Veggie ovenschotel.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 100g venkel
  • 100g tomaat
  • 70g ui
  • 50 g spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • cayennepeper
  • komijn
  • gedroogde dille
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Maak de venkel schoon en snij hem in repen. Pel en snipper de ui en het teentje knoflook. Doe deze ingrediënten in een ovenschotel en strooi er de komijn, cayennepeper en dille over. Sprenkel er olijfolie over en hussel alle groenten door elkaar. Zet 20 minuten in de oven.

Ondertussen snijd je de tomaat in partjes en spoel je de spinazie. Je kan er voor kiezen om de spinazie eerst in de pan te stoven of je doet het meteen in de ovenschotel.

Na 20 minuten voeg je de spinazie en tomaat bij de ovenschotel. Voeg er nog peper en zout bij. Zet nogmaals 15 minuten in de oven.

Dit gerecht heb ik gebaseerd op een recept dat ik vond bij Libelle. In de verzilveringsfase kan je zeker het originele gerecht gebruiken waarbij je dan mozarella en zoete aardappel kan toevoegen.

Eet smakelijk,

Jolien