Sushi van groenten

Benodigdheden voor 1 persoon:

  • 100g avocado
  • 100g tomaten
  • 50 g komkommer
  • noribladen
  • sla

Bereidingswijze

Snijd de tomaat in kwarten en haal de pitten er uit. Snijd daarna de tomaat in kleine stukjes. Plet de avocado tot guacamole. Roer de tomatenstukjes onder de guacamole en voeg zout toe naar eigen smaak. Neem vervolgens de komkommer en snijd deze in repen.

Nu kan het beleggen beginnen. Ik vond het makkelijker om de noribladen op voorhand te snijden, omdat de avocado uit zo’n grote rol er makkelijk uit ging. Dus ik sneed de nori in repen van ongeveer 5cm. Smeer het avocadomengsel over de nori, maar blijf ongeveer 3 cm van de korte randen. Leg daarna 1 à 2 reepjes komkommer in het midden. Daarna kan je de nori rollen tot sushi.
Leg de sushi op een bedje van sla en eventuele overschotten van je groenten.

Smakelijk,

Jolien

PS: Doe jij ook mee met de FLeurig Licht en Fit Challenge? Niet twijfelen! Ik ben nu al 10 kg afgevallen met het Balance Program van RainPharma en de beste begeleiding van mijn lief en mijn schoonmama 😊 Ik voel me energieker en zelfzekerder. Heel dankbaar voor deze broodnodige begeleiding.