Lies kan nu genieten van het leven.

Lies is een jongedame van 36 jaar die al heel haar leven kampte met overgewicht. Diëten was een rode draad in haar leven. Ze heeft dan ook al een hele weg afgelegd vooraleer ze bij me langs kwam. Zoals Lies zijn er zovelen. Ook zij kwam met enige argwaan binnen. Een half jaar later komt zij nu met een vrolijk gezicht en opgeheven hoofd langs. Lies is niet alleen veel gewicht kwijt. Ze voelt zich veel beter en dat straalt ze ook uit. Ik ben dan ook zelf heel trots dat ik Lies mee op weg heb kunnen zetten naar haar nieuw leven.

Lies vertelt hier zelf over haar ervaring met het RainPharma dieet

Ik werd gepest

Ik ben altijd heel verlegen geweest. Zelfvertrouwen  heb ik nooit gehad. Ik was als kind steeds kop van Jut en werd dan ook vaak gepest. Was het niet omwille van mijn bril , dan was het omdat ik te dik was. 

Mijn eeuwige strijd

Al van mijn 14 jaar ga ik naar de diëtiste. Ik heb letterlijk ieder dieet gevolgd dat je maar kan verdenken.  Ik heb zelfs overwogen om over te gaan naar een operatie met een gastric bypass. Maar door mijn paramedische achtergrond, wist ik maar al te goed dat ik dan mijn maag nooit zou kunnen trainen, dat ik hierdoor ook geen gezonde gewoontes zou aanleren en dat ik mijn leven lang met darmproblemen zou kunnen kampen. Ik dacht dat ik mij er maar moest bij neerleggen, dat ik zwaar zou blijven. Het was ook makkelijk om te zeggen dat dik zijn in de familie zit. Ik had mij er dus bijna mee verzoend. 

Waarom zou dit dieet wel werken?

Toen ik van een vriendin hoorde van de Balance Box van RainPharma, ben ik beginnen opzoeken. Ik las en hoorde heel veel positieve verhalen, maar had toch mijn bedenkingen. Ik had eerder al eens iets met shakes geprobeerd, en dat was mij enorm tegen gevallen. Ik heb een probleem met lactose en had schrik dat mijn darmen weer helemaal overhoop zouden liggen. Bovendien had ik al zoveel diëten gedaan. Waarom zou dit nu wel werken? Ik heb daarom  heel lang getwijfeld om naar Lier te trekken voor een gesprek. Ik ben eerst Corporella beginnen volgen op Facebook, om via die weg een paar vragen te stellen. Greet heeft mij snel opgebeld voor een korte toelichting en dat heeft mij dan toch overtuigd om dat ritje naar Lier wagen.  

Ik had geen verwachtingen

Greet stelde me meteen op mijn gemak. Ik was ook helemaal mee met het verhaal dat ze vertelde. Ik ben er meteen ingestapt, maar eigenlijk ben ik toch zonder enige verwachting aan mijn dieet begonnen. 

Ik merkte meteen dat dit een heel andere manier van diëten was dan ik gewend was. Ik werd verplicht om na te denken over eetgewoonten en voeding. Ik moest leren water drinken, ik kreeg terug structuur in mijn voedingspatroon, wat mag wel, wat beter niet. Ik voer soms nog wel een innerlijke strijd met mezelf hoor. Ik kan wel 10 minuten lang voor een doos snoep staan, om dan uiteindelijk toch mijn rug te keren naar al dat lekkers. Ik ben echt trots dat ik dit nu kan. Ik weet dat ik binnenkort ook af en toe eens mag zondigen en dat ik nog ooit eens terug een snoepje mag nemen, maar niet nu. Dat is het me niet waard om alles nu overboord te gooien. 

Mijn dokter is ook tevreden

Mijn darmen hebben totaal niet geprotesteerd. Het was ook een opluchting dat ik de shakes met water mocht mengen in plaats van met melk. En ze zijn bovendien nog lekker ook. Mijn man drinkt ze trouwens ook als hij gaat fietsen. 

Ik heb ook steeds de supplementen heel consequent genomen. Ik zag het als een investering in mijn gezondheid, die op dat moment niet echt top te noemen was. Ook mijn dokter staat volledig achter mijn project, zoals ik het graag noem. Mijn bloedwaarden zijn nog nooit zo goed geweest, wat voor hem wel een belangrijke parameter is. 

Mijn lichaam maakte een reset door

Ik ben in mei gestart. De horeca was dicht, er waren veel minder verleidingen.  Ik vond dit een uitgelezen kans om te starten. Toen we even terug uit eten mochten, heb ik geleerd om andere keuzes te maken. Ik heb echt een klik gemaakt. Het lijkt alsof mijn ganse lichaam een reset heeft gemaakt en ik denk ook anders over voeding. Ik weet dat als ik bepaalde zaken eet die niet oké zijn, mijn lichaam gaat protesteren. Ik wil geen last meer hebben en heb dan ook geleerd om die zaken te laten staan. 

Niet alleen mijn ring maar ook mijn trouwkleed is nu een paar maten te groot

Dankbaar voor alle steun

Ik ben aan het RainPharma dieet begonnen als een echt project. Ik zag het oorspronkelijk als het zoveelste dieet en zie waar ik nu sta. Ik had eigenlijk nooit gedacht dat het mij zou lukken. Daarom is begeleiding voor mij zeer belangrijk. Ik kijk dan ook telkens uit naar onze afspraak. Niet alleen de ondersteuning en begeleiding van Greet, ook de steun van mijn vriendinnen was heel belangrijk tijdens mijn traject. Heel dankbaar voor jullie aanmoedigingen en complimenten. Ik heb ook veel ondersteuning  gevonden in de Whatsapp groep en Facebook groepen waar we met lotgenoten tips en tricks met mekaar kunnen delen.

De belangrijkste steun komt natuurlijk van mijn man. Wij hebben hierover lang gepraat voor ik de beslissing genomen heb. Gelukkig stond hij vanaf dag 1 achter mijn beslissing. Ook hij drinkt nu trouwens een RainPharma shake als hij gaat fietsen. 

Mijn trouwring draag ik nu om mijn hals

Ik heb wel een probleem

Ik ga nog even door, maar ben nu toch al bijna 30 kilogram verloren. Mijn trouwring is te groot. Dat rond gezicht is weg. Ik besteed nu ook veel meer aandacht aan mijn uiterlijk. Ik heb oog gekregen voor make up en bij Corporella hebben ze mij tijdens een workshop ook geleerd hoe ik mij best kan opmaken. Ik voel me niet alleen veel beter in mijn vel, ik heb ook meer energie en ben niet meer buiten adem als ik de trap oploop.

Er gaat nog een andere wereld voor mij open. Ik ben zo blij dat ik allemaal nieuwe kleren mag kopen, maar ik heb wel een probleem. Ik weet eigenlijk niet waar ik mee sta. Vroeger had ik vaste winkels waar ik mijn kleren kocht. Dat waren dan ook de enige die een outfit voor mij hadden waar ik in kon. Nu kan ik in alle winkels zo maar binnen stappen zonder dat ik schrik moet hebben dat ik in niets in kan. Eigenlijk heb ik keuzestress, een luxe probleem dus. Misschien moet ik eens op stap gaan met een personal shopper…

Ik word gerespecteerd

Ik heb niet alleen veel meer zelfvertrouwen, maar ook meer eigenwaarde. Het beeld dat ik over mezelf heb, is dan ook volledig veranderd. Vroeger dacht ik te snel ‘Ik kan dat niet’, nu heb ik veel meer vertrouwen in wat ik doe en kan. Nu laat ik mij niet meer doen. Ik durf nu ook mijn mening te uiten. Vroeger had ik het idee dat niemand naar mij luisterde omdat ik te zwaar was. Er wordt nu echt geluisterd naar mij. Mijn mening wordt ook gerespecteerd.

Ik geniet van het leven

Het RainPharma dieet is voor mij een belangrijke investering geweest in mijn gezondheid. Ik was bereid de prijs te betalen, want mijn gezondheid is mij goud waard. Dat vergat ik nog te zeggen: Ik heb fybromyalgie. De pijnen zijn er nog wel, maar wel veel minder. 

Als je mijn verhaal leest en je denkt dat je dit ook wil. Onthoud dan dat je dit vooral voor jezelf moet doen en niet om anderen te plezieren. Het is voor mij een inspanning geweest die de moeite waard is. Ik heb beseft dat het leven er ook anders kan uitzien. Maar bovenal geniet ik nu van het leven. 

Lies