Nancy volgde het Balance Program van RainPharma. Ze voelt zich nu een 10 op 10!

In de zomer van 2022 zat Nancy onverwacht thuis en dacht ze te genieten van die periode, maar het tegendeel was waar. Nancy begon bij wijze van spreken haar miserie weg te eten en voelde zich erg ongemakkelijk. Op een gegeven moment keek ze in de spiegel en realiseerde ze zich dat ze van haar cellulitis af wilde. Nancy is al jaren klant bij Corporella en ontdekte op onze website dat we een specifieke cellulitisbehandeling aanboden. Ze maakte een afspraak bij Greet, maar besliste uiteindelijk om het Balance Program van RainPharma te starten. Nancy werd verder opgevolgd door Tijs en verloor 24 kilogram!

Nancy: “Tijdens mijn eerste afspraak vertelde ik mijn verhaal aan Greet. Ze stelde me voor om eerst het Balance Program van RainPharma te proberen. Er speelden namelijk wel meer zaken, én het zou niet alleen gewichtsverlies bevorderen, maar ook mijn cellulitis aanpakken. Ze benadrukte ook dat de cellulitisbehandeling minder resultaat zou geven zonder aanpassing van mijn eetpatroon. Het was een grote kost die ik zelfs zou kunnen uitsparen ten voordele van mijn algemene gezondheid. Dit bracht me even aan het twijfelen, maar uiteindelijk besloot ik haar advies op te volgen. Alhoewel eerlijk gezegd, ik was toch nog sceptisch tegenover het Balance Program.

Greet: Bij Corporella ontvangen we vaak mensen voor een cellulitisbehandeling-intake. Endermologie wordt vaak gezien als een zuivere schoonheidsbehandeling, waarbij men denkt dat je simpelweg op de behandeltafel hoeft te liggen en dat de behandelaar, zonder enige inspanning van jouw kant, de perfecte lichaamsvorm kan creëren. Hoewel endermologie een geweldige techniek is, is het belangrijk om je te realiseren dat extra inspanningen op het gebied van voeding en beweging uiteindelijk tot veel betere resultaten leiden. Persoonlijk ben ik geen voorstander van pure cosmetische behandelingen in de enge zin van het woord. Bij Corporella streven we altijd naar de meest effectieve aanpak en gaan we voor een holistische benadering. Voor Nancy bleek het RainPharma Balance Program de ideale start voor een gezonde levensstijl. Het is bovendien zo dat ik sindsdien geen klachten meer heb gehoord over haar cellulitis 😉”

Gestart met het Smart Nutrition Program. 

Nancy: Ik koos voor het Smart Nutrition Program omdat ik binnenkort op vakantie ging. Veel mensen waren verbaasd dat ik ervoor koos om voor mijn vakantie te beginnen met een gezond voedingspatroon, maar ik besefte dat er altijd wel een reden zou zijn om niet te starten. Het idee van ‘nu of nooit’ speelde in mijn gedachten, en ik voelde me er klaar voor. Dus begon ik eraan, en na slechts 14 dagen was ik al 4 kilogram kwijt.”

Na 2 weken kwam Nancy terug met een schitterend resultaat. Daar Nancy meteen daarna op reis vertrok, was er toch wel angst over wat er met haar bekomen resultaat zou gebeuren. Ik geef altijd het advies om te genieten! Reizen en strikt diëten gaan niet samen. Wat je wel kan doen is enkele van de belangrijkste regels toe te passen zonder te vergeten te genieten van het lekkers, van je gezelschap én de leuke momenten die daar mee gepaard gaan. 

Nancy: Greet stelde me gerust. Ik moest beloven dat ik zou genieten. En wat heb ik dat gedaan! Ik heb ontdekt dat genieten niet samenhangt met het eten van veel koolhydraten zoals frieten en brood, vettig eten of het drinken van alcohol. Ik heb geleerd om te focussen op groenten, waar ik ongelofelijk mee kan variëren. En ja, ik heb wel af en toe een glaasje wijn gedronken. De afspraak met Greet was om mijn gewicht tijdens de vakantie stabiel te kunnen houden. Bij de volgende meting bleek ik 500 gram afgevallen te zijn in vet.”

Toen is de knop echt volledig omgedraaid. 

Nancy heeft na haar reis nog 1 maand Smart Nutrition Program gevolgd, maar had een extra boost nodig. Daarom is ze toen vol overgave begonnen aan het Balance Program van RainPharma.

Nancy: “Ik ben hier keihard ingevlogen. Niet alleen in het volgen van het traject zelf maar ook in het opzoekwerk. Wat is gezonde voeding eigenlijk?  Wat kan ik eventueel als vervanging nemen voor mijn slechte eetgewoonten van voorheen? Ik was bijvoorbeeld een echte broodeter. Voor mij was brood laten dan ook een uitdaging omdat ik er dol op was én omdat het een dagelijkse gewoonte was.  Uiteindelijk heb ik dit helemaal kunnen laten.”

