Ook mannen houden van rituelen en schoonheidszorgen.

Vind jij schoonheidszorgen essentieel?

Het afgelopen jaar hebben we filmpjes gemaakt, advies gegeven via zoomsessies, online workshops georganiseerd en producten aan huis geleverd. Bovendien is onze telefoonrekening de hoogte in geschoten dankzij de massa telefoontjes die we gedaan hebben om jou op die manier zo goed mogelijk te adviseren over je producten hoe jij bij jou thuis in de badkamer een eigen wellness moment kan creëren. 

Schoonheidszorgen werden het afgelopen jaar bestempeld als ‘niet-essentieel’ terwijl onze producten dat dan weer wel waren. Maar liefst 7 maanden mochten we geen behandelingen meer uitvoeren. Dat was lang, té lang. Niet alleen wij maar ook jij hebt dit duidelijk heel erg gemist. Dat merken we nu telkens aan de ontspannen gezichten die van de trap komen na een verzorging in één van onze cabines en vooral aan de dankbaarheid die na een behandeling wordt uitgesproken. 

Hoeveel filmpjes we ook gemaakt hebben en hoeveel advies we ook telefonisch, digitaal of live gegeven hebben, een verzorging door iemand anders uitgevoerd is en blijft meer heilzaam dan jezelf verzorgen. Je mag nog alle perfecte producten in huis hebben, zelf het volledige ritueel van een gelaatsverzorging toepassen is niet te vergelijken met de behandeling die je ondergaat in het schoonheidssalon. Een andere omgeving, rustgevende  muziek op de achtergrond, de geuren die dampen uit de diffuser en de magische handen van de schoonheidsspecialiste, … Het brengt je in een geheel andere sfeer dan wanneer je thuis in je badkamer zit, een ritueel probeert uit te voeren terwijl je kinderen in bad zitten, ondertussen het eten op het vuur staat te pruttelen en weet dat je dadelijk nog moet strijken. Als je vraagt aan je partner om je pijnlijke voeten te masseren en hij of zij zit ondertussen naar het voetbal of naar een favoriete serie te kijken, kan ik me voorstellen dat je je niet bepaald in een wellness moment bevindt.

100% me-time

Als ik jarig ben, trakteer ik mezelf gewoonlijk op een dagje écht voor mezelf. Dat betekent dat ik vrijaf neem en naar een saunacomplex ga waar ik me gans de dag onderdompel in de weldaad van de hete dampen van de sauna, van het ene dompelbad naar het andere kuier, geniet van een gezonde lunch en de tijd tussenin doorbreng met een goed boek. Ik profiteer er dan ook van om een lichaamsmassage te boeken met het oog op zo geheel ontspannen naar huis te kunnen keren en de dag te eindigen met mijn gezin aan de feestdis. In het beste geval moet ik dan ook niet zelf koken …

Ik kan daar enorm van genieten, maar er zijn al spelbrekers geweest. Een lieve dame komt mij halen voor een massage. Een prachtige ruimte, heel gezellig ingericht met een zacht muziekje op de achtergrond en een paar stevige handen die mij masseren. Maar in de ruimte ernaast zitten een paar schoonheidsspecialisten, tijdens de lunch, hun wilde weekendverhalen uit de doeken te doen. Ik kon er helemaal mee van genieten hoe ze zich geamuseerd hadden. De ene schaterlach na de andere volgde mekaar op. Ik aanhoor normaal gezien heel graag dergelijke verhalen, maar als je op een massagetafel ligt is dit echt wel het laatste wat je wil. Hoe goed die dame ook masseerde, de beleving was er niet en de ontspanning bleef uit. 

Een aantal jaar geleden kreeg ik een cadeaubon voor een gelaatsverzorging in een instituut. Er werd een uur voorzien en ik keek er heel erg naar uit. Zonder één vraag te stellen kreeg ik een snelle reiniging van de huid en voor ik het wist lag er al een masker op mijn gelaat dat een afschuwelijke geur had. Bovendien begon de dame in kwestie ondertussen de  boel op te ruimen. Volgens mij had ze de afwas van een hele week opgespaard. Ik ben nog nooit zo blij geweest dat een masker van mijn gezicht werd gehaald. Toen ze mijn gelaat begon te masseren is ze drie keer naar de telefoon geroepen en kwam er bovenop een klant in de winkel die ze moest bedienen. Toen ze aan die klant vroeg hoe het met de kinderen was, wist ik dat mijn  massage eraan was. Ik ben nog nooit zo opgedraaid geweest van een gelaatsverzorging. Bovendien zag mijn gezicht nadien zo rood dat het leek alsof ik een ganse dag had liggen bakken in de zon. Ik heb nu eenmaal een heel gevoelige huid maar ik had niet de kans gekregen om haar dat te vertellen. 

Dat doet mij denken aan die keer dat ik, weer met een cadeaubon, bij iemand langs mocht voor een gelaatsverzorging. Toen ik vertelde dat ik een overgevoelige huid had en snel kon reageren was haar antwoord meteen dat ik mij geen zorgen moest maken omdat ze enkel met hypoallergene producten werkte. Er werden geen verdere vragen gesteld en voor ik het wist was de behandeling al bezig. ‘Geniet nu maar, ik weet wat ik doe’. Tijdens de behandeling werd ik al een prikkelend gevoel gewaar, maar ‘dat was normaal’. Ik heb letterlijk 2 weken met een huiduitslag rond gelopen die ik nooit eerder had en ben nooit meer naar een schoonheidsspecialiste geweest.

Algemeen welzijn

Kom je bij ons langs voor een verzorging, is deze tijd wél volledig voor jou gereserveerd. Alle aandacht gaat naar jou. Het is meer dan maar wat producten opsmeren, dat doe je thuis al. Bovendien dient een verzorging laten uit voeren door iemand anders om je beter te laten voelen of om je op te krikken of wat dan ook. Wij willen er een beleving van maken waar je nog lang kan van nagenieten. Het gaat niet alleen over het verbeteren van een kwaaltje of verzorging van je lichaam, wij streven bovenal naar een algemeen welzijn.

Kom je voor een voetverzorging  en is net die pijnlijke likdoorn verwijderd, ben je ongetwijfeld blij dat je nadien nog even een goedmakertje krijgt door je voeten nog in te smeren. Worden je benen onthaard en heb je op je tanden moeten bijten, zal de deugddoende streling nadien met de kalmerende olie zeer welkom zijn. Kom je voor een manicure en hou je van gelakte nageltjes, kan je er nog dagenlang van nagenieten. Zelf kan je die nagels toch nooit zo goed lakken. Kom je voor een massage, geniet je ongetwijfeld ook van het ontspannende muziekje en de olie die voor jou wordt voorverwarmd. Een heel andere ervaring dan wanneer de kinesist even je nek losmaakt of fricties geeft op een ontstoken pees. Euhm … geen slecht woord over onze kinesisten hé!

Kom je voor een gelaatsverzorging laten we je letterlijk en figuurlijk nooit los tijdens jouw gekozen behandeling. Het is jouw moment, echt me-time. Aan het begin van de sessie kan je aangeven dat je langskomt voor ontspanning of voor meer advies. Wil je tijdens de  behandeling informatie, of liever nadien een gesprek over hoe we je nog meer kunnen helpen? Aan jou de keuze. Voor we de behandeling starten, vragen we je wat jouw doel is. Heb je ontspanning nodig of zoek je net naar meer energie? Heb je andere noden of vragen? Het kan allemaal. Zo kunnen wij ook onze maskertjes op maat veel beter op jou gemoed en wensen afstemmen. Terwijl een zelf gemaakt maskertje op je gelaat ligt, kies jij voor een massage van je nek, handen of voeten. Onze specialiste helpt je mee te ontspannen tot het laatste moment. 

Huidkuren

Mensen die al langer bij ons komen, weten dat speciale verzorging echt ons ding is. Heb je een probleemhuid, gevoelige huid, allergieën, acne of weet je niet hoe je je huid het best verzorgt? Naast de op maat gemaakte maskers tijdens jouw verzorging, krijg je extra gericht advies er bovenop. Kom je voor de eerste keer langs, beginnen we met een ontspannend voetbad en –scrub terwijl jij kan aangeven waar jou problemen zitten. Niet alleen de verzorging van je huid is belangrijk. Ook jouw leefstijl is bepalend voor een goede huidconditie. Soms gaan we verder en wordt je doorverwezen naar onze huidtherapeute. We gaan dan samen op zoek naar waar we kunnen bijsturen voor een gezonde uitstraling. 

Wij streven niet alleen naar jouw welzijn, ook zorgen wij ervoor dat wij onze behandelingen uitvoeren in een veilige omgeving. Ruimtes verluchten, tafel ontsmetten,  hygiënische maatregelen, alle handdoeken vliegen in de was en tijdens een gelaatsverzorging of massage dragen onze schoonheidsspecialisten steevast een FFP2 masker. Ook onze productkeuze is stevig onder de loep genomen. Natuurlijke ingrediënten, ecologisch verantwoord, kwaliteit, werkzame stoffen, no nasties, wetenschappelijk onderbouwd, lekkere geuren, aangename textuur, eerlijke producten, … We vinden het allemaal terug in ons huismerk RainPharma waar we nu al 11 jaar mee samenwerken .

Mannen en gelaatsverzorging

Het is een lange weg geweest maar we zijn toch verheugd dat meer en meer mannen bij ons over de vloer komen voor de aankoop van hun verzorgingslijn of voor een gelaatsverzorging. Ook mijn eigen vader gebruikt al jaren zijn  dag- en nachtcrème. Eerst onder lichte dwang van mij maar door het aantal complimentjes dat hij krijgt, behoort zijn dagelijkse verzorging tot een ritueel waar hij niet meer moet bij nadenken. Hij stoeft ook graag bij zijn dermatoloog met die ‘goei cremmekes van mijn dochter’, die hij dan meeneemt naar zijn consultatie ter goedkeuring. Wie mijn vader kent, kan alleen maar beamen dat hij er geen 80 uitziet en daar is hij heel trots op.

Tijs is mister allergie nummer 1 en kan zijn dagelijkse rituelen niet missen. Ons ander jongens zijn ook al jaren gewoon om hun huid te verzorgen. Het startte ooit om dat ze last hadden van acne en hier zo snel mogelijk wilden vanaf geraken. Maar nu is het een ingebakken gewoonte geworden. Alex heeft ondertussen ook het licht gezien en heeft dankzij Ellen geleerd hoe hij als leek er moest aan beginnen. De dagelijkse gewoonte zit er nog niet in, maar iedere keer als hij het volledige A tot F stappenplan doorlopen heeft, komt hij vragen of er mij niets opvalt. Dus toch wel een ijdeltuit 🤭 Maar wat mij heel blij maakt is dat het filmpje van Alex en Tijs meerdere mannen heeft geïnspireerd. Bravo ook aan de dames die hun mannen lichtjes geforceerd hebben om te kijken naar de les die ze kregen van juf Ellen.

Klik HIER als je de filmpjes ook wil laten zien aan je man😉

Wil je nog een stapje verder gaan? Boek gewoon een afspraak voor hem. Binnenkort is het vaderdag. Als dat geen leuk geschenk is!

Afspraken maak je hier : bel 03 488 02 74 of mail naar [email protected]

Waarom heeft RainPharma geen mannenlijn?

Alle producten van RainPharma zijn unisex, zij zijn dus zowel voor mannen als voor vrouwen geschikt. Maar hoe kan dat nu? Het doel van een product voor een man of een vrouw is hetzelfde. Een reiniger moet goed kunnen reinigen, een dagcrème moet ons gelaat voeden en beschermen tegen invloeden van buitenaf, een shampoo zorgt ervoor dat je haar proper wordt. Het zijn allemaal producten die zowel voor een man als voor een vrouw moeten kunnen werken.

Er zijn producten van RainPharma die een dubbele functie hebben. Zo kunnen mannen de reiniger Dedicated Facewash ook gebruiken om zich te scheren en werkt de Elementary Toning Mist naast het afsluiten van het reinigingsritueel ook ideaal als aftershave. Nadien kan de man ook kiezen uit één van onze dagcrèmes die het beste bij zijn huid past. Ook mannen kunnen net als vrouwen een droge, vette of gevoelige huid hebben.

Bij veel merken wordt er voor de mannenlijn een synthetische mannelijke geur aan het product toegevoegd. Dat is een belangrijk verschil. De producten van RainPharma zijn heel neutraal en de geuren die er in zitten zijn afkomstig van essentiële oliën, bloemenwaters en dergelijke.

Het begint met een douchegel

Kent je man nog niets van de RainPharma producten en zou je hem toch graag overtuigen?  Dan is een Skin Wash een makkelijke instapper. Iedereen wil graag een gezonde huid, daarom kiezen wij voor een plantaardige douchegel waarvan ook de geur afkomstig is van bloemen, planten, kruiden en andere natuurlijke producten. 
Je hebt keuze genoeg, van een milde geurloze douchegel zoals de Zero Tolerance tot de intense geuren uit het assortiment van de Aromatherapy Essentials. Je kan ook nog kiezen voor pure luxe, Bonjour en Bonsoir douchegel. Iedere persoon, man of vrouw, vindt wel een geur die bij hem of haar past. 

Bij deze geven we je graag meer tips. We merken dat mannen graag naar houtige en kruidige geuren gaan zoals bijvoorbeeld Cederhout, Frankincense, Pine, Eucalyptus en Black Pepper. Vrouwen verkiezen eerder florale en frisse geuren zoals Geranium, Mandarijn, Lavendel en Patchouli. Lemongrass is dan weer onze topper voor zowel mannen als vrouwen. Niet iedereen is fan van dezelfde geuren. Geuren zijn persoonlijk en roepen emoties. Geuren kunnen niet alleen gevoelens uitlokken, ze hebben ook effect op onze gemoedstoestand én hebben zelfs invloed op lichamelijke klachten.

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Kom dan zeker eens langs bij ons in de winkel, daar kan je steeds alle producten en geuren ruiken en testen! 

Meer weten over geuren en hun effecten? 
Lees dan HIER verder