Het verhaal van Tijs: Van eerste stapjes tot marathonheld.

De eerste stapjes: Een geboren loper.

Tijs’ reis begon met zijn eerste wankelende stapjes als baby. Hij volgde destijds zijn broers om pas te stappen op 18 maanden oud. Het is te zeggen, dit was niet stappen maar lopen.  Als ouder stonden wij er steeds van versteld hoe snel hij was. Tijs leek geboren te zijn om te rennen.

Tijs heeft altijd graag gelopen, maar had geen enkele ambitie om deel te nemen aan wedstrijden, dit tot grote frustratie van zijn trainers op de atletiekclub. Hij beperkte zich graag tot de Natuurlopen en de Lierse Pallieterjogging. Lopen was en is nog steeds voor hem een hobby of gewoon een reden om buiten te zijn

De marathon: Een uitdaging in de polders.

Afgelopen zaterdag stond Tijs dan toch aan de startlijn van zijn eerste marathon, welk hem langs de polders van Kruibeke zou voeren. Kenners wisten ons te zeggen dat de marathon van Kruibeke een uitdagend parcours is wat ook is gebleken. Wind op kop, modderige paden, kletsnatte voeten, steile dijken waren belangrijke obstakels die hij zou tegenkomen tijdens de 42 kilometer lange race. Maar voor Tijs was het gans het parcours tanden bloot. Al kan het enthousiasme van zijn supportersclub er misschien ook wel voor iets tussen zitten! Tijs’ vastberadenheid en doorzettingsvermogen waren bewonderenswaardig. Ondanks de uitdagende omstandigheden bleef hij rustig doorgaan tot hij als 6de van de groep lopers over de finish ging in een tijd van 3″11″.

Optimaal Voorbereid.

Tijs had zich grondig voorbereid op zijn marathonavontuur. Niet alleen had hij intensief getraind, maar hij had ook zijn voeding en voedingssupplementen zorgvuldig afgestemd op zijn behoeften. Waar hij normaal gesproken genoot van een Milk Chocolate Shake voor kortere afstanden, koos hij dit keer voor GOODstuff, geïnspireerd door niemand minder dan Elodie Ouédraogo, voor een optimale recuperatie na een lange afstand.

Een familievirus? 

Alex liep op z’n 30ste en 40ste een marathon, broer Toon enkele jaren geleden ook omdat hij zich verveelde tijdens corona en niet kon basketten. Broer Pim loopt volgende maand in Parijs zijn eerste marathon. Misschien zit er toch ook wel een marathonvirus in het Ballyn-bloed

Ik schreef er toen ook een blog over:

Advies van onze Marathonheld.

Met zijn eerste stapjes als baby zette Tijs de toon voor een leven vol beweging en avontuur, resulterend in zijn indrukwekkende prestatie als onze marathonheld. Zo natuurlijk mogelijk eten, aanvullen met supplementen en eiwitshakes, voldoende slapen, stresscontrole waren de basiselementen voor Tijs z’n topprestatie.  

Heb jij ook plannen voor een sportieve prestatie of ben je van plan om te starten met sporten? Tijs kan je misschien helpen met inspiratie en waardevolle adviezen. 

Tijs is bereikbaar in Mechelen in de Guldenstraat 27

015 43 33 63

[email protected]

Ben je geblesseerd? Dan kan Alex je helpen in de praktijk in Lier, Antwerpsesteenweg 212

03 488 02 74 

[email protected]

Trotse papa