Elien was blij dat Tijs niet te streng was voor haar.

De papa van Elien is al even fan van de producten van RainPharma en was al regelmatige bezoeker van onze RainPharma Concept Store in Mechelen. Hij was een paar kilootjes aangekomen en kwam informatie vragen naar aanleiding van de Fleurig Licht en Fit Challenge eerder dit voorjaar. De brochure die hij meekreeg, gaf hij heel subtiel door aan zijn dochter Elien.

“Ik vond het in eerste instantie eigenlijk niet zo tof dat mijn papa die brochure onder mijn neus schoof. Erop gewezen worden dat ik ook was aangekomen heeft anderzijds mijn ogen wel geopend. Het was gewoon de realiteit dat er een paar kilootjes af mochten. Ik besefte ook wel dat het iets was, waar ik al even mee zat. Niet dat ik er echt wakker van lag, maar het speelde wel. Ik had het deels al aanvaard dat ik zwaarder geworden was, maar wou er toch iets aan veranderen, zonder heel veel moeite te moeten doen en zaken te moeten opgeven. Door dat boekje ben ik echter wel beginnen nadenken.”

Veel twijfels

Elien was niet meteen overtuigd om te starten met het Smart Nutrition Project

“In het begin had ik heel veel twijfels en was ik bovendien ook sceptisch. Ik moest shakes drinken. Ik mocht geen brood meer eten. Die supplementen, waarvoor is dat nodig? Ik eet toch gezond. Ik neem zo toch ook vitamines op. Toch maakte ik een afspraak bij Corporella in Mechelen en besefte meteen na het eerste gesprek met Tijs dat er wel iets mocht veranderen.”

“Ik kwam onder andere tot inzicht dat ik te weinig water dronk en echt veel brood at. Ook had ik duidelijk een tekort aan variatie in mijn voeding om alle voedingsstoffen te kunnen opnemen. Bovendien was de analyse van mijn lichaam confronterend en dat heeft mijn ogen echt geopend.”

Ik geef het een  kans

Elien heeft een speciaal beroep met een onregelmatig eetpatroon. Bovendien staat zij gans de tijd dat zij werkt ten dienste van de klant. 


“Ik ben stewardess en was ervan overtuigd dit nooit te kunnen volhouden. Mijn vrees was dat ik enkel maar shakes mocht drinken en dat ik er veel meer moest voor opofferen. Ik dacht echt dat ik niets meer mocht heb onregelmatige uren, dus had schrik om geen regelmaat te vinden. Net voor de passagiers aan boord kwamen nam ik vroeger snel een koek. Hoe zou ik dit nu oplossen? Ik ben gestart met de intentie om het een kans te geven. Als het niet zou lukken, had ik het tenminste geprobeerd.“

Meer dan shakes

Elien dacht dat ze enkel shakes zou moeten drinken. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Gezonde voeding is de basis. Groenten, stukje fruit, vis of vlees nemen de eerste plaats in van ons voedingspatroon, en zeker tijdens het Smart Nutrition Project. 

“In het voorjaar startte ik met de Fleurig Licht en Fit Challenge. Ik wilde niet dat dit een periode zou zijn van enkel shakes drinken, gewicht op peil en nadien verder te doen zoals voorheen om dan snel te hervallen.

Integendeel, Ik wilde dat dit een deel van mijn leven kon uitmaken zonder het gevoel te hebben op dieet te staan. Ik wilde mijn leven kunnen verderzetten. Naar een festival gaan, een familiefeest, het zijn belangrijke sociale gebeurtenissen die ik niet zo maar wilde laten vallen. Tijs leerde me gezonde voeding in te schakelen in mijn dagelijks leven en hoe ik dit kon inschakelen op leuke uitjes. Ik leerde waarom ik meer water moest drinken, koffie en alcohol zou moeten beperken. Ik kwam vooral ook te weten door Tijs hoe ik gezonde voeding kan toepassen in mijn leven. Het gaat dus om meer dan alleen maar shakes drinken.“

16 smaken RainPharma shakes

Het is anders uitgedraaid.

“Alles gaat vlotter dan verwacht. Veel meer water drinken, het is een gewoonte geworden. Ik moet er niet over nadenken. Dat gaat nu vanzelf. Ik hoop echt dat ik dit binnen enkele maanden nog kan zeggen, maar voorlopig voelt het als een nieuwe gewoonte.”

Niet alleen meer water drinken, maar ook de shakes. Ze zijn dan ook gewoon heel lekker. Ik was in het begin oprecht heel bang voor de shakes. Mijn eerste shake was de Blisful Banana, die ik geproefd had in de winkel. Dat was voor mij een echte milkshake en de trend was gezet. De RainPharma shakes zijn superlekker, veel verschillende smaken, leuk om te kiezen en te kunnen variëren. Ik eet nu ook veel bewuster, maak gezonde keuzes en neem voorbeeldig mijn voedingssupplementen

Gezonde alternatief tijdens mijn speciaal werkritme

Shakes zijn de oplossing voor als het snel moet gaan, je een gezonde oplossing zoekt. Zeker bij de job die Elien doet kan dit handig zijn. 


“Mijn ontbijt begint vaak door mijn job om 3 uur ’s nachts. Dat is nu een shake geworden. Handig, snel klaar, lekker. Het is een nieuwe gewoonte geworden die er nu echt ingebakken zit. Als passagiers boarden denk ik niet meer aan die koek. Ik drink een shake. Handig, snel klaar, maar ook gewoon lekker.”

Veel geleerd

Het is niet enkel de bedoeling om aan je gewicht te werken. Het kan ook gaan om een energieboost, om een reset, voor een stralende huid en zo veel meer. Maar het is meer dan dat. Je krijgt ook enkele lessen van ons mee. 

“Voor ik aan dit Smart Nutrition Project startte at ik bijvoorbeeld heel veel zuivelproducten. Ik heb ondertussen geleerd dat dit niet echt hoeft. Van veel zaken dacht ik dat het gezond was. Dankzij mijn gesprekken met Tijs ben ik tot het besef gekomen dat dit niet zo is. Tijs heeft me ook uitgelegd wat sommige voedingsstoffen doen met je lichaam, zowel positief als negatief. 

Ik ben dus niet alleen enkele kilootjes kwijt maar heb ook veel geleerd over voeding. Wat is gezond, wat minder? Wat doet voeding met mijn lichaam? Waarom eet je bepaalde zaken beter niet te veel en zo meer. Ik voel ook wat voeding doet met mijn eigen lichaam. Beter luisteren naar mijn lichaam is ook één van de lessen die ik heb overgehouden aan onze gesprekken.” 

Zie ze stralen 😊

Schuldig voelen 

Over zondigen, schuldig voelen en herpakken. 

“Ik had onlangs een familiefeest. Voeger dronk ik à volonté mijn glaasjes en nu beperk ik mij. Soms voel ik mij schuldig als ik fouten maak, maar nu ik weet wat voeding met mij doet ben ik er wel bewuster mee bezig. Als ik nu een dag gezondigd heb, zal ik de dag nadien terug afremmen, gezonder eten, meer groenten, een shake drinken als tussendoortje. Ik zit snel terug op het juiste spoor. Het gaat goed op de manier waarop ik nu bezig ben. Voor mij mag het zo verdergaan. “

Complimentjes

Voor Elien was het geen prioriteit dat ze alles ineens er heel snel zag af gaan. Het was voor haar belangrijker dat dit een haalbaar traject zou zijn welk ze op langere termijn zou kunnen volhouden. De complimentjes die volgden vanzelf. 

“Op een bepaald moment hadden mijn collega’s opgemerkt dat ik wat vermagerd was en dat motiveerde me wel om verder te zetten. Bij jezelf is het moeilijker om dit te zien. Mijn collega’s liggen mij nauw aan het hart. Als zij het mij vertellen weet ik dat het echt is, dat ze eerlijk zijn. Dat motiveert mij dan ook om op deze manier vol te houden.”  

Mosselen en frieten. 

Je kan veel leren uit je lichaamsanalyse. Op die manier weet je ook hoe je lichaam reageert, hoe je snel kan bijsturen. 

“De tweewekelijkse opvolging bij Tijs is voor mij belangrijk. Ik kan thuis wel op de weegschaal staan, maar dit is toch helemaal anders dan de analyse die ik hier zie. Ik vind het boeiend te zien wat het effect is op mijn vet-, vocht- en spiermassa. Ook als ik gezondigd heb wil ik weten wat dit gedaan heeft met mijn lichaam. Ook dat is spannend om dan toch eens te checken wat de schade wel of niet is van een portie mosselen met frieten en een glas wijn”

Complimentje voor Tijs en zijn aanpak

Het is leuk dat ik zo persoonlijk opgevolgd wordt. Het voelt niet aan alsof iedereen hetzelfde doet. Echt fijn dat ik mijn eigen ritme mee heb kunnen bepalen. Als Tijs voor mij te streng was geweest of er een termijn had op gekleefd wanneer ik mijn doel had moeten bereiken, had ik waarschijnlijk afgehaakt. Een duwtje af en toe kon ik wel gebruiken, maar te veel push had voor mij niet gewerkt. Daarom duurt het bij mij misschien iets langer maar dat maakt het voor mij aangenaam en haalbaar. Bij deze kan ik zeggen dat ik heel blij ben dat mijn papa dat boekje over de Fleurig Licht en fit Challenge aan mij bezorgd heeft 😁

Bedankt voor deze getuigenis Elien!

Tijs

Heb jij ook dat duwtje nodig? Weet jij niet hoe je er moet aan beginnen? Wil jij ook je verhaal kwijt? Boek dan je gesprek snel in. Wil jij mee doen met onze Fleurig Licht en Fit Challenge? We starten op 5 september!

Bel 03 488 02 74 voor LIER of 015 43 33 64 voor MECHELEN

💻 i[email protected]


Je kan ook je Smart Nutrition Project kopen in de RainPharma webshop. We contacteren je dan snel voor een adviesgesprek met lichaamsanalyse.