Los je darmproblemen op met Fiber Powder.

Darmklachten zijn één van de meest gehoorde klachten. De ene heeft last van constipatie, de andere kampt met diarree. Hoeveel mensen hebben tegenwoordig geen last van spastische darmen of prikkelbare darmsyndroom? Ook opgeblazen gevoel, winderigheid, onregelmatige stoelgang, rommelingen in de darmen zijn veel gehoorde klachten. Al deze klachten zijn vaak symptomen van ongezonde voeding- en leefstijl, stress en ontregelde darmflora of een onevenwicht tussen de bacteriën in de darmen. Darmklachten slepen vaak lang aan vooraleer men hiervoor hulp zoekt. Het is dan ook niet in één twee drie opgelost. Soms worden darmklachten vaak ook ontkend om de heel eenvoudige reden dat de symptomen een deel geworden zijn van het leven, alsof het de doodnormaalste zaak is dat je een opgeblazen gevoel hebt na de maaltijd of dat je bijvoorbeeld maar tweemaal per week naar toilet kan gaan.

Inspecteer je stoelgang

Als ik tijdens een gezondheidsgesprek vraag of er darmklachten zijn, zegt men meestal nee hoor. Als ik begin door te vragen blijkt dat wel 80 % moet toegeven dat de symptomen die ik aangeef toch wel herkenbaar zijn.

Voor eens voor altijd: als je darmen goed werken betekent dit dat je dagelijks stoelgang maakt en dit ongeveer op hetzelfde tijdstip. Stoelgang ziet lichtbruin van kleur en zweeft in het toiletwater. Het mag niet zinken en ook niet drijven. Kijk na je toiletbeurt dus maar eens om 😉

Beschadigde of ontregelde darmen hebben echt zeer veel tijd nodig om te herstellen. Wees dus vooral zeer geduldig tijdens je actieplan.

In de eerste plaats overlopen we uitgebreid je voedingsschema en uiteraard is dat het eerste wat dient aangepast te worden. Dan pas kan ik ook gerichter advies geven over mogelijke suppletie. Ik kan je echter zoveel advies geven als je wil of voedingssupplementen voorschrijven, alles staat of valt met een gezond eetpatroon, met een verandering in je levensstijl en met veel geduld. De voedingssupplementen zijn de aanvulling die je nodig hebt op dat moment maar je moet ze ook zien ter preventie van nieuw leed. Geduld en een lange termijn visie zijn dus cruciaal in ons therapieplan.

Fiber Powder to the rescue!

Hét supplement dat we inzetten bij darmklachten is Fiber Powder. In tegenstelling tot onze andere supplementen, bevat deze formule maar 1 ingrediënt namelijk inuline. Deze stof wordt bekomen uit de wortels van de cichorei plant, gekend voor hun hoge gehaltes aan inuline-vezels. Inuline is eigenlijk een reserve stof voor de plant en een stof die de plant beschermt tegen bevriezing.  

Wat zijn vezels? 

Inuline-vezels behoren tot de lange keten koolhydraten, meer specifiek tot de groep van onverteerbare koolhydraten. Dat wil zeggen dat ons lichaam deze stoffen niet met lichaamseigen spijsverteringsenzymen kan verteren en dus niet zal opnemen in het bloed. Tijdens hun transit in de darmen worden vezels door de darmflora gefermenteerd . Doordat vezels heel wat vocht kunnen aantrekken, gaan ze een grotere zachtere massa vormen in de darmen. En omdat vezels een voedingsbron zijn voor een aantal van onze zogenaamde “goede bacteriën” gaan we hun bestaan in de darmflora ondersteunen.
In welke voeding vinden we vezels zoal terug? In groenten, fruit, noten en graanproducten. 


Wat doet inuline voor mij?

Wij zelf beschikken niet over het enzym om inuline af te breken, het is om die reden dat we deze vezel niet kunnen verteren en opnemen. Maar in onze dikke darm beschikken sommige bacteriën van onze darmflora wel over dit enzym. Inuline gaat dienen als voeding voor deze groep bacteriën waardoor de balans van goede bacteriën zoals bifidobacteriën ondersteund wordt. Inuline is dus een prebioticum of anders gezegd voeding voor de goede bacteriën waardoor deze zich kunnen vermenigvuldigen.

De link tussen inuline-vezels en de huid.

Op verschillende manieren kan de darmflora soms uit balans raken. Dit wordt ook wel ‘dysbiose’ genoemd. Het gebruik van medicijnen zoals antibiotica is een bekend voorbeeld, maar het is ook bekend dat voeding en leeftijd belangrijke factoren zijn. 
Bacteriën leven overal op en in ons lichaam. Het is belangrijk dat er een goed evenwicht van al deze stammen behouden blijft, want wetenschap brengt steeds meer en meer duidelijkheid over de link en samenwerking tussen de verschillende microbiota in ons lichaam.

Onze huid en ons lichaam goed voeden met nutriëntrijke voedingsstoffen is dus belangrijk voor ons welzijn.

Fiber Powder houdt je slank op lange termijn. 

Tijdens de afslankingsfase van het Balance Program vermijden we tijdelijk fruit en is er een beperking op sommige groenten. Met Fiber Powder kunnen we dan de eventuele tekorten aan vezels aanvullen. 
Het Balance Program wordt mede ondersteund door het innemen van orthomoleculaire voedingssupplementen.  De actieve stoffen in de supplementen kunnen enkel een optimaal effect leveren wanneer deze goed opgenomen worden door een darmwand in goede conditie. 
Denk ook hierbij aan Daily Boost waarin vitamine A en B2 naast hun rol voor de instandhouding van een normale huid ook een rol spelen in het behoud van gezonde slijmvliezen in de darmen.

Weetje: hoe meer gezonde bacteriën je darmen bevatten hoe meer gezonde calorieën je aantrekt en ongezonde zal afstoten. Het omgekeerde is ook waar. Dit betekent dus dat Fiber Powder een belangrijk product is voor de instandhouding van je gewicht op lange termijn.

Welke dagdosis?  

De aanbevolen dagdosis: 1 schepje 4 maal per dag toevoegen aan jouw shake, drank, soep of maaltijd. De smaak van het poeder is neutraal, dus je zal niet eens merken dat je iets toegevoegd hebt aan je maaltijd.

1 schepje bevat 2,5g inuline-poeder. Door 4 schepjes per dag in te nemen kom je aan een dagelijkse dosis van 10 gram inuline dat 9 gram vezels aanreikt.
Volgens de algemene gezondheidsrichtlijnen wordt aangeraden om gemiddeld 25-30 gram vezels per dag te consumeren. Fiber Powder is vezelrijk en kan een ideale aanvulling zijn op jouw bestaand eetpatroon.
De basis is en blijft inderdaad voldoende water drinken in combinatie met een gevarieerde voeding. 

Good to know: Bij extra inname van vezels, bouw je de eigen dagdosis idealiter langzaam op. Begin met een half schepje per dag (in bijvoorbeeld een shake). Wacht even af wat er gebeurt in je buik. Is je buik rustig? Dan kan je verder langzaam opbouwen. Rommelt je buik? Wacht dan nog enkele dagen af. Ga vervolgens voor een volledig schepje per dag tot je na een 10-tal dagen aan de dagelijkse hoeveelheid van 4 schepjes per dag komt, verdeeld over de dag. Soms kan de opbouw snel gaan, bij anderen kan het soms wel weken of maanden duren. Alles is afhankelijk van de constitutie van je darmen vooraleer je hier aan begint.
Drink steeds voldoende water. Wanneer je bijvoorbeeld meer vezels uit groenten wil halen, is het superbelangrijk dat je heel veel drinkt. Vezels trekken veel vocht aan. Als je veel rauwe groenten eet, moet je dus ook veel drinken. Anders versteent je stoelgang en worden de problemen nog erger.

PS: Fiber Powder is volledig vegan!

Los je darmproblemen op met Fiber Powder.

Wil jij ook advies over je darmproblemen? Dan kunnen we hier best over samen zitten. Boek je graag een gesprek? Stuur een mail naar [email protected] of neem je telefoon en bel ons even op voor een afspraak

Bel 03 488 02 74 voor Lier

Bel 015 43 33 64 voor Mechelen

Wil je Fiber Powder bestellen in onze RainPharma webshop?

Klik dan hieronder: