Van gezonde uitdagingen tot me-time douchemomenten: Het verhaal van Marian.

Tijdens de uitdagende periode van de coronapandemie lanceerde Corporella voor het eerst een groepsuitdaging, genaamd Challenge 4 Fun. Het was een challenge waarin samen met de teamleden en patiënten persoonlijke doelen werden gesteld en ondersteuning werd gevonden bij mekaar. Mijn persoonlijke uitdaging tijdens deze challenge was om minder te snoepen. Dankzij het volgen van het Smart Nutrition Project is me dat uitstekend gelukt. Bovendien ben ik erin geslaagd om enkele kilo’s te verliezen. Door dit programma heb ik bovendien geleerd bewuster te eten en kan ik mijn gewicht goed onder controle houden.

Douchemomenten als wellness ritueel

Voor mij is het nemen van een douche een echt wellnessmoment geworden. Wat vroeger gewoon wassen was, is nu douchen met hoofdletter D. Mijn favoriete geur is Skin Wash Pine. Een ander favoriet product van mij is de After Oil. Normaal gesproken ben ik niet zo’n fan van smeren, maar met deze olie voor onder de douche bespaar ik veel tijd en krijg ik meteen een zijdezachte huid. Ik noem After Oil mijn ‘lui’ product.

After Oil: mijn lui product voor onder de douche.

Douche als me-time moment

Tijdens vakanties ga ik graag op pad met een groep. Maar wanneer ik behoefte heb aan wat tijd voor mezelf, omdat het soms druk kan zijn in zo’n groep, zie ik de douche als een moment van me-time. Heerlijk genieten van de fijne texturen en de heerlijke geuren brengt dan instant ontspanning.

Handverzorging als prioriteit

Tijdens de coronaperiode moesten we onze handen nog vaker wassen dan normaal. Voorheen gebruikte ik tijdens huisbezoeken de zeep van de patiënt. Maar dat veranderde tijdens de pandemie, en nu neem ik altijd mijn eigen Skin Wash mee. Dit heeft ervoor gezorgd dat mijn handen, die ik als kinesitherapeut vaak nodig heb, er relatief ongeschonden uit zijn gekomen. Als ik toch last had van heel droge handen die neiging hadden om open te liggen, kon ik dit goed tegengaan door voor het slapengaan de gevoelige plekken in te smeren met Recovery Wax.

Handige verzorging voor onderweg

Nog steeds neem ik mijn eigen Skin Wash mee in het handige 100 ml formaat, dat makkelijk in mijn organizer van de koffer past. Er is echter één uitdaging: alle geuren ruiken zo heerlijk dat ik moeite heb met kiezen welke ik meeneem op mijn toer. Het is iedere dag weer een leuk dilemma. Na mijn huisbezoeken smeer ik mijn handen dan telkens in met de Exceptional Hand en Nail Cream. Zo kan ik met zachte handen naar de volgende patiënt gaan.

Marian

Ben je immobiel en kan je niet naar de praktijk komen? Dan verplaats ik me graag naar jou. Wist je dat ik gespecialiseerd ben in Dry Needling? Daarvoor help ik je graag in de praktijk in Lier op de Antwerpsesteenweg 212.

Voor afspraken kan je hier terecht: 03 488 02 74 of [email protected]