Tartaar van rund

Ingrediënten

½ eetlepel olijfolie
100 g kwaliteitsrundsvlees
1 theelepel kappertjes
1 theelepel sojasaus
½ eetlepel mosterd
½ sjalot
¼ rode ajuin
peper en zout

Bereiding

Snij het vlees gelijkmatig fijn. Zorg dat de structuur van het vlees nog zichtbaar is.
Snij de sjalot zo fijn mogelijk en meng onder het rundsvlees samen met de kappertjes.
Voeg de olijfolie toe.
Breng op smaak met sojasaus, mosterd, peper en zout.
Serveer met groene sla en ringen van rode ajuin.

TIP: Sla is een onbeperkt product. Er zit maar 0,4 gram koolhydraten in sla. Dus als je een kilogram sla zou eten, heb je nog maar 4 gram aan koolhydraten binnen. Maar wie eet er nu een kilogram sla …

Bron: Receptenboekje RainPharma
Benne Bastin, kok
Foodlab Benne