Voor je het weet ben je een wielertoerist. 

Ik kan niet koken.

Ik koop liever kant en klare maaltijden.

Lekker makkelijk. 

Koken is echt niet moeilijk. Iedereen kan het leren. 
 
Hoe start je hiermee als je bijna nooit gekookt hebt? Ik zou je kant en klare recepten kunnen  bezorgen. Ik kook en experimenteer heel graag maar ik schrijf geen kookboeken. Bovendien is het een leerproces waarbij je zelf op ontdekking moet gaan. Ga zelf eens op zoek. Typ in de zoekbalk van Google twee soorten groenten in. Je zal duizenden voorstellen van gerechten vinden. Voor je het weet heb je een ton aan inspiratie. 
 
Ga in een kookboek op zoek naar een recept waar bijvoorbeeld maar 4 ingrediënten in zitten. Nu ga je stap voor stap te werk. Het boodschappenlijstje is kort, dat is al makkelijk. Koop wel producten van een goede kwaliteit. Vooral wat groenten betreft is het belangrijk dat ze kraakvers zijn. Wortelen met verkleurd loof of een verrimpelde paprika nodigen niet echt uit om een lekkere maaltijd op tafel te toveren. 

Stap voor stap

Nu volg je letterlijk stap voor stap het recept. Ga niet weg uit je keuken. Blijf bij je aanrecht, of het loopt mis. In het begin zal je er misschien tegen op zien. Maak dan een dubbele portie. Dan hoef je de dag nadien je maaltijd maar op te warmen. Beter is natuurlijk dat je iedere dag vers eten kan maken. Van zodra je wat geëxperimenteerd hebt, zal je hier veel handiger in worden. Door iets beter te kunnen, zal je het op de duur ook liever doen en kan je zonder nadenken de heerlijkste gerechten klaar maken. 


Het is hetzelfde als fietsen. Niemand kan dit van de eerste keer en het gebeurt met veel vallen en opstaan. Maar eens je het kan hoef je niet meer na te denken over waar je je voeten moet zetten en hoe je je evenwicht kan bewaren. En voor je het weet ben je een wielertoerist. 

TIP

Maak het niet te ingewikkeld.

Begin met een recept met een minimum aan ingrediënten. 

Boeken die ik aanraad waar ingrediënten  met weinig geraffineerde koolhydraten worden gebruikt en recepten die snel en simpel zijn om klaar te maken:
 
Pascale Naessens: ‘ Nog eenvoudiger ’
Sandra Bekkari:’ Fast Food ‘ 

Ken je ons ‘Mooi’ kookboek? Gerechten die je ook tijdens het Balance Program kan gebruiken. Heerlijk lekker met een culinaire toets.

Heb jij een boek dat je kan aanraden?

Typ het dan maar hier onder in de reacties. Alle inspiratie is welkom.

Greet