Witloof met ham in de oven 

Ingrediënten voor 2 personen

3 stronkjes witloof

6 sneden gedroogde ham

1 (kleine) bloemkool

1 blok Pecorino

Peper

Zout

Gemalen nootmuskaat

Bereiding

Warm de oven voor op 180°. Snijd het ‘poepje’ van het witloof en haal de bittere kern eruit met het puntje van je mes. Stoom de witloofstronkjes beetgaar. Snijd de bloemkool in stukjes en kook deze gaar. Als de bloemkool gaar is, giet je ze af maar houd een deel van het kookvocht bij. Rasp een deel van de Pecorino om te gebruiken om te gratineren. De rest snijd je in blokjes. Mix de bloemkool samen met de Pecorino glad, voeg kookvocht toe tot je een dikke saus bekomt. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. 

Rol elk stronkje witloof in een sneetje gedroogde ham. Schik alle rolletjes in een ovenschaal en overgiet met de bloemkoolkaassaus. Bestrooi met de gemalen Pecorino. Zet in de oven tot wanneer het witloof volledig gaar is. De laatste 5 minuten zet je de gril van de oven aan.

Smakelijk, Vanessa

Mogen er bij jou ook een paar of veel kilootjes af? Kan je een reset gebruiken? Heb je nood aan energie? Heb je een doffe huid? Wil je beter slapen? … Boek dan snel je gesprek en we bekijken samen wat we voor jou kunnen betekenen, welk RainPharma voedingsprogramma voor jou geschikt is en gaan samen aan de slag. Je kan voor het RainPharma Dieet terecht bij Greet in Lier, bij Tijs in Mechelen, bij Vanessa in Lier en Mechelen. 

Boek je gesprek via [email protected] , [email protected] of [email protected]

Voor Lier: bel 03 488 02 74, Antwerpsesteenweg 212

Voor Mechelen: bel 015 43 33 64, Guldenstraat 27