ik werkte enorm graag in deze afdeling en deed dit twee jaar lang met hart en ziel. Die periode kreeg ik echter plots paniek-aanvallen, nachtelijke hyperventilatie, slapeloze weken, onverklaarbare allergie-aanvallen inclusief vermoeiende eczeem van kop tot teen, intoleranties aan lactose, gluten, ei, aardappel, suiker en dergelijke tot zelfs een burn-out na een suïcide van een patiënte. Als je plots slapeloosheid en verteringsproblemen ontwikkelt neem je best even afstand om te bedenken of dit een logisch gevolg is van de hoge werkdruk en stressvolle werksituatie. Uiteindelijk ben ik beland onder de diagnoses van atopische eczeem en Prikkelbare Darm Syndroom, wat vandaag de dag nog minimaal herkenbaar is bij mij. Deze zaken heb ik doorgemaakt maar zeker óók dubbel en dik overleefd.

Mijn weg naar herstel

Om enigszins te werken richting herstel, of het onder controle te krijgen, is er maar één oplossing. Zoeken naar de oorzaak van het probleem, hoe confronterend, pijnlijk of vermoeiend het ook is. Je leven en je gezondheid is alles waard. Wanneer je die oorzaak hebt gevonden en aangepakt, zoek je best naar een manier waar jij zélf je (nieuwe, gezonde) leven aankan. Uiteraard leven we in een samenleving waar de doorsnee voeding en verzorging, alsook de traditionele medicatie wordt aangeprezen. Maar voor mij betekenden de afmattende bezoeken aan artsen enkel meer tegenwerking van mijn eigen lichaam en een strijd tegen mezelf. Ondanks mijn verpleegkundige achtergrond heb ik bewust gekozen voor een meer natuurlijke aanpak, omdat er uiteindelijk ook niets anders overblijft. Je lichaam geeft op, je moet plots naar de basis, naar de natuur. 
Als je verzwakte lijf dan onverwachts een groeiende dankbaarheid toont, verandert je beeld van de farmacie-industrie en het ‘normale’ leven.

Ik ben me er zeker van bewust dat bij verschillende ziektes wél een arts en toepasselijke medicatie horen. Maar ik weet nu dat het gebruik van antibiotica, cortisone zalf en dergelijke, nièt altijd de enige oplossing is. Er zijn echt wel alternatieve wegen die dichter bij onze eigen natuur staan. Voor mij is het nu gewoon logisch om deze traditionele én alternatievere kennisvelden te combineren.

9 jaar later 

Vandaag 9 jaar verder, ben ik nog steeds aan het groeien. Ik ben meer mezelf dan ooit. Ik kan je verzekeren dat het op termijn steeds makkelijker is om te kiezen voor andere voeding en natuurlijke producten. Het is namelijk een wereld van verschil als je merkt hoe je lichaam reageert. Dan maak je gewoonweg vanzelf andere keuzes. 
In plaats van wit brood eet ik desem- of spelt brood. Koemelk wissel ik af met plantaardige melk of zuivel van geiten. Synthetisch gevormde geurstokjes of sprays komen er niet meer in. Ik gebruik nu enkel nog natuurlijke geuren. In plaats van zeepjes vol siliconen, parabenen of sulfaten, kies ik liever voor huidverbeterende producten.
Dit zijn maar enkele zaken die ik zelf persoonlijk heb aangepast. 

Inside Out.

Wist je dat interne problemen (bijvoorbeeld op vlak van vertering) vaak nauw samenhangen met huidproblemen? Het ene stimuleert het andere. Door jezelf intern richting herstel te leiden, gaat je huid dan ook vaak dankbaar reageren. Dat is het Inside Out principe, waar ook RainPharma voor staat. Je reinigt en herstelt je binnenkant met als gevolg dat je straalt aan de buitenkant. 

Ook al eet je gezond, helaas zijn niet alle vitaminen, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen optimaal aanwezig in gezonde voeding. Vandaar dat we extra ondersteuning vinden bij aangepaste voedingssupplementen. Als je de binnenkant goed verzorgt, wordt de afwerking met de buitenkant al veel makkelijker. Door de combinatie van interne en externe maatregelen kunnen we ook op preventieve wijze werken om overprikkelde ‘slechtere’ huid-dagen te vermijden.

Natuurlijke producten zijn een bonus

Mijn ervaring is dat ik met natuurlijke producten mijn lichaam verwen in plaats van aanval. Mijn huid is zichtbaar tot rust gekomen én de voedingsintoleranties zijn beperkt. Langzaam herstelt mijn lichaam van zijn ongemakken.

Ik bekijk ondertussen mijn eczeem en lichamelijke kwaaltjes als een signaal, als iets dat voor me zorgt. Hierdoor pas ik mezelf aan: het gebruik van ongezonde producten of het onbewust toebrengen van stress wordt hierdoor onder de loep genomen.

Blij dat ik mijn kennis mag doorgeven. 


Nu ik bij Corporella werk, heb ik mij nog meer kunnen verdiepen in de werking van het lichaam, de reactie op voeding en het effect van gebruik van natuurlijke producten. Ik ben dan ook heel blij dat ik mijn kennis mag en kan doorgeven aan jou. Bij Corporella ga ik met jou in gesprek en zoeken we samen naar mogelijke oplossingen. Hier gaan we dan dieper op in en werken voor jou een persoonlijk programma uit. Dit kunnen we eveneens combineren met gelaatsbehandelingen en huidkuren op jouw maat

Meer energie en tijd.

Ik ben nu op een punt gekomen dat ik meer energie én tijd heb. Tijd ook om tot rust te komen. Daar ik de kans kreeg om bij Corporella aan de slag te gaan, zit ik nu op een heel andere manier van werken en leven. Ik heb nu ook de mogelijkheid om mijn massagediploma in praktijk om te zetten. Ik ben opgeleid in de huidverzorging en kan hierover met jou in gesprek gaan, je helpen, je meer plezier laten ervaren in je leven. 

Nu heb ik ook tijd om mijn studie van herborisme aan te pakken en hobby’s uit te werken. Het bewust stilstaan bij mezelf en de prikkels die ik mijn lichaam laat ondergaan, hoort ondertussen bij mijn dagelijkse routine. Ik geloof ook dat het dagelijkse leven makkelijker wordt als je regelmatig een zelfscreening doet. Doe ik iets in het leven dat ik graag doe? Ben ik tevreden met mezelf?

Een goede raad van tante Eef

Misschien is het ook iets voor jou om bij stil te staan. 
Overdrijf je met bepaalde prikkels, dan word je door je lichaam subtiel gestraft door slapeloosheid, verteringsproblemen, hoofdpijn, huidproblemen en dergelijke.
Maar ook omgekeerd. Bied je jezelf voldoende slaap, pauzes, gezonde voeding en natuurlijke producten? Drink je genoeg water, en beleef je échte momenten die je gelukkig maken? Dan krijg je op termijn enkel bonuspunten van je lichaam.

Vaak is het enkel de DURF om datgene te veranderen dat je tegenhoudt. Soms wil je gewoon ‘passen’ in de omgeving, of in de vriendenkring.  Maar hoe échter je bent, hoe blijer jij bent in je leven en hoe blijer je omgeving is. Je doet dit jezelf cadeau. Luister dus op tijd naar je lichaam. Wees eerlijk ten opzichte van jezelf en de anderen.

Tot slot

Misschien heb je moed gekregen van mijn kleine raadgevingen, wie weet… Baat het niet, dan schaadt het niet. Je hoeft dit niet allemaal blindelings aan te nemen. Het is heel wat persoonlijke ervaring met hier en daar doorgesijpelde boekenwijsheden. Bekijk het maar als een onschuldige raad, die deze nieuwste werknemer graag deelt om lotgenoten een hart onder de riem te steken.

Veel liefs,  Eef

Heb jij ook huidproblemen? Ben je al lang op zoek naar een oplossing? Misschien kan ik je wel helpen! Voor een gesprek kan je zowel in Lier als Mechelen terecht. Voor een combinatie met een gelaatsverzorging of huidkuur, help ik je graag in Lier. Volg je graag één van onze populaire workshops? Zeker doen!

Je kan me contacteren in LIER op nummer 03 488 02 74

of in MECHELEN op nummer 015 43 33 64

Je mag ook altijd mailen naar [email protected]