Sandy dacht dat ze intens moest sporten om te kunnen afvallen. Sandy heeft astma.

Sandy is sedert twee jaar een paar kilootjes bijgekomen. Zij dacht meer te sporten om zo resultaat te halen naar gewichtsverlies. Sandy heeft echter astma en is hierdoor beperkt in haar bewegingsmogelijkheden. 

Braderie in Mechelen

In het voorjaar was er braderie in Mechelen en boden we de passanten aan een shake te proeven alsook een lichaamsanalyse. 

“Toen ik jullie zag staan op de braderie, werd ik om één of andere reden naar jullie RainPharma winkel in Mechelen gezogen. Hier moest ik gewoon binnen stappen. Ik heb toen één van de RainPharma shakes geproefd en vond deze meteen zeer lekker. Ik kocht ook enkele proevertjes van die handige portiezakjes en testte de dagen daarop nog enkele smaken uit. Ik maakte ook een afspraak voor een lichaamsanalyse.”

Astma was de spelbreker.

“Ik worstelde al eventjes met mijn gewicht. Ik probeerde te sporten maar door mijn astma kan ik niet alles aan. Er werd mij altijd verteld dat ik een intensieve inspanning moest leveren om resultaat te kunnen boeken. Intense inspanningen, waarbij ook mijn hartritme omhoog moet gaan, kan ik helaas niet aan. Ik kan wel een beetje lopen maar dat is ook zeer beperkt. Ondertussen bleef mijn voedingspatroon hetzelfde en bleef ik in dezelfde situatie zitten.”

Het eerste bezoek aan Tijs

Na het bezoek aan Tijs en de eerste lichaamsanalyse is Sandy gestart met het Smart Nutrition Project

“Mijn man wees met de vinger en maakte me attent dat ik al zoveel geprobeerd had. Ik heb zelfs pillen genomen om de eetlust tegen te werken alsook thee gedronken om de honger te stillen. Mijn voeding had ik nog niet aangepast. Eigenlijk kwam dit omdat ik niet wist hoe eraan te beginnen. Toen Tijs me het systeem uitlegde heb ik geen enkel moment getwijfeld en ben ik meteen ingestapt in het Smart Nutrition Project.

Startpakket Smart Nutrition Project

Vooroordelen. 

“Aanvankelijk dacht ik dat ik alleen maaltijdvervangers moest nemen. Ik had dus wel een klein hartje voor mijn eerste consult. Maar dat was fout gedacht. Tijs leerde me veel bij over gezonde voeding en waarom ik supplementen extra diende te nemen. De uitleg klonk logisch maar ik wilde het toch eerst ondervinden.” 

Niet altijd even strikt

“In het begin deed ik het niet heel correct. Ik volgde wel enkele richtlijnen maar niet zoals voorgeschreven. Een bemoedigend woordje bij het volgende gesprek was dan ook nodig om de draad terug op te pikken. Het schema was gemakkelijk toe te passen, maar af en toe schoof ik nog wel eens uit. Toch had ik telkens een bevredigend resultaat. Het ging dus eigenlijk beter dan verwacht. Ook tijdens mijn vakantie had ik de gewoonte van meer water te drinken aangehouden. En ondanks enkel uitschuivers hield ik mijn nieuwe gezonde eetgewoonten op de voorgrond.” 

Creatief zijn 

“Soms at ik te veel rauwkost. Ik had nood aan iets extra, iets anders of iets warm. Ik werd dankzij mijn nieuwe levensstijl en de tips van Tijs aangezet om creatiever tewerk te gaan en zocht naar alternatieven om mijn gerechten rijker en nog lekkerder te maken. Couregttislierten in plaats van gewone pasta is nu één van mijn nieuwe favorieten. “

Een favoriet recept van Sandy:
tonijn, rucola, komkommer, paprika, pijpajuin, kapperappeltjes, sesamzaadjes en een paar kaasschilfers

Niet alleen mijn gewicht was een probleem

“Ik neem mijn supplementen zeer consequent in. Die helpen echt! Ik voel mij een pak beter. Niet alleen mijn gewicht was voor mij belangrijk maar ook mijn slaappatroon was enorm verstoord. Vroeger werd ik ’s nachts op een vast uur wakker en lag ik te staren. Maar nu slaap ik door en schrik ik bij het aflopen van de wekker. Ik spring uit de veren en kan fris aan de dag beginnen. Naast mijn gezonde voeding zijn mijn supplementen nu een deel geworden van mijn dagdagelijkse gewoontes. Ik kan ze aan iedereen aanbevelen.”

Ik zou het iedereen willen aanraden. 

“Door mijn astma, kan ik niet ik niet alles aan. Ik kan wel een stukje joggen maar echt sporten zit er voor mij niet in. Ik dacht nochtans dat dit een noodzaak was om resultaat te kunnen boeken naar gewichtsverlies. Ik weet nu dat ik niet intens moet sporten. Ik probeer te bewegen maar in beperkte mate. Dat in combinatie met mijn nieuwe gezonde gewoontes kan ik zeker lang aanhouden. Ik ben dan ook heel gemotiveerd om nog verder te doen voor die enkele kilootjes die er nog af mogen.”

Meer water drinken, gezonde voeding, aanvullen met shakes, de supplementen, …  eigenlijk is het zo gemakkelijk. Ik kan het iedereen aanbevelen, Ik ben echt blij dat ik naar hier gekomen ben op de braderie. 

Bedankt voor je getuigenis Sandy!!

Tijs

Heb jij ook dat duwtje nodig? Weet jij niet hoe je er moet aan beginnen? Wil jij ook je verhaal kwijt? Boek dan je gesprek met lichaamsanalyse snel in. Wil jij mee doen met onze Fleurig Licht en Fit Challenge? We starten op 5 september! Volg je liever een individueel traject? Zeer welkom voor een persoonlijk gesprek.

Bel 03 488 02 74 voor LIER of 015 43 33 64 voor MECHELEN

💻 i[email protected]


Je kan ook je Smart Nutrition Project of Balance Program bestellen in onze RainPharma webshop. We contacteren je dan snel voor een gratis adviesgesprek met lichaamsanalyse.

Leuk om zo’n review te mogen lezen op onze Facebookpagina