Mijn relatie met voeding is compleet veranderd. 

“Er zijn zo veel lekkere zaken ter vervanging van brood! Bijvoorbeeld in het kookboek MOOI staat een recept om crackers te maken op basis van zaadjes en dat is echt fantastisch! Ik ben beginnen experimenteren met extra smaken toe te voegen zoals zout en kruiden, een dipje met hummus. Dit gaf aan mijn zadenbroodje een andere smaak of pittig effect. Hierdoor heb ik niet meer de behoefte om naar brood te grijpen. Ik ga niet zeggen dat ik nu nooit meer een sneetje brood of pistolet eet maar dat is echt een uitzondering. Ik heb geleerd dat je met de juiste alternatieven, zoals volkoren of zelfgemaakt brood met speltmeel en zaden, en vooral door te experimenteren kunt genieten van gezond eten. Het belangrijkste is om te blijven zoeken en proberen.”

“Ik heb gewoon de klik gemaakt en besefte snel dat eten ook gezellig kan zijn met gezonde dingen. Ik maak nu zelf chips van pastinaak, zoete aardappel, aubergine, courgette en raapjes. De groenten fijn raspen en bakken in de oven. Ik maak dit graag als er bezoek komt. Er is niemand die vraagt wat dat is. Iedereen eet dat gewoon mee op en zeggen ook dat ze het zo lekker vinden.”

“Ik maak graag slaatjes en liefst niet te traditioneel. Kervel, rucola, radijsjes, selder, veldsla, Romeinse sla zijn een vast waarde. Ik meng oneindig. Er is zo veel variatie mogelijk!”

“Voor gezonde crackers gebruik ik nu kikkererwten. Ik laat ze goed uitlekken en vervolgens leg ik ze in de oven. Bestrooien met kurkuma en curry. Goed mengen en dan op 150 graden laten grillen. Overheerlijk!”

“Je kan van een ei, zoals de meesten doen, een paardenoog maken maar je kan er zo veel meer mee! Ik maak dat bijvoorbeeld in de oven klaar. Daar was ik vroeger nooit opgekomen. Ook dat heb ik dus allemaal geleerd tijdens het volgen van het Balance Program.

”Niet alleen het kookboek MOOI is een goede leidraad om wat alternatieven te zoeken.  Ik vind het ook wel leuk om jullie op Instagram te volgen en nieuwe recepten te ontdekken. 

“Nu ik dat hier allemaal vertel, willen we samen een kookprogramma beginnen?”  😁

Zijn je huisgenoten blij met je nieuwe manier van koken en eten?

Mijn gezin eet hetzelfde als ik. We hebben samen plezier in het ontdekken van nieuwe gerechten en mogelijkheden. Mijn zoon is 22 jaar en vind alles superlekker! Hij kijkt er zelfs naar uit. Het gaat gewoon om het principe dat gezonde voeding niet alleen sla en tomaten zijn! Gezonde voeding is echt lekker. Trouwens, mijn man is door deze nieuwe gezonde levensstijl ook per ongeluk wat kilootjes kwijt. ☺️ 

Op restaurant

“Gezond eten vind je overal maar je moet het durven vragen. Op restaurant krijg je steevast de vraag of er frietjes of kroketten bij mogen? Ik vraag als alternatief een extra portie groenten. Je moet het gewoon durven in plaats van toch die frietjes te kiezen”

De RainPharma Shakes tijdens het programma.

“Voor mij zijn de shakes een waardevolle aanvulling. Ik beschouw ze als supplementen die me helpen om mijn voedingsbehoeften aan te vullen. De shakes dienen ter ondersteuning. Dit moet ik vaak uitleggen aan mensen om me heen die shakes zien als een volledige vervanging van maaltijden, terwijl dat niet het geval is. Als iemand voor een week supplementen neemt (zoals vitamines), worden daar geen vragen over gesteld. Maar zodra ze zien dat je een shake drinkt, denken ze: “Wat doe jij nu?” Het wordt nog steeds te veel gezien als een volledige vervanging, maar ik weet nu dat dit juist niet is!”

Meer energie, meer beweging

“Ik besef nu dat koolhydraten me vaak loom maakten, waardoor ik vroeger gemakkelijk in de zetel zou ploffen. Door gezonder te eten, voel ik me energieker en ben ik spontaan meer gaan bewegen. Nu maak ik ‘s avonds graag een wandeling van een halfuur of ga ik een uurtje fietsen. Nadien kan nog steeds genoeg ontspannen in de zetel zitten.

Ik integreer beweging zelfs in mijn dagelijkse activiteiten, zoals wandelen of fietsen. Zo vraag ik bijvoorbeeld aan mijn man om me af te zetten op het werk. ‘s Avonds wandel ik dan te voet terug, goed voor ongeveer 8 kilometer. Het gaat niet om moeten, maar om willen!”

Nancy staat thuis niet op de weegschaal.

Veel mensen die we begeleiden staan dagelijks of zelfs meerdere keren per dag op de weegschaal. Helaas geeft deze thuis vaak een vertekend beeld. Gewicht kan variëren door vochtschommelingen, vooral bij hormonale belasting. Ook het opbouwen van spieren kan een rol spelen. Als je alleen op het cijfer op de weegschaal focust, kan dit demotiverend werken. Het doel is om je te concentreren op de samenstelling van je lichaam in plaats van alleen het gewicht. Soms merken we dat sommige mensen terughoudend zijn om op controle te komen bij onze begeleiders. We vroegen aan Nancy hoe zij hierover denkt.

Nancy“Controle door mijn coach is voor mij heel belangrijk. Ik zie mijn begeleider om de paar weken. Voor mij zijn de opvolg gesprekken geen controle, maar eerder een moment om te overleggen, vragen te stellen en mijn evolutie te bespreken. Het wegen en de bijhorende analyse is voor mij een leermoment. Het is bovendien een manier om inzicht te krijgen over je eigen lichaam. Ik doe het vooral voor mezelf en niet voor mijn coach, al moet ik zeggen dat de gezellige babbeltjes ook wel een reden zijn om langs te komen☺️ Ik zou dus iedereen zeker aanraden om zich te laten opvolgen. Het niet doen is misschien een signaal van gebrek aan motivatie?” 

Tijs: “Hoe voelde jij je voor de start van het programma?”

“Mijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid, en ik voel me nu veel beter. Ik gaf mezelf vroeger een 6 op 10. Nu zit ik aan 10 op 10!  

Ik merk wel dat mensen soms precies jaloers reageren op mijn succes maar ik laat me niet beïnvloeden door hun commentaar.”

Tijs: “Hoezo commentaar?” 

“Sommige mensen kunnen niet begrijpen waarom ik geen alcohol drink of geen frietjes eet. Ik heb geleerd dat ik voor mezelf moet kiezen en me niet moet laten beïnvloeden door anderen. Gezonde keuzes maken kan altijd, ook als ik uit eten ga. Ik drink nu mijn water in een wijnglas en geniet van een gezonde mocktail die op een speciale manier geserveerd wordt. Het idee dat mensen denken dat ik iets drink met alcohol, is al voldoende om mij niet te moeten verantwoorden 🤭

“Ik kreeg ook al te horen dat ik nu wel genoeg vermagerd was. De vraag wanneer ik terug normaal ga eten komt ook vaak terug. Ik koppel dan de vraag terug om te horen wat normaal is. Wanneer ik ga stoppen? Ik stop nooit. Ik ben gewoon een patroon aan het volgen dat mij een goed gevoel geeft én extra energie én ik heb echt weinig honger.

Een laatste boodschap van Nancy

“Het Balance Program van RainPharma voelt absoluut niet aan als een dieet. Ik heb ook beseft dat ik een dieet niet mag zien als een straf. Voor mij is gezond eten geen opoffering, maar een levensstijl die je meer energie én geluk kan brengen.”

“Ik heb geleerd om mijn eigen keuzes te maken. Het is belangrijk om te doen wat voor jou werkt, je goed bij voelt en je je niet te laat beïnvloeden door de mening van anderen.” 

“Tenslotte wil ik alleen nog dit kwijt: Ik ben superblij dat ik hierin ben gestapt.

Tijs:Nancy, vooreerst hartelijk dank voor dit open gesprek dat wij met jou mochten hebben. We kennen mekaar al wel een aantal jaren als trouwe klant (of is het fan ☺️?) van Corporella. Het was dan ook een groot plezier voor ons om jou te mogen begeleiden op dit pad. Voor ons ben jij altijd al een 10 geweest. Maar dat jij jezelf nu ook een 10 geeft is gewoon de max! De quote die ik onthoud uit ons gesprek is: ‘Je moet jezelf graag zien voordat je de rest kunt waarmaken’!”

Wil jij je net als Nancy ook een 10 op 10 voelen?

Boek dan snel je gesprek en we bekijken samen wat we voor jou kunnen betekenen, welk RainPharma voedingsprogramma voor jou geschikt is en gaan samen aan de slag. Je kan voor het RainPharma Dieet, Smart Nutrition Project of Balance Program terecht bij GreetTijsVanessa en Frauke in Lier en Mechelen. 

Boek je gesprek via [email protected] , [email protected] , [email protected] , [email protected] , [email protected]

Voor Lier: bel 03 488 02 74, Antwerpsesteenweg 212

Voor Mechelen: bel 015 43 33 64, Guldenstraat 27