Spieren, de motor van je verbranding: Over cardio- en krachttraining.

Onze spieren zijn de motor achter de verbranding van alles wat we eten. Voor elke 100 gram spieren die je wint, verbrand je extra 100 kilocalorieën per dag, zondere extra moeite. Het behouden en opbouwen van spieren is daarom niet alleen belangrijk tijdens een dieet, maar voor je algehele gezondheid en fitheid op lange termijn. Spieren zijn een belangrijke sleutel tot een fit en gezond lichaam.

Balans tussen slank, fit en gezond

Het streven naar een slank lichaam mag niet ten koste gaan van onze algehele fitheid en gezondheid. Het doel is om slank én fit én gezond te blijven. Gelukkig hoef je daarvoor niet urenlang in de fitness door te brengen. Een paar kleine aanpassingen in je levensstijl kunnen al een groot verschil maken. Denk aan vaker stappen of fietsen in plaats van de auto te nemen. Elke extra activiteit bovenop wat je al doet, kan een significant verschil maken. Bovendien zal je al snel merken dat je conditie verbetert waarbij de frisse buitenlucht een cruciale rol speelt.

Krachttraining en cardio: De perfecte combinatie

Een goede combinatie van cardio- en krachttraining is essentieel. Je hebt geen fancy fitnessapparatuur nodig om aan krachttraining te doen. Simpele oefeningen voor grote spiergroepen, zoals buik-, bil- en rugspieren, kunnen al een groot verschil maken. Maar wees geduldig en bouw langzaam op. Het lichaam heeft tijd nodig om aan deze nieuwe activiteit te wennen. Het doel is niet om enorme spierballen te kweken, maar om sterker en strakker te worden.

Voorzichtige opbouw bij cardiotraining

Ook bij cardiotraining is een voorzichtige opbouw essentieel. Als je niet gewend bent aan lichaamsbeweging, kan een eenvoudige wandeling al voldoende zijn. Begin rustig en bouw langzaam op. Het is niet de bedoeling om meteen een marathon te lopen of je aan te sluiten bij een wielerclub. En vergeet niet: te veel sporten zonder voldoende eiwitinname kan juist spierafbraak veroorzaken. Na een stevige cardiotraining kan een eiwitrijke shake helpen om spierafbraak te voorkomen.

Luister naar je lichaam en vraag raad

Het is cruciaal om naar je lichaam te luisteren en jezelf niet te forceren. Als je niet weet hoe je moet beginnen, aarzel dan niet om professionele hulp in te roepen, vooral als je al klachten hebt zoals een zwakke rug. Verkeerde bewegingen kunnen blessures veroorzaken en al je inspanningen tenietdoen. En als sporten echt niet jouw ding is of als je weinig tijd hebt, overweeg dan alternatieven zoals de Power Plate, waarmee je in korte tijd al je spiergroepen kan trainen.

Kies voor gezonde voedingssupplementen

Voor extra ondersteuning bij spieropbouw en herstel na training, kan het gebruik van eiwitshakes en aangepaste supplementen eiwitten een goede keuze zijn. Zij kunnen extra helpen bij het behalen van je fitness-en/of gezondheidsdoelen. De shake ‘Goodstuff’ van Elodie Ouedraogo x RainParma is hiervoor de perfecte aanvulling, zeker na een intense cardio-inspanning.

Belangrijk: Neem geen risico’s

Het is belangrijk om geen risico’s te nemen als het gaat om je gezondheid. Als je niet zeker weet hoe je moet beginnen of als je al klachten hebt, raadpleeg dan altijd een professional voordat je begint met een nieuw trainingsprogramma. Zo voorkom je blessures en zorg je ervoor dat je op een veilige en effectieve manier aan je gezondheidsdoelen kunt werken.

Raad van een professional? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Alex

Stralend fit naar de zomer met Corporella?

Stuur een mail naar info@corporella

Een persoonlijk gesprek, inclusief meting en bepalen van lichaamssamenstelling? 

Afspraak in LIER, 03 488 02 74 , Antwerpsesteenweg 212

Afspraak in MECHELEN, 015 43 33 64, Guldenstraat 27

Met gezonde groeten,

Greet, Alex, Vanessa, Tijs, Frauke, Eef, Lynn, Marian, Charlotte.

Laat de zomer maar komen